Fractura clavicula cu deplasare: ortopedic sau chirurgical
Salut, dupa o cazatura cu bicicleta, m am ales cu o fractura de clavicula cu deplasare. Facand sport de performanta, la urgente mi am exprimat dorinta de a interveni direct chirurgical. Initial, dupa prima rasiografie medicul m a aprobat si a spus ca se va interveni chirirgical, dar dupa ce m a inobilizat cu bandaj in 8, si a mai facut o radiografie, a refuzat sa ma bage in operatie deoarece s au a aliniat perfect clavicula. Acum se presupune ca trebuie sa port orteza timp de 3 saptamani, dar exista riscul ca in aceste 3 saptamani daca misc involuntar, sa se modifice pozitia fracturii si sa se intervina oricum chirurgical… Mi se pare ca pierd prea mult timp, luand in considerare riscul acestor saptamani? si nu stiu daca ar trebui acum sa ma razgandesc si sa merg undeva sa ma opereze ( de 3 zile stau cu orteza) plus as vrea sa stiu cat rau imi pot face daca fiind constient ca imi mentin pozitia umarului corecta si nemiscata, dau orteza jos pentru a face duș.
1 comentarii
Eu am avut clavicula fractura 1/3 cu deplasare si dupa 4 sapt am renuntat la orteza si bandaj. Acum am 5 sapt si misc mana usor usor atat cat imi da voie. Nu vreau sa fortez. In tot acest timp seara de seara faceam duș, ajutat ca sa nu ma fortez. Deci, fa-ti duș linistit ca doar nu stai 3 sapt fara apa :)
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4fractura de clavicula la un copil de 14 luni
- 23Copilul meu a cazut de pe topogan la gradinita = fractura de clavicula
- 5clavicula fracturata
- 0Fractura de clavicula (modificare forma clavicula)
- 9Fractura clavicula
- 1Fractura clavicula dreapta
- 2Fractura clavicula
- 4Fractură claviculă 1/3 medie
- 2operația de claviculă
- 0După operație de clavicula cu placa și șuruburi la cate zile pot zbura cu avionul?
- 5Fractura clavicula 1/3
- 4Clavicula
- 4Fractura Clavicula
- 1Fracturi + placa metalica la clavicula
- 2Fractura clavicula
- 4Fractura clavicula 1/3 medie cu deplasare
- 0Recuperare dupa fractura de clavicula
- 7Fractura clavicula 1/3 cu deplasare
- 1Fractură clavicula 1/3
Mai multe informații despre: fractura de clavicula
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: