Fractura clavicula 1/3 medie cu deplasare
Apelez la dvs. cu speranța că voi primi un răspuns la problema mea.
In data de 10.09 am căzut de pe bicicleta și mi-am facturat clavicula stânga 1/3 medie cu deplasare, doctorul mi-a recomandat sa port o orteza imobilizare umăr și brat tip dessault,
In data de 26.09 la radiografie capetele oaselor nu erau aliniate deplasarea s-a pastrat, doctorul mi-a zis sa schimb bandajul și să-l port încă 3 săptămâni acum am unul în 8 tip Watson Jones.
In data de 05. 10 am fost la control la alt doctor, la radiografie nu apare nici o îmbunătățire, oasele sunt la fel. Doctorul mi-a spus sa plec la București la un control de specialitate
Va rog să-mi spuneți ce as putea sa fac pe mai departe, sun șanse că într-un final sa se alinieze oasele ? Menționez că atunci când stau întins în pat pare să se mai alinieze oasele dar după câteva ore de stat in picioare se deplasează și se simte bine la palpare..
Se poate lua în considerare și operația având în vedere că mă apropii de 4 săptămâni ? Mulțumesc pentru răspuns.
In data de 10.09 am căzut de pe bicicleta și mi-am facturat clavicula stânga 1/3 medie cu deplasare, doctorul mi-a recomandat sa port o orteza imobilizare umăr și brat tip dessault,
In data de 26.09 la radiografie capetele oaselor nu erau aliniate deplasarea s-a pastrat, doctorul mi-a zis sa schimb bandajul și să-l port încă 3 săptămâni acum am unul în 8 tip Watson Jones.
In data de 05. 10 am fost la control la alt doctor, la radiografie nu apare nici o îmbunătățire, oasele sunt la fel. Doctorul mi-a spus sa plec la București la un control de specialitate
Va rog să-mi spuneți ce as putea sa fac pe mai departe, sun șanse că într-un final sa se alinieze oasele ? Menționez că atunci când stau întins în pat pare să se mai alinieze oasele dar după câteva ore de stat in picioare se deplasează și se simte bine la palpare..
Se poate lua în considerare și operația având în vedere că mă apropii de 4 săptămâni ? Mulțumesc pentru răspuns.
4 comentarii
Am și două radiografii dar nu am opțiunea de a le incarca pe site
Buna ziua,
Acest tip de fractura se trateaza 99.99% ortopedic (fara operatie).
Consolidarea depaseste 8-12 saptamani.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Acest tip de fractura se trateaza 99.99% ortopedic (fara operatie).
Consolidarea depaseste 8-12 saptamani.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
La 46 zile de la fractura nu se observă nici o îmbunătățire, doctorul mi-a zis sa îmi dau bandajul in 8 jos și sa incep sa fac mișcare sa fac și câteva ședințe de fizioterapie, dumnealui nu ar recomanda operația, totul depinde de mine.Mana o pot ridica până pe la 110° mai sus simt că mă ține, voi putea sa stau așa cu oasele nesudate sau într-un final voi ajunge la operatie?
In peste 99% din cazuri fractura se sudeaza (consolideaza) fara operatie, undeva pe la 3-4 luni.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4la 14 ani am suferit o fractura de clavicula
- 4fractura de clavicula la un copil de 14 luni
- 23Copilul meu a cazut de pe topogan la gradinita = fractura de clavicula
- 10fractura de clavicula
- 1Durere spate dupa fractura de clavicula
- 3fractura clavicula cu deplasare
- 3sfaturi fractura clavicula cu deplasare
- 1Fractura clavicula dreapta
- 0Bebe 1 an cu clavicula rupta... Ajutor!
- 2Fractura clavicula
- 3Fractura clavicula
- 1Fractura de clavicula
- 1Clavicula rupta
- 2Mana amortita si vanata dupa operatie
- 0După operație de clavicula cu placa și șuruburi la cate zile pot zbura cu avionul?
- 5Fractura clavicula 1/3
- 4Clavicula
- 1Fracturi + placa metalica la clavicula
- 1Fractura clavicula cu deplasare: ortopedic sau chirurgical
Mai multe informații despre: fractura de clavicula
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: