Fractura clavicula
In urma cu 15 zile am avut o căzătură soldată cu fractura 1/3 medie cu deplasare, a fost și o coastă cu un pneumotorax minor. Am fost internat pr pneumotorax 2 zile, la externare s-a montat o orteza fractura de clavicula (furnizata de mine). Nu s-a prescris control decât după 10 zile. La controale s-a avansat evident varianta operației, însă doar un medic a găsit de cuviință să verifice și starea ortezei, care era detensionată si umărul stâng căzut, fapt ce a amplificat deplasarea radiografiată anterior. Acum orteza este fixată conform, atașez o poza cu radiografia după repozitionarea ortezei.
https://ibb.co/Bj3BXg8
Care e opinia dvs. legata de posibilitatea de recuperare fara operație
https://ibb.co/Bj3BXg8
Care e opinia dvs. legata de posibilitatea de recuperare fara operație
2 comentarii
exista varianta de tratament conservator pentru aceasta fractura de clavicula. Desi sunt un adept al tratamentelor conservatoare, in cazul d voastra literatura de specialitate mentioneaza rezultate mai bune in urma operatiei ( deplasare semnificativa a fragmentelor osoase ceea ce implica modificari biomecanice zonale, posibil si risc de neconsoloidare )
Va mulțumesc mult pentru răspuns. Sunt convins că există șanse mai bune de recuperare prin operatie, însă ca pacient trebuie sa iau în considerare și faptul că vorbim de minim 2 doua operații (montare/eliminare) destul de serioase. Operații cu anestezie generala cu o durata considerabila, nu sunt nici pe departe operații ușoare, cum susțin unii avocati ai metodei. Pe lângă complicatiile aferente chirurgiei, există și cele legate de posibilitatea de nereușită a legăturii artificiale. Alegerea cade în final între o vindecare vicioasă cu sechele care nu pot fi cu certitudine prezise și între 2 sau poate chiar 3 operații care oferă o șansă mai buna de vindecare (fara certitudine însă) dar și posibilitatea de complicații destul de grave. Medicii care i-am consultat până acum, mi-au confirmat că în urma cu câțiva ani, nu s-ar fi recomandat expres operatii in acest caz.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4la 14 ani am suferit o fractura de clavicula
- 17Fractura de clavicula
- 3Fractura de clavicula la un copil mic - dureri mari
- 0am suferit factura claviculara
- 1Durere spate dupa fractura de clavicula
- 16Fractura clavicula
- 12Fractura de clavicula
- 0fractura claviculara dreapta
- 3fractura clavicula cu deplasare
- 0Fractura clavicula stanga
- 1Fractura clavicula dreapta
- 1Fractura clavicula
- 0Dupa operatie de ruptura de clavicula
- 0Bebe 1 an cu clavicula rupta... Ajutor!
- 1Fractura de clavicula baietel 6 ani si 9 luni
- 2operația de claviculă
- 5Fractura clavicula 1/3
- 0Fotbal dupa fractura de clavicula?
Mai multe informații despre: fractura de clavicula
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: