fractura clavicula cu deplasare
Acum 8 zile mi-am fracturat clavicula si am fost nevoit sa ma operez. Am cateva intrebari:
1. Exista riscul sa se deplaseze inainte de vindecare chiar daca a fost fixata cu o placuta cu suruburi ?
2.In cat timp se reface osul ? Am 19 ani.
3. Dupa cat timp se scoate placuta ?
4. Peste 12 luni as vrea sa ma reapuc de sala. Exista riscul sa se rupa daca o fortez ?
5. Dupa ce se vindeca va arata normal ?
6. Cicatricea de la operatie este permanenta ?
7. Cat timp trebuie sa stau cu bandajul ?
8. Dupa cat timp pot sa ma spal in zona operatiei ?
9. Dupa scoaterea branulei o portiune de 2-3 cm din vena a ramas tare. Este normal ?
1. Exista riscul sa se deplaseze inainte de vindecare chiar daca a fost fixata cu o placuta cu suruburi ?
2.In cat timp se reface osul ? Am 19 ani.
3. Dupa cat timp se scoate placuta ?
4. Peste 12 luni as vrea sa ma reapuc de sala. Exista riscul sa se rupa daca o fortez ?
5. Dupa ce se vindeca va arata normal ?
6. Cicatricea de la operatie este permanenta ?
7. Cat timp trebuie sa stau cu bandajul ?
8. Dupa cat timp pot sa ma spal in zona operatiei ?
9. Dupa scoaterea branulei o portiune de 2-3 cm din vena a ramas tare. Este normal ?
3 comentarii
Buna ziua
intrebarile astea trebuie sa fie adresate Medicului care va operat ca stie mai bine ce a ti avut acolo si cat de buna a fost fixarea, raspund asa in general.
1. da exista daca nu respectati indicatiile de la medicul operator
2. apare semne de vindevare la 6 saptamani si se modeleaza osul pana la un an
3. placa nu intotdeuna trebuie scoasa, insa daca vreti sa o scoateti cam la 12 lunii
4. teoretic nu aveti probleme sa incepeti sala la 12 luni
5. da teoretic ar trebuii sa arate normal depinde ce fractura a ti avut
6 da este permanenta insa ea ajunge la maturitate cam la 6 luni si cu aia ramaneti
7. chirurgul care a operat decide
8. pana la scosul firelor nu aveti voie
9. da. o sa treaca in timp
o seara una
repet intrebati medicul care va operat pentru un raspuns prompt
intrebarile astea trebuie sa fie adresate Medicului care va operat ca stie mai bine ce a ti avut acolo si cat de buna a fost fixarea, raspund asa in general.
1. da exista daca nu respectati indicatiile de la medicul operator
2. apare semne de vindevare la 6 saptamani si se modeleaza osul pana la un an
3. placa nu intotdeuna trebuie scoasa, insa daca vreti sa o scoateti cam la 12 lunii
4. teoretic nu aveti probleme sa incepeti sala la 12 luni
5. da teoretic ar trebuii sa arate normal depinde ce fractura a ti avut
6 da este permanenta insa ea ajunge la maturitate cam la 6 luni si cu aia ramaneti
7. chirurgul care a operat decide
8. pana la scosul firelor nu aveti voie
9. da. o sa treaca in timp
o seara una
repet intrebati medicul care va operat pentru un raspuns prompt
Multumesc pentru raspuns.
Acum cateva zile mi-a fost indepartat bandajul, astazi m-am uitat mai atent la operatie si am vazut o bucata de ata care iesea din piele. Atele au fost scoase la 14 zile de la operatie, nu inteleg cum de nu au vazut-o si pe asta.. Exista pericoulul sa se infecteze ? zona pe unde iese ata, nu este vindecata, este rosie. Ce imi recomandati, sa incerc sa o scot singur sau sa astept pana dupa paste si sa merg la medic ?
Inca ceva, daca vreau sa imi scot placuta trebuie sa ma operez la acelesi medic care a pus-o ?
Acum cateva zile mi-a fost indepartat bandajul, astazi m-am uitat mai atent la operatie si am vazut o bucata de ata care iesea din piele. Atele au fost scoase la 14 zile de la operatie, nu inteleg cum de nu au vazut-o si pe asta.. Exista pericoulul sa se infecteze ? zona pe unde iese ata, nu este vindecata, este rosie. Ce imi recomandati, sa incerc sa o scot singur sau sa astept pana dupa paste si sa merg la medic ?
Inca ceva, daca vreau sa imi scot placuta trebuie sa ma operez la acelesi medic care a pus-o ?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 17Fractura de clavicula
- 4Fractura clavicula dreapta
- 4fractura de clavicula la un copil de 14 luni
- 3Fractura de clavicula la un copil mic - dureri mari
- 3fitness dupa fractura de clavicula
- 5clavicula fracturata
- 16Fractura clavicula
- 4Copil 2 ani-Exista consecinte negative sufletesti psihice mutare temporara in alta tara?
- 3Fractura clavicula
- 3Fractura clavicula
- 1Fractura de clavicula
- 1Clavicula rupta
- 0După operație de clavicula cu placa și șuruburi la cate zile pot zbura cu avionul?
- 6Ruptura clavicula
- 1Fracturi + placa metalica la clavicula
- 4Fractura clavicula 1/3 medie cu deplasare
- 1Fractura clavicula cu deplasare: ortopedic sau chirurgical
- 7Fractura clavicula 1/3 cu deplasare
- 1Fractura clavicula distala si disjunctie acromo-claviculara
Mai multe informații despre: fractura de clavicula
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: