Mana umflata - fractura de clavicula
Buna tuturor. Acum 2 sapt. am avut un accident rutier in urma caruia m-am ales cu o fractura de clavicula, cu deplasare. Port ham de 1 sapt. jumate, dar de 2 zile am obsevat ca imi e ff umflata mana respectiva. Mentionez ca nu e amortita nici nu i s-a schimbat culoarea. Este normal sa se umfle? Din pacate, nu am reusit sa dau azi de medicul de la spital. Multumesc de pareri.
5 comentarii
Posibil sa fie prea strâns hamul. Nu exista dovezi științifice care sa favorizeze hamul fata de o simpla imobilizare în esarfa la gat.
Pe lîngă ipoteza hamului prea strîns, mai intră în discuție și o posibilă compresie (un cheag de sînge sau un fragment osos) asupra circulației limfatice. Nu s-a propus intervenția chirurgicală? Fragmentele sunt suprapuse?
Pe diagnostic e mentionat fracura cu incalecare, 1/3 distala. Marti am din nou control sa vedem daca se apropie oasele. Ar fi 3 saptamani de la accident. Daca nu sunt imbunatatiri, voi insista pentru operatie.
Oase încălecate înseamă oase suprapuse. Nu ar fi motive să se pună singure în poziția normală. Se vor suda și neoperate dar rămîi cu un calus osos sub piele. Și cu un umar mai scurt.
Fata de alternativa unei cicatrici postoperatorii. Încălcarea nu înseamnă automat o scurtare ce indica operatie
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4fractura de clavicula la un copil de 14 luni
- 3fitness dupa fractura de clavicula
- 0am suferit factura claviculara
- 1Durere spate dupa fractura de clavicula
- 5clavicula fracturata
- 16Fractura clavicula
- 0fractura claviculara dreapta
- 4Copil 2 ani-Exista consecinte negative sufletesti psihice mutare temporara in alta tara?
- 2Fractura clavicula
- 1Fractura de clavicula
- 2Mana amortita si vanata dupa operatie
- 0După operație de clavicula cu placa și șuruburi la cate zile pot zbura cu avionul?
- 4Fractura Clavicula
- 2Fractura clavicula
- 4Fractura clavicula 1/3 medie cu deplasare
- 0Întârziere consolidare fractura
- 1Fractură clavicula 1/3
Mai multe informații despre: fractura de clavicula
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: