Mana umflata - fractura de clavicula

15-07-2022
MariaVlad
Nu este medic/terapeut
MariaVlad
Buna tuturor. Acum 2 sapt. am avut un accident rutier in urma caruia m-am ales cu o fractura de clavicula, cu deplasare. Port ham de 1 sapt. jumate, dar de 2 zile am obsevat ca imi e ff umflata mana respectiva. Mentionez ca nu e amortita nici nu i s-a schimbat culoarea. Este normal sa se umfle? Din pacate, nu am reusit sa dau azi de medicul de la spital. Multumesc de pareri.
5 comentarii
1
16-07-2022, ora 00:03
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Posibil sa fie prea strâns hamul. Nu exista dovezi științifice care sa favorizeze hamul fata de o simpla imobilizare în esarfa la gat.
1
17-07-2022, ora 16:37
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
Pe lîngă ipoteza hamului prea strîns, mai intră în discuție și o posibilă compresie (un cheag de sînge sau un fragment osos) asupra circulației limfatice. Nu s-a propus intervenția chirurgicală? Fragmentele sunt suprapuse?
0
17-07-2022, ora 17:16
MariaVlad
Nu este medic/terapeut
MariaVlad
Pe diagnostic e mentionat fracura cu incalecare, 1/3 distala. Marti am din nou control sa vedem daca se apropie oasele. Ar fi 3 saptamani de la accident. Daca nu sunt imbunatatiri, voi insista pentru operatie.
1
17-07-2022, ora 17:24
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
Oase încălecate înseamă oase suprapuse. Nu ar fi motive să se pună singure în poziția normală. Se vor suda și neoperate dar rămîi cu un calus osos sub piele. Și cu un umar mai scurt.
1
17-07-2022, ora 23:30
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Fata de alternativa unei cicatrici postoperatorii. Încălcarea nu înseamnă automat o scurtare ce indica operatie
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: