Fractura de clavicula
![ionutio](/arata_img.php?img=cont_150234.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Buna Ziua. AM o fractura 1/3 medie clavicula stanga tratata ortopedic. doctrul mia spus sa port o orteza max 28 de zile. peste cat timp de la scoaterea ortezei imi pot reincepe sportul ca inainte? Va rog sa imi raspundeti cat de curand. Va multumesc.
12 comentarii
![Dr. Marius Uscatu](/arata_img.php?img=cont_15299.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Buna ziua!
Eforturile sportive pot fi reluate la 3-6 luni dupa producerea fracturii, in functie de tipul de sport practicat, dar si de datele personale: sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, diverse antecedente etc etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Eforturile sportive pot fi reluate la 3-6 luni dupa producerea fracturii, in functie de tipul de sport practicat, dar si de datele personale: sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, diverse antecedente etc etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
![ionutio](/arata_img.php?img=cont_150234.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Mai am inca o nelamurire. Osul este suprapus, se mai poate prinde la loc ?
![Dr. Marius Uscatu](/arata_img.php?img=cont_15299.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Da, consolidează negreşit, chiar daca exista distanţă intre fragmente.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Va rog sami mai raspundeti la o intrebare daca sunteti amabil. Daca osul este suprapus jumatate de cm, peste cat timp se va aseza la loc?
Nu se va ""aseza la loc"", ci va consolida (se va ""lipi"") in pozitia actuala, asa dupa cum v-am precizat deja.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Nu va suparati! Dar se va consolida osul asa suprapus?
Nu ma supar, dar v-am raspuns mai sus:
"""Da, consolidează negreşit, chiar daca exista distanţă intre fragmente."""
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior - See more at: http://forum.romedic.ro/prod/Fractura_de_clavicula_081328.html#adauga_sub
"""Da, consolidează negreşit, chiar daca exista distanţă intre fragmente."""
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior - See more at: http://forum.romedic.ro/prod/Fractura_de_clavicula_081328.html#adauga_sub
Buna Seara. Va rog frumos sa ma scuzati daca va derananjez. AM 16 zile de cand port orteza, am voie sa dorm pe
perna si sa o dau jos pentru a face dus?
perna si sa o dau jos pentru a face dus?
Buna seara!
Da, aveti voie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Da, aveti voie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna seara. Peste cate zile/ luni de la scoaterea ortezei pot incepe fotbalul?
Buna ziua!
Eforturile sportive pot fi reluate la 3-6 luni dupa producerea fracturii, cu conditia constatarii consolidarii fracturii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Eforturile sportive pot fi reluate la 3-6 luni dupa producerea fracturii, cu conditia constatarii consolidarii fracturii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4la 14 ani am suferit o fractura de clavicula
- 0am suferit factura claviculara
- 3Fractura clavicula
- 5clavicula fracturata
- 16Fractura clavicula
- 0Fractura de clavicula (modificare forma clavicula)
- 4Copil 2 ani-Exista consecinte negative sufletesti psihice mutare temporara in alta tara?
- 3sfaturi fractura clavicula cu deplasare
- 4Fractura de clavicula
- 1Fractura clavicula
- 2Mana amortita si vanata dupa operatie
- 2operația de claviculă
- 0După operație de clavicula cu placa și șuruburi la cate zile pot zbura cu avionul?
- 4Clavicula
- 2Fractura clavicula
- 2Fractura clavicula
- 5Mana umflata - fractura de clavicula
- 0Fotbal dupa fractura de clavicula?
- 1Fractura clavicula cu deplasare: ortopedic sau chirurgical
Mai multe informații despre: fractura de clavicula
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: