Fractura apofiza stiloida metatarsian 5

08-06-2020
Lara O.
Nu este medic/terapeut
Lara O.
Bună ziua! În urmă cu 4 zile, am călcat strâmb, pe piciorul drept și în urma radiografie am primit diagnosticul, , Fractura apofiza stiloida metatarsian V. Mi s-a pus o atela gipsata, care încă de a doua zi a devenit foarte largă, atingând zona fracturata provocând durere doar în acel punct. Azi, am desfăcut atela, am aplicat un pansament moale pe zona dureroasă și apoi am strâns mai bine ghipsul cu o fașă. Din ce am găsit pe forum, sunt îngrijorată pentru că am mers câte puțin prin casă pe călcai... De la urgență nu am primit indicații și vă rog mult să îmi spuneți ce pași trebuie să urmez pentru o vindecare sigura și rapidă? Menționez că am 54 ani și peste trei săptămâni trebuie sa călătoresc cu avionul mai multe ore. Vă mulțumesc mult!
8 comentarii
0
08-06-2020, ora 13:19
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Exista vreo 5 tipuri de fracturi proximale ale metatarsianului 5, avand tratamente profund diferite: de la imobilizare in cizma gipsata 8-16 saptamani pana la interventie chirurgicala, tratament functional etc.
Tratamentul depinde de datele D-voastra personale (sex, varsta, greutate/inaltime, antecedente diverse), dar depinde mai ales de tipul fracturii.
Permisiunea de a va sprijini pe picior depinde mai ales de tipul fracturii.
In general, consolidarea dureaza 6-16 saptamani, in functie de tipul de fractura.
Calatoria cu avionul poate fi permisa sau nu, in functie de tipul fracturii si presupune, obligatoriu, trombo-profilaxie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
08-06-2020, ora 17:00
Lara O.
Nu este medic/terapeut
Lara O.
Mulțumesc frumos!
0
12-06-2020, ora 10:16
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
De fapt, nu v-am oferit un diagnostic si un tratament, ci doar v-am explicat cum sa le obtineti corect.
Gipsul este inutil in 99% dintre fracturile metatarsianului 5.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
13-06-2020, ora 09:38
Lara O.
Nu este medic/terapeut
Lara O.
Oricum sunt încurcată, căutând să înțeleg diagnosticul pus în UPU Bacău de Fractura apofiza stiloida, nu găsesc pe internet decât informații legate de fractura pumnului...Am 54 de ani, 1, 70 și 68 kg. Niciodată nu am mai avut fracturi deși am practicat până anul trecut ski, patinaj și am urcat cu placere pe vârful munților. În Onești, spitalul este destinat covid19 și trebuie să merg la Bacău. Atela este f largă, așa că am infasat eu laba piciorului să îmi tina zona protejată că doare la atingere. Pot pași pe călcai fără durere. As putea schimba atela cu o orteza?
0
13-06-2020, ora 09:44
Lara O.
Nu este medic/terapeut
Lara O.
Oricum sunt încurcată, căutând să înțeleg diagnosticul pus în UPU Bacău de Fractura apofiza stiloida, nu găsesc pe internet decât informații legate de fractura pumnului...Am 54 de ani, 1, 70 și 68 kg. Niciodată nu am mai avut fracturi deși am practicat până anul trecut ski, patinaj și am urcat cu placere pe vârful munților. În Onești, spitalul este destinat covid19 și trebuie să merg la Bacău. Atela este f largă, așa că am infasat eu laba piciorului să îmi tina zona protejata. Pot pași fără durere pe călcai. As putea schimba atela cu o orteza? Dacă da, ce fel de orteza? Mulțumesc!
0
13-06-2020, ora 10:58
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Exista vreo 5 tipuri de fracturi proximale ale metatarsianului 5, avand tratamente profund diferite: de la imobilizare in cizma gipsata 8-16 saptamani pana la interventie chirurgicala, tratament functional etc.
Tratamentul (gips, operatie, orteza sau pantof) depinde de de tipul fracturii si nu de durere.
Permisiunea de a va sprijini pe picior nu depinde de durere, ci mai ales de tipul fracturii (absolut interzis in fracturile ce necesita imobilizare gipsata stricta pentru 2-4 luni).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
13-06-2020, ora 11:27
Lara O.
Nu este medic/terapeut
Lara O.
Îndrăznesc cu greu să vă deranjez, dar ma simt speriată... Pot să vă trimit undeva poze cu radiografia și sa îmi spuneți dacă trebuie să fac o programare ptr schimbarea atelei?
0
13-06-2020, ora 12:01
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Da, imi puteti trimite pe e-mail.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: