Fractura fara deplasasare Metars V
Buna ziua,
Azi am o saptamana de cand am alunecat, incercand sa traversez o cale ferata si mi-am rasucit piciorul.
Am facut la 2 zile o radiografie si rezultatul medicului radiolog a fost : Fractura fara deplasare epifiza proximala metatars V picior stang, cu recomandarea medicului radiolog de gipsare pentru 30 zile.
Am ajuns mai repede la urgente decat la medicul ortoped (programarea era la 4 zile dupa radiografie) si astfel am un gips partial pe laba piciorului si pulpa si cu recomandarea ca la 2 sapatamani sa ma duc pentru un consult (verificare).
Vreau sa multumesc in primul rand administratorilor acesti site pentru multele informatii prezentate si in special medicilor care si-au gasit timp sa raspunda la tot felul de intrebari.
Va rog sa-mi spuneti daca;
- este rau ca nu am ajuns la medicul ortoped inainte de a avea piciorul in gips?
- cat de stricta este recomadarea sa nu calc pe el- pentru ca am mai calcat cumva cu grija prin casa?
- exista o alta varianta si fara gips ca sa pot face macar mici deplasari ( imi sunt necesare in viata de zi cu zi)?
Precizez ca am 58 ani, 1.65 cm si 78 kg.
multumesc anticipat pentru raspuns,
Azi am o saptamana de cand am alunecat, incercand sa traversez o cale ferata si mi-am rasucit piciorul.
Am facut la 2 zile o radiografie si rezultatul medicului radiolog a fost : Fractura fara deplasare epifiza proximala metatars V picior stang, cu recomandarea medicului radiolog de gipsare pentru 30 zile.
Am ajuns mai repede la urgente decat la medicul ortoped (programarea era la 4 zile dupa radiografie) si astfel am un gips partial pe laba piciorului si pulpa si cu recomandarea ca la 2 sapatamani sa ma duc pentru un consult (verificare).
Vreau sa multumesc in primul rand administratorilor acesti site pentru multele informatii prezentate si in special medicilor care si-au gasit timp sa raspunda la tot felul de intrebari.
Va rog sa-mi spuneti daca;
- este rau ca nu am ajuns la medicul ortoped inainte de a avea piciorul in gips?
- cat de stricta este recomadarea sa nu calc pe el- pentru ca am mai calcat cumva cu grija prin casa?
- exista o alta varianta si fara gips ca sa pot face macar mici deplasari ( imi sunt necesare in viata de zi cu zi)?
Precizez ca am 58 ani, 1.65 cm si 78 kg.
multumesc anticipat pentru raspuns,
3 comentarii
Buna ziua,
Exista zeci de tipuri de fracturi ale metatarsianului 5, avand tratamente profund diferite.
Doar in 0, 1% din cazuri este necesara, obligatorie si utila imobilizarea gipsata si abolirea sprijinului pe picior.
Desigur ca cele 15 kg in exces ingreuneaza mult tratamentul.
Raspunsul depinde, evident, de tipul fracturii (decelabil prin studierea imaginii radiografice).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Exista zeci de tipuri de fracturi ale metatarsianului 5, avand tratamente profund diferite.
Doar in 0, 1% din cazuri este necesara, obligatorie si utila imobilizarea gipsata si abolirea sprijinului pe picior.
Desigur ca cele 15 kg in exces ingreuneaza mult tratamentul.
Raspunsul depinde, evident, de tipul fracturii (decelabil prin studierea imaginii radiografice).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Multumesc pentru raspuns
Va intreb daca va pot trimite radiografiile si unde ?
Va intreb daca va pot trimite radiografiile si unde ?
Pe email
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 37Fractura de metatarsian 5 fara deplasare, dupa 5 sapt de ghips
- 25fractura de metatarsian 5
- 8Fractura metatarsian neconsolidata 2
- 1Fractura metatarsal 5 picior drept
- 3se adminstreaza anticoagulant pentru picior gipsat la 17 ani?
- 1Fractura metatarsiene
- 1Fractura metatarsienele 3 si 4
- 3Fractura cominutiva metatarsian 2-3-4
- 6fractura metatarsian 5
- 0Timp de administrare Fraxiparine 0, 6 ml la o fractura de metatarsiani V ?
- 3Fractura intraspongioasa baza metatars V picior stang
- 5Fractura baza metatarsian V la piciorul stang
- 0Fractura metatarsian 1
- 8Fractura apofiza stiloida metatarsian 5
- 1Fractura baza metatarsian 5
- 1Purtarea corecta a ortezei pentru o “ Fractura oblica completa cu deplasare metatars V”
- 1Recuperare fractura metatarsiene 2 si 3
- 0Concediu medical neacordat
- 1Fractura metatarsian 5, fara deplasare
Mai multe informații despre: factura de metatarsian fractura metatarsian
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: