Fractura metatarsian IV

22-07-2022
Daiana07
Nu este medic/terapeut
Daiana07
Buna seara. Acum 4 saptamani prietenul meu a dat cu piciorul intr-un boltar in urma caruia am mers la spitalul de urgenta. Acolo s-a pus diagnosticul de fractura fara deplasare la nivelul metafizei distale a metatarsului IV, dupa efectuarea unei radiografi. A stat cu piciorul in ghips 3 saptamani, dupa care medicul a spus ca nu mai este nevoie de imobilizare. Este normal ca la mers sau stat in picioare mai mult de cel mult 2 ore, piciorul sa i se umfle? Si are o durere in zona unde a fost fracturat, daca incearca sa calce normal pe picior. Prietenul meu are 26 de ani si nici o boala asociata.
Multumesc anticipat!
3 comentarii
0
22-07-2022, ora 10:58
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Simptomele mentionate sugereaza un diagnostic mai grav decat cel precizat.
De fapt, fracturile izolate ale metatarsianului 4 sunt rarissime, de obicei fiind parte dintr-un complex lezional foarte grav, fractura-luxatie Lisfranc.
Aceasta fractura nu este diagnosticata (nu este recunoscuta) in peste 95% din cazuri, determinand invaliditati severe.
La ora actuala este total interzis sa calcati pe picior pana nu aveti un diagnostic precis.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
22-07-2022, ora 11:12
Daiana07
Nu este medic/terapeut
Daiana07
Ar trebui sa refacem radiografia?
0
22-07-2022, ora 13:15
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
In primul rand consultati clinica la cineva care se pricepe la traumatologia ante-piciorului.
Daca va fi necesar, abia dupa aceea veti repeta radiografia sau veti efectua un Computer-Tomograf.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: