fobie sociala cu greata si varsaturi
Buna tuturor!
Am o problema putin mai ciudata:cand trebuie sa intalnesc necunoscuti sau chiar persoane cunoscute, dar care nu-mi sunt prieteni apropiati, mi-e atat de teama si sunt atat de stresata incat imi este greata si mi s-a intamplat de multe ori sa vomez.. Problema asta imi afecteaza viata de ani buni, mi-e frica sa mai ies din casa si primul lucru pe care il caut cand intru intr-un local este baia. De aceea nici nu mananc cu o ora-doua inainte sa ies din casa, am slabit si ma simt foarte aiurea. Nu am mai intalnit pe nimeni cu simptomele astea. M-am uitat pe net si pare sa fie fobie sociala. Ce ar trebui sa fac?
Aldina
Am o problema putin mai ciudata:cand trebuie sa intalnesc necunoscuti sau chiar persoane cunoscute, dar care nu-mi sunt prieteni apropiati, mi-e atat de teama si sunt atat de stresata incat imi este greata si mi s-a intamplat de multe ori sa vomez.. Problema asta imi afecteaza viata de ani buni, mi-e frica sa mai ies din casa si primul lucru pe care il caut cand intru intr-un local este baia. De aceea nici nu mananc cu o ora-doua inainte sa ies din casa, am slabit si ma simt foarte aiurea. Nu am mai intalnit pe nimeni cu simptomele astea. M-am uitat pe net si pare sa fie fobie sociala. Ce ar trebui sa fac?
Aldina
2 comentarii
poate ar fi bine sa consultati un psihiatru, cred ca e pe baza nervoasa aceasta fobie.Numai bine.
Buna ziua,
Va recomand sa va adresati unui psiholog pentru aceasta problema. Aceste reactii emotionale si comportamentale sunt determinate de anumite ganduri nesanatoase, care nu va ajuta. Cateva sedinte v-ar ajuta sa cunoasteti mai bine problema si va confruntati aceste ganduri si comportamente problema. Este important sa mergeti fie la psiholog, fie la psihiatru pentru a evita agravarea acestei probleme. Spuneti ca va este frica sa iesiti in casa. Acest comportament (evitarea), care pe termen scurt va linisteste si va face sa va simtiti in siguranta, pe termen lung creste anxietatea si, implicit, sentimentul de lipsa a controlului.
Scrieti-mi daca aveti intrebari sau va pot ajuta altfel.
Numai bine,
Psiholog Gentiana Nita
Va recomand sa va adresati unui psiholog pentru aceasta problema. Aceste reactii emotionale si comportamentale sunt determinate de anumite ganduri nesanatoase, care nu va ajuta. Cateva sedinte v-ar ajuta sa cunoasteti mai bine problema si va confruntati aceste ganduri si comportamente problema. Este important sa mergeti fie la psiholog, fie la psihiatru pentru a evita agravarea acestei probleme. Spuneti ca va este frica sa iesiti in casa. Acest comportament (evitarea), care pe termen scurt va linisteste si va face sa va simtiti in siguranta, pe termen lung creste anxietatea si, implicit, sentimentul de lipsa a controlului.
Scrieti-mi daca aveti intrebari sau va pot ajuta altfel.
Numai bine,
Psiholog Gentiana Nita
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6imi este f greata imi vine sa vomit in orice interval al zilei... sunt insarcinata?
- 6alte pastile diminueaza efectul anticonceptionalelor?
- 22fiere marita, viermi intestinali...
- 5se intampla sa am in momentul respiratiei ca niste spasme sau gaze in partea inimii.. Ce am?
- 0anticonceptionale si greata?
- 12greata, sani mariti, scurgeri roz sarcina?
- 8interesant
- 4De 12 ani ma doare capul doar dimineata...
- 0varsaturi dupa administrare antibiotic
- 13Atac de panica?
- 1Greata si scarba de mancare
- 11greata, lipsa totala a poftei de mancare, durere de picioare, in special zona genunchi
- 5Dureri de cap, greturi, palpitatii de cateva zile
- 4Ajutor! nu ma pot orprii din vomitatul zilnic
- 1Greata zilnica
- 1Amețeli și grețuri
- 10Tulburari de comportament și anxietate
Mai multe informații despre: Fobia sociala Varsaturile Greata
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: