fobie sociala cu greata si varsaturi

03-10-2014
Aldina
Nu este medic/terapeut
Aldina
Buna tuturor!

Am o problema putin mai ciudata:cand trebuie sa intalnesc necunoscuti sau chiar persoane cunoscute, dar care nu-mi sunt prieteni apropiati, mi-e atat de teama si sunt atat de stresata incat imi este greata si mi s-a intamplat de multe ori sa vomez.. Problema asta imi afecteaza viata de ani buni, mi-e frica sa mai ies din casa si primul lucru pe care il caut cand intru intr-un local este baia. De aceea nici nu mananc cu o ora-doua inainte sa ies din casa, am slabit si ma simt foarte aiurea. Nu am mai intalnit pe nimeni cu simptomele astea. M-am uitat pe net si pare sa fie fobie sociala. Ce ar trebui sa fac?

Aldina
2 comentarii
0
18-10-2014, ora 12:55
clepsidra2
Nu este medic/terapeut
clepsidra2
poate ar fi bine sa consultati un psihiatru, cred ca e pe baza nervoasa aceasta fobie.Numai bine.
0
24-11-2014, ora 09:40
Gentiananita
Identitate neconfirmată
Gentiananita
Buna ziua,

Va recomand sa va adresati unui psiholog pentru aceasta problema. Aceste reactii emotionale si comportamentale sunt determinate de anumite ganduri nesanatoase, care nu va ajuta. Cateva sedinte v-ar ajuta sa cunoasteti mai bine problema si va confruntati aceste ganduri si comportamente problema. Este important sa mergeti fie la psiholog, fie la psihiatru pentru a evita agravarea acestei probleme. Spuneti ca va este frica sa iesiti in casa. Acest comportament (evitarea), care pe termen scurt va linisteste si va face sa va simtiti in siguranta, pe termen lung creste anxietatea si, implicit, sentimentul de lipsa a controlului.
Scrieti-mi daca aveti intrebari sau va pot ajuta altfel.

Numai bine,
Psiholog Gentiana Nita
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce îmi vine să vărs aparent fără motiv? Cauze de vărsături
  • Senzația de greață după masă - afecțiuni posibile
  • Vărsături repetate / persistente
  •