Flegma in gat

12-06-2017
buda maria
Nu este medic/terapeut
buda maria
Buna, am un copil de 13 ani si in 2016 in in februarie s-a racit si de atunci simte o flegma in gat o scoate cu greu, dimineata are culoarea gri, o scuipa e cat un bob de mazare, am fost la medic orl si ia dat sinupret, aerius picaturi pt nas rinonef, am facut tratamentul si flegma tot o simte medicul a zis ca are polipi dar sunt sunt mici.Acum 3 ani a facut gastrita a facut tratament cu nexium am facut analize endoscopie a zis medicul ca are acid gastric in partea de sus a stomacului am facut tratamentul ce mi la dat, de 1 an jumate nu il mai supara stomacul. Ma intreb exista vreo legatura intre gastrita pe care a avut-o si flegma care o simte in gat ? AM facut analize pt candida si stafilococ si a iesit negativ.Cine ma poate ajuta sa scapam de flegma, copilul este si solist vocal si cand canta simte flegma in gat. Cine stie vreun tratament pt flegma, va multumesc.
1 comentarii
1
12-06-2017, ora 11:14
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua

Da, gastrita hiperacida cu reflux gastro-esofagian intretine iritatia mucoasei gatului, care, in asociere, cu o insuficienta hidratare a corpului face ca, secretiile zonale sa fie mai vascoase, chiar perlate (cum spuneti ca expectoreaza flegma ca "boabele de mazare").
In cazul copilului Dvs. ar trebui sa va adresati unui gastroenterolog pediatru in vederea excluderii refluxului gastro-esofagian, ca factor de intretinere a inflamatiei tubului digestiv superior, mai ales ca specificati ca baiatul este solist vocal si, de asemenea, sa isi asigure hidratarea corespunzatoare a corpului prin consum de apa plata (minim 2 litri /zi).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce îmi dreg vocea întruna?
  • Flegma în gât - ce este și de ce apare?
  •