Fistlua in gingie dupa rezectie apicala
Buna ziua!Am avut o coroana pe un premolar pe care stomatologul meu mi-a sfatui sa o inlocuiesc pentru ca s-a deplasat gingia si se vedea dintele de sub coroana.Dintele era vital dar, cand mi-a inlaturat coroana, s-a rupt si atunci el a sugerat ca ar fi bine sa imi omoare nervul si sa-mi obtureze canalul inainte de a pune noua coroana.Dupa o luna de la inlocuirea coroanei am simtit ca as avea o colectie la baza premolarului.S-a dovedit ou granulom pe care domnul doctor l-a operat-rezectie apicala.Eu locuiesc in strainatate si dupa operatie a trebuit sa plec.La cateva saptamani dupa operatie am observat ca, pe linia de sutura ?s-a format o mica colectie de puroi care se tot spargea.Plaga se inchidea pentru ca mai apoi sa se deschida iarasi.Practic e o fistula in gingie.Dupa cateva luni m-am intors in tara si am facut o radigrafie.Dl doctor a spus ca nu am punga de puroi dar ar fi un rest de material sau os ramas.Pe radiografie se vedea canalul obturat iar chiar mai sus o bucatica alba(ca si cum ar fi ceva desprins din materialul cu care a fost obturat canalul).Mi-a repetat interventia chirurgicala ca apoi, dupa 4 saptamani sa ma trezesc din nou cu o colectie -fistula pe linia de sutura.V-as ruga sa imi dati un sfat -care ar putea fi cauza, ce se poate face si cat pot astepta.Va multumesc!
4 comentarii
Buna dimineata,
Ar fi de mare ajutor sa postati aici radiografiile, fara ele cam greu sa raspundem la intrebari.
Ar fi de mare ajutor sa postati aici radiografiile, fara ele cam greu sa raspundem la intrebari.
Bună. În aceeași situație sunt și eu acum.Ai reușit sa rezolvi cumva ? Care a fost deznodământul? Mulțumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 49rezectie apicala molar 2 cu infectie
- 6durere insuportabila masea
- 4Despre infectii dentare
- 4Este posibil sa mi se fi declansat sinuzita?
- 0infectie dentara
- 4Infectie dentara si o durere teribila in zona interioara a obrazului
- 4este sau nu indicat metronidazolul daca am avut depresie?
- 0Infectie masea
- 1Infectie dinte
- 7Infectie la radacina unei masele
- 0Recuperare rezectie apicala
- 2fosavance, extractie dentara
- 4Buza si barbia tot amortite dupa puroi la o masea
- 2Infecție la masea
- 2Infectie la dinte
- 7Infectie radacina, masea umflata
- 1Buna seara, am un abces ce ma deranjeaza
- 9Infecție molar de minte semiinclus
- 1Infectii la toti dintii, sinuzita