Complicații rezecție apicala
Bună ziua.
Acum câțiva ani, din cauza unui abces persistent la incisiviul din dreapta sus, a trebuit să trec printr-o rezecție apicală la acel dinte.
În anii de după, gâlma de la rădăcină nu s-a resorbit, ba mai mult, uneori se umflă pe gingie o mică punguță cu un lichid asemănător puroiul care se drenează tot prin gingie.
Nu simt durere sau discomfort în zona, dar aș dori să schimb coroana de pe acel dinte și sa pun un implant în loc de pivot. Când am fost la o consultație inițială, doctorul respectiv a spus că nu vede nimic nelalocul lui la radiografie. Ceva, în schimb, se petrece acolo, și nu vreau să mă apuc să fac ceva fără să rezolv problema asta întâi. Ați mai întâlnit o situație similara? E posibil sa fi fost pus prea mult amalgam la rădăcină?
Va mulțumesc pentru orice ajutor oferit!
Acum câțiva ani, din cauza unui abces persistent la incisiviul din dreapta sus, a trebuit să trec printr-o rezecție apicală la acel dinte.
În anii de după, gâlma de la rădăcină nu s-a resorbit, ba mai mult, uneori se umflă pe gingie o mică punguță cu un lichid asemănător puroiul care se drenează tot prin gingie.
Nu simt durere sau discomfort în zona, dar aș dori să schimb coroana de pe acel dinte și sa pun un implant în loc de pivot. Când am fost la o consultație inițială, doctorul respectiv a spus că nu vede nimic nelalocul lui la radiografie. Ceva, în schimb, se petrece acolo, și nu vreau să mă apuc să fac ceva fără să rezolv problema asta întâi. Ați mai întâlnit o situație similara? E posibil sa fi fost pus prea mult amalgam la rădăcină?
Va mulțumesc pentru orice ajutor oferit!
5 comentarii
Buna seara, nu aveti cumva radiografia aceea sa ne-o aratati si noua, nu? In acest caz este putin mai greu de dat un diagnostic fara un consult si o radiografie.
Domnul doctor avea aparat atașat la ecran, deci nu am primit vreo copie, din nefericire. :(
As putea pune o poza locala cu locul afectat, daca ar ajuta. Tin sa precizez si ca acea "galma" se simte tare, e acolo din ziua rezectiei, niciodata nu s-a modificat in marime sau consistenta. Locul de unde mai iese lichidul acela e langa galma. Ultima oara am simtit ca o besica mica pe gingie, doar am ridicat buza si imediat s-a drenat. Asta a fost acum cateva saptamani. Cateva luni nu va mai aparea. Asa se manifesta, apare brusc, se dreneaza apoi nu mai apare o perioada de timp.
Din pacate, sunt in strainatate si nu pot ajunge in tara pana in iunie sau iulie cel mai devreme, moment in care sper sa pot face o programare si sa rezolv treaba asta.
Din pacate, sunt in strainatate si nu pot ajunge in tara pana in iunie sau iulie cel mai devreme, moment in care sper sa pot face o programare si sa rezolv treaba asta.
Buna ziua, Puteti ruga sa vi sa trimita pe email radiografia, probabil a fost radiografie digitala si nu s-a facut si film.
Buna ziua, motivul pentru care v-am cerut radiografia este pentru ca in mod evident ceva se intampla acolo si in cazul unei rezectii apicale singurul mod in care ne putem da seama este radiologic. Faptul ca apar abcese in mod frecvent, sugereaza ca infectia s-a cronicizat.
In timp ea va ajunge sa afecteze nu numai gingia ci si osul de dedesubt (o infectie are ph acid si daca nu este tratata, duce la "topirea" osului si a suportului parodontal). Sugestia mea sa rezolvati cat mai repede problema cand va intoarceti in tara.
O zi buna!
In timp ea va ajunge sa afecteze nu numai gingia ci si osul de dedesubt (o infectie are ph acid si daca nu este tratata, duce la "topirea" osului si a suportului parodontal). Sugestia mea sa rezolvati cat mai repede problema cand va intoarceti in tara.
O zi buna!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 49rezectie apicala molar 2 cu infectie
- 9sutura incompleta linga punte dupa rezectie apicala
- 8rezectie apicala???
- 5fatete dentare.. 10 dinti de sus
- 2Dupa Rezectia apicala
- 2Abces Dentar? Rezectie apicala sau nu Dx!
- 8rezectie apicala + infundarea narii pe partea cu maseaua
- 18Rezectie Apicala
- 4rezectie apicala
- 4Acum 2 saptamani am suferit o rezectie apicală
- 3rezectie apicala
- 0Recuperare rezectie apicala
- 1rezectie apicala
- 2Rezectie apicala
- 3Durere dupa rezectie apicala
- 2Va rog sa ma ajutati ! sunt programata la o interventie de rezectie apicala
- 4Fistlua in gingie dupa rezectie apicala
- 4Durere la percutie dupa rezectie apicala