Febra si bubite rosii pe corp ( fara mancarime )

04-03-2024
Smokefl0w
Nu este medic/terapeut
Smokefl0w
Hello, de 3 zile am febra dar fara nici un alt simptom specific racelii. Astazi mi-a trecut febra dar am descoperit ca am pe tot corpul niste bubite mici si rosii, fara mancarime. Eu am facut varsat de vant cand eram copil. Se poate sa il am iarasi? O sa ma duc la medic, dar as fi vrut o opinie inainte pana ajung.
1 comentarii
0
04-03-2024, ora 11:54
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Reapariția vărsatului de vânt (varicela) la persoanele care l-au avut în copilărie este puțin probabilă, deoarece infecția cu virusul varicelei zoster (VZV) conferă de obicei imunitate pe viață. Totuși, virusul poate rămâne latent în organism și poate cauza mai târziu herpes zoster (zona zoster), o afecțiune diferită caracterizată prin erupții cutanate dureroase, de obicei pe o parte a corpului sau feței. Simptomele descrise de tine nu par să se potrivească tipic cu herpes zoster, care de obicei provoacă durere, mâncărime sau senzație de arsură înainte de apariția erupției cutanate.

Erupțiile cutanate fără mâncărime, însoțite anterior de febră, pot fi semne ale altor afecțiuni, inclusiv reacții alergice, infecții virale (cum ar fi rujeola, rubeola sau enterovirusurile), sau chiar reacții la medicamente sau alte cauze. Este important să consulți un medic pentru un diagnostic corect. Medicul va putea evalua erupția cutanată și alte simptome pe care le-ai putea avea, va lua în considerare istoricul tău medical și, dacă este necesar, va recomanda teste suplimentare pentru a determina cauza erupției.

Până ajungi la medic, este util să notezi orice alte simptome pe care le-ai experimentat recent, orice expunere la persoane bolnave sau la alergeni și orice medicamente sau suplimente noi pe care le-ai luat. Aceste informații pot ajuta medicul să facă un diagnostic mai precis.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.