Iritatie pe corp

24-08-2022
labellefrance
Nu este medic/terapeut
labellefrance
Buna ziua. Sunt o persoana care transpira foarte mult la axile. Demult, din copilarie, acum sunt pensionara.Vara, in zona axilelor, in jur, imi mai apareau niste iritatii, care treceau destul de repede. Acum cateva zile mi-a aparut o iritatie pe corp care a aparut mai discret, apoi s-a intins cam peste tot, in afara de picioare: in special pe fata inferioara a mainilor, axila, gat, spate, piept. Sunt bubite care stau in colonii, de culoarea pielii, usor rosiatice si care, la inceput doar discret, au inceput sa ma usture si sa ma manance. Am vrut sa merg la dermatolog, dar era in concediu, asa ca la farmacie mi-a dat un spray pe baza de apa termala de la Vichy si alcool mentolat. Probabil au aparut de la caldura, caci unde sunt eu, temperaturile sunt foarte ridicate (sud-estul tarii). Problema e ca, daca pe spate si gat au mai trecut, pe maini si pe langa sani si axile sunt in continuare si nu par sa treaca de vreo 5 zile. Imi puteti indica ceva care sa le faca sa treaca mai repede? E si deranjant si inestetic. Ar trebui sa fac niste analize mai amanuntite? Va multumesc.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Multe bubițe pe pielea copilului. Ce ar putea fi?
  • De ce unii oameni transpiră mai mult decât alții
  • Remedii și sfaturi pentru transpirația abundentă, exagerată
  • Bubițe la căldură - remedii, tratament
  • Transpirația excesivă la adolescenți: sfaturi și soluții pentru tineri
  •