Esofagita grad A, gastro-duodenita prin reflux alcalin

15-03-2023
gabriel79
Nu este medic/terapeut
gabriel79
Bună ziua!in urma efectuării unei endoscopie digestive am fost diagnosticat CU BRGE, esofagita grad. A și gastro-duodenita prin reflux alcalin.pe fisa de endoscopie mai scria : mica hernie hiatala prin alunecare, stomac cu lichid de staza bilios, mucoasa difuz congestionata, pilot permeabil, bulb mucoasa congestionata, Bii normal.am primit tratament ci controloc 20 mg 1 dimineața, motiliul 3/zi înainte de mese, venter 3/zi, ursofalk 2 cp/zi seara.analizele de sânge efectuate înaintea endoscopie cu 2 săptămâni au fost ok, in afara de vsh care a fost un mărit, adică 16.cateodata am unele intepaturi in parte stanga.tin sa precizez ca iau tratamentul de 2 săptămâni.se scăpa de aceasta boala sau agravare simptomelor pot fi ținute sub control ? Am slăbit și vreo 8 kg în decurs de câteva luni, m-am stresat și foarte mult.se mai confrunta cineva cu asa ceva? Ce investigati ar trebui sa mai fac?Multumesc !
3 comentarii
1
16-03-2023, ora 08:04
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Urmati tratamentul recomandat pe perioada prescrisa, si apoi reevaluare.
0
16-03-2023, ora 09:14
gabriel79
Nu este medic/terapeut
gabriel79
Bună ziua domnule doctor!o problema ar fi ca tot slăbesc.se poate sa fie de la gastroduodenita sau pe fond de stres? Iar noaptea ma duc de vreo 2-3 ori la wc pentru a urina.
0
04-04-2023, ora 17:03
gabriel79
Nu este medic/terapeut
gabriel79
După o luna de tratament nu mai este prezenta acea arsura pe piept, dar uneori apar anumite dureri, dar nu de intensitate mare în partea stanga sub coaste și în jurul buricului.pot fi de la gastoduodenita ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Medicamentele antiacide asociate cu risc crescut de deces
  • Efectele adverse ale medicației anti-acide la sugari
  • Medicamentele împotriva acidității gastrice pot favoriza apariția bolilor hepatice
  • Alimente care pot provoca reflux și probleme digestive
  • Refluxul gastric în timpul somnului - cauze, tratament și recomandări
  • Tratament pentru reflux gastroesofagian - medicamente și remedii
  • Arsurile gastrice - cauze, tratament, dietă, remedii și sfaturi
  •