Episod psihotic de la prea multa Spirulina?

08-07-2019
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
În 2016, in vremea când am făcut primul episod psihotic, mă tratam cu antidepresiv ptr toc și cu olanzapina și țin minte că luăm în exces pastile de spirulina, scris sa iau 5 eu luăm dublul.Apoi am avut un episod psihotic scurt într-o noapte cu halucinații și agitație și apoi a urmat o perioadă normala de 1 luna jumate, timp in care nu mai lu Spirulina și nu am mai luat nici în viitor Și peste 1 luna jumate a urmat iar un episod psihotic de delir de urmărire care a durat 3 luni și mai s-a pus diagnosticul de schizofrenie paranoidă.Intrebarea mea este daca de la excesul de spirulina interacționat cu medicamentele ptr toc am făcut acele episoade psihotice care m-au dat în schizAm văzut că Spirulina are triptofan și alte substanțe care ajuta la creier și mă gândesc că a interacționat, mi-a crescut în așa fel neurotransmițător îi încât am făcut episod psihotic.Iar daca e de la Spirulina ar însemna că nu am schizo organica ci doar indusa de medicamente sau alte substanțe sau cum?
7 comentarii
0
08-07-2019, ora 12:51
360
Nu este medic/terapeut
360
de ce nu intrebi dr ?
deasemenea daca iei antipsihotice, trebuie sa eviti grapefruit-ul
0
08-07-2019, ora 18:43
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Pe doctor o sa îl întreb la viitoarea programare, in august.Aveam in 2016 alt doctor, el a spus că nu știe despre.
Cred că am făcut schizofrenie de la Spirulina în exces combinata cu antidepresive și antipsihotice.Mai rar prost că mine, daca e așa, mi-am făcut-o cu mana mea
Deci mă poate ajuta cineva cu un răspuns specializat?Oare Spirulina, adică supradoza care am făcut-o eu m-am dus la episod psihotic și apoi la diagnosticul de schizo sau nu are legătură?
1
08-07-2019, ora 19:14
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca ai luat 10 pastile de spirulina pe zi, e posibil ca acestea sa te fi condus la episod. Dar la episodul care a durat 3 luni, nu ai mai luat spirulina. Boala s-a instalat deja.
Incearca sa vorbesti cu medicul sa ramai pe dozele minime necesare astfel incat sa nu mai intri in episod.
1
08-07-2019, ora 19:51
360
Nu este medic/terapeut
360
clara_p de ce crezi ca e posibil ca spirulina sa fi produs episodul psihotic ?
0
11-07-2019, ora 08:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Willy Fog a scris ca spirulina are triptofan. Triptofanul ajuta la secretarea serotoninei.
Daca lua 10 spiruline pe zi... e posibil ca asta sa ii fi cauzat episod.
Eu daca iau si o pastila de suplimente pentru artroza pe zi, pot vira in hipomanie.
Nu sunt chiar atat de inofensive suplimentele astea.
Pe mine dr. nu ma lasa sa iau suplimente. Nu se cunosc reactiile adverse si interferentele cu medicatia noastra.
Am chemat odata salvarea acasa dupa ce am luat un supliment din asta pentru durerile de articulatii. Incepusem sa fac convulsii.
1
13-07-2019, ora 22:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Am mai gasit o fata careia i-a fost rau dupa spirulina. O agita.
0
10-04-2021, ora 22:08
Polidin
Nu este medic/terapeut
Polidin
Salut
Nu stiu daca e de la spirulina episodul meu psihotic dar, dupa 6 luni de luat spirplina in care am ajuns sa iau in jur de 25 - 30 de capsule ( in loc sa iau proteine pt sala luam spirulina, asta era motivul pt care luam atat de multe capsule ) am ajuns sa fac un atac de panica in care m-a tinut vreo 2 zile agitatia.
Dupa o pauza scurta de luat spirulina pt ca nu ma mai duceam la sala din diferite motive, ajung din nou sa ma apuc de sala si sa ajung iar la 30 de capsule plus alte suplimente, tot asa vreo 6 luni de zile.
Dupa un eveniment stresant la munca ajung sa nu mai dorm si usor usor sa intru intr-un episod psihotic.
Sunt curios ce ti-a spus tie doctorul in legatura cu spitulina.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Episoadele psihotice ar puta fi anticipate cu ajutorul unui algoritm de învățare automată
  • Singurătatea în copilărie a fost asociată cu probabilitatea crescută de a experimenta un episod psihotic
  • Experiențe psihotice incidente în urma consumului auto-raportat de canabis (studiu longitudinal de cohortă)
  • Noi descoperiri ajută clinicienii să prevină recidivele de psihoză la tineri
  •