Episod psihotic cauzat de metamfetamina
Va cer opinia legata de o situatie bizara. La inceputul acestui an am consumat substante psihoactive. Initial a fost o doza de metamfetamina care nu mi-a cauzat vreun simptom, doar m-a facut mai alert. In aprilie am consumat o singura data cocaina dar fara efecte adverse doar m-a facut mai energic. Totusi consumam ocazional cannabis, dar dupa fiecare joint aveam crize de ras si imi altera putin perceptia asupra realitatii ( unele lucruri mi se pareau interesante, altele nu si aveam idei paranoide ). In mai facusem o obsesie pentru o fata si cred ca din cauza ierbii ma gandeam numai la ea. In august a fost evenimentul care m-a epuizat. Am mai consumat o data cu anturajul metamfetamina, cred ca 0.3 mg. Cred ca nu apucase sa se metabolizeze doza din ianuarie, dar partea cea mai sumbra e ca mi-a dat un episod psihotic. Am avut halucinatii de gandire, auditive, vizuale ( practic toate temerile mi-au iesit la iveala si le vedeam pe strada ), totul parea un circ social si se facea ca tot Bucurestiul vorbeste de mine si de acea fata. Am reusit sa fug repede in Valcea unde locuiesc si am vazut ca simptomele incep sa se remita usor usor. Totusi, am consultat un psihiatru si i-am explicat situatia. A spus ca este episod psihotic, DAR, daca se mai intampla o data manifestarile, diagnosticul e de schizofrenie de tip paranoid. Am inceput tratament cu Rispen 2 mg, si psihoterapie. Acum dupa 2 luni jumate, ma simt mai ok, gandirea e mai clara dar am avut clipe de croaza. Cosmaruri, oboseala sora cu moartea zi de zi, anhedonie ( lipsa placerii in orice ), anxietate, dezinteres in activitati, modificarea metabolismului, urinam foarte des, logoree si interactiuni sociale precare, impresia ca sunt urmarit etc. Din simptome au inceput sa dispara usor usor. Totusi, vreau sa va intreb : sunt o persoana sanatoasa sau am o predispozitie spre schizofrenie? Imi voi reveni complet ? ( inainte eram sociabil, extrovertit, sportiv, imi placea viata, aveam multe pasiuni ). Cat va mai dura totul? Episodul psihotic o data disparut se vindeca complet sau sunt sanse sa reapara peste ani? Mentionez ca nu voi mai lua droguri niciodata, psihologul a estimat ca sunt 70% recuperat si ca ma voi recupera complet la finalul acestui an. Mai ramane dispozitia care afecteaza functiile superioare. Astept raspuns si sper doar ca exista vindecare completa si ca nu voi mai trece niciodata prin asa ceva.
1 comentarii
Salut, as dori sa aflu ce s-a intamplat.
Lipsa placerii vine si ca urmare a tratamentului urmat dar probabil si ca remitere la renuntarea la droguri. E bine ca te-ai decis sa nu mai iei droguri. Nu sunt medic dar din ce spui paresa fie un inceput de psihoza, iar tot ce am citit netratata poate revenii. Este complicat cu tratamentele deoarece multe dintre ele conduc la anhedonie si ramai fara chef de viata.
Lipsa placerii vine si ca urmare a tratamentului urmat dar probabil si ca remitere la renuntarea la droguri. E bine ca te-ai decis sa nu mai iei droguri. Nu sunt medic dar din ce spui paresa fie un inceput de psihoza, iar tot ce am citit netratata poate revenii. Este complicat cu tratamentele deoarece multe dintre ele conduc la anhedonie si ramai fara chef de viata.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4episod pshihotic
- 11Posibil diagnosticare gresita?
- 6Un diagnostic de psihoza, cer un sfat...sunt disperata!
- 10tratament rispolept
- 22tulburare psihotica
- 38Cauze episod psihotic ?
- 2Cat dureaza un episod psihotic
- 7Diferenta dintre confabulatie si episod psihotic
- 1Episod psihotic
- 7Efecte amfetamina
- 4Tulburare schizoafectiva remisie completa
- 10Episod psihotic acut adolescent
- 7Episod psihotic de la prea multa Spirulina?
- 62 episoade psihotice acute
- 23Marijuana, episod psihotic
- 10Ajutor - fetita de 14 ani diagnisticata cu episod psihotic
Mai multe informații despre: Tulburarile legate de consumul de amfetamine episodul psihotic
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: