Episod psihologic acut
Buna seara, fratele meu a fost diagnosticat cu episod psihotic acut, are 27 de ani.problema este ca a fost internat involuntar si nici nu avem acces la el spitalul find în carantină de covid19...Azi am reusit sa vorbim la telefon si a plâns ca vrea acasa si vrea sa ne vada si ar face orice doar sa il scoatem de acolo.ma intereseaza si cum ar trebui sa il tratăm atat pe parcursul internării cat si dupa ce se întoarce acasă...ce sa facem sa nu mai treaca prin asa ceva?a ajuns în situația acesta din cauza unui accident care sa intamplat acum 2 ani iar acum a pierdut o sumă mai mare de bani iar asta a declansat viziuni..frica ca este urmărit..ca ia pus cineva ceva în băutură..sa îndepărtat de familie si nu mai vroia sa vada pe nimeni..se plimba aiurea non stop
5 comentarii
Până iese din spital, vorbiți-i cu calm, cu căldură, convingeți-l că a fost internat pentru binele lui, că orice problemă se rezolvă cu cât se intervine mai repede.Motivat să asculte de medici și să-și ia tratamentul cât consideră medicul că va fi nevoie, eventual continuarea acasă și urmărirea lui de un psihiatru bun.
De asemenea găsiți-i un psiholog bun, de preferință clinician, ca în urma unei evaluări să-l ajute să înțeleagă care sunt adevăratele cauze care i-au provocat episodul psihotic și să fie ajutat să prevină un nou episod.
De asemenea găsiți-i un psiholog bun, de preferință clinician, ca în urma unei evaluări să-l ajute să înțeleagă care sunt adevăratele cauze care i-au provocat episodul psihotic și să fie ajutat să prevină un nou episod.
El locuiește în străinătate de 6 ani iar de fiecare dată cand venea în România s.au intamplat lucruri urâte si pleca demoralizat inapoi.anul acesta plănuia să se întoarcă definitiv în România si cred ca nu a facut fata stresului plus altele acumulate...Azi am vorbit iar cu el si mi.a inchis tel în nas daca am zis ca trebuia sa mai stea...Sper sa realizeze cat mai repede situația si sa se faca bine
I-ar trebui cam o luna sa iasa din episodul psihotic. Ar fi bine daca ar putea sta internat atat. Apoi supravegheat sa isi ia medicatia pe termen lung, ca sa previna aparitia unui alt episod. Cel mai bine e ca persoane cu astfel de afectiuni sa locuiasca in familie si sa li se supravegheze atent luarea medicatiei.
Vizita la psihiatru trebuie facuta lunar si luata reteta pentru urmatoarea luna, cu mici modificari la schema terapeutica daca este nevoie.
Un psiholog bun l-ar putea responsabiliza in legatura cu boala si complianta la tratament. Sedintele se pot face si online cu psiholog roman.
Vizita la psihiatru trebuie facuta lunar si luata reteta pentru urmatoarea luna, cu mici modificari la schema terapeutica daca este nevoie.
Un psiholog bun l-ar putea responsabiliza in legatura cu boala si complianta la tratament. Sedintele se pot face si online cu psiholog roman.
Cat timp ar trebui sa stea pe secția închisă?E deja de 5 zile si zice ca nu mai rezista.e foarte greu sa ne implora sa il scoatem si nu putem face nimic.pe lângă asta vreau sa stiu daca muzica gen hop hop il poate face sa intre in starea asta?el asculta mult genul acesta si in ultima vreme găsea tot felul de mesaje în acest gen de muzica si acum tot insista ca l.ar ajuta sa ii treaca timpul daca i.am duce o tableta sa aculte..Nu cred ca este conștient de problema pe care o are
De obicei se sta vreo doua saptamani pe sectia de supraveghere. Inca mai interpreteaza semnificatii. Nu cred ar fi adecvata pana nu iese complet din episod. Plus ca tabletele se fura in spital...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7Internat cu episod psihotic acut, tratament intrerupt brusc
- 4episod pshihotic
- 2episod psihotic acut
- 6Un diagnostic de psihoza, cer un sfat...sunt disperata!
- 3episod psihotic
- 8Episod psihotic..
- 28Encefalita Hashimoto sau hipotiroidismul cauza pt episodul psihotic?
- 38Cauze episod psihotic ?
- 3Caz psihotic acut cu internare la obregia dr Eduard Motoescu.
- 8Va rog ajutați-mă!
- 8Se poate ca un episod psihotic cu tratament adecvat sa se agraveze(insomnie)asa din senin?
- 10Anxietate în urma unui episod psihotic
- 9Episod psihotic acut-Permis Auto
- 62 episoade psihotice acute
- 4Episod psihotic sau tulburare deliranta
- 23Marijuana, episod psihotic
- 10Ajutor - fetita de 14 ani diagnisticata cu episod psihotic
- 5Abordarea mea in tratarea schizofreniei si a tulburarilor schizoafective
Mai multe informații despre: episodul psihotic
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: