Episod psihologic acut

02-07-2020
Vom
Nu este medic/terapeut
Vom
Buna seara, fratele meu a fost diagnosticat cu episod psihotic acut, are 27 de ani.problema este ca a fost internat involuntar si nici nu avem acces la el spitalul find în carantină de covid19...Azi am reusit sa vorbim la telefon si a plâns ca vrea acasa si vrea sa ne vada si ar face orice doar sa il scoatem de acolo.ma intereseaza si cum ar trebui sa il tratăm atat pe parcursul internării cat si dupa ce se întoarce acasă...ce sa facem sa nu mai treaca prin asa ceva?a ajuns în situația acesta din cauza unui accident care sa intamplat acum 2 ani iar acum a pierdut o sumă mai mare de bani iar asta a declansat viziuni..frica ca este urmărit..ca ia pus cineva ceva în băutură..sa îndepărtat de familie si nu mai vroia sa vada pe nimeni..se plimba aiurea non stop
5 comentarii
1
02-07-2020, ora 10:49
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Până iese din spital, vorbiți-i cu calm, cu căldură, convingeți-l că a fost internat pentru binele lui, că orice problemă se rezolvă cu cât se intervine mai repede.Motivat să asculte de medici și să-și ia tratamentul cât consideră medicul că va fi nevoie, eventual continuarea acasă și urmărirea lui de un psihiatru bun.
De asemenea găsiți-i un psiholog bun, de preferință clinician, ca în urma unei evaluări să-l ajute să înțeleagă care sunt adevăratele cauze care i-au provocat episodul psihotic și să fie ajutat să prevină un nou episod.
1
02-07-2020, ora 13:31
Vom
Nu este medic/terapeut
Vom
El locuiește în străinătate de 6 ani iar de fiecare dată cand venea în România s.au intamplat lucruri urâte si pleca demoralizat inapoi.anul acesta plănuia să se întoarcă definitiv în România si cred ca nu a facut fata stresului plus altele acumulate...Azi am vorbit iar cu el si mi.a inchis tel în nas daca am zis ca trebuia sa mai stea...Sper sa realizeze cat mai repede situația si sa se faca bine
1
02-07-2020, ora 19:31
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
I-ar trebui cam o luna sa iasa din episodul psihotic. Ar fi bine daca ar putea sta internat atat. Apoi supravegheat sa isi ia medicatia pe termen lung, ca sa previna aparitia unui alt episod. Cel mai bine e ca persoane cu astfel de afectiuni sa locuiasca in familie si sa li se supravegheze atent luarea medicatiei.
Vizita la psihiatru trebuie facuta lunar si luata reteta pentru urmatoarea luna, cu mici modificari la schema terapeutica daca este nevoie.
Un psiholog bun l-ar putea responsabiliza in legatura cu boala si complianta la tratament. Sedintele se pot face si online cu psiholog roman.
0
03-07-2020, ora 23:48
Vom
Nu este medic/terapeut
Vom
Cat timp ar trebui sa stea pe secția închisă?E deja de 5 zile si zice ca nu mai rezista.e foarte greu sa ne implora sa il scoatem si nu putem face nimic.pe lângă asta vreau sa stiu daca muzica gen hop hop il poate face sa intre in starea asta?el asculta mult genul acesta si in ultima vreme găsea tot felul de mesaje în acest gen de muzica si acum tot insista ca l.ar ajuta sa ii treaca timpul daca i.am duce o tableta sa aculte..Nu cred ca este conștient de problema pe care o are
1
04-07-2020, ora 09:17
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
De obicei se sta vreo doua saptamani pe sectia de supraveghere. Inca mai interpreteaza semnificatii. Nu cred ar fi adecvata pana nu iese complet din episod. Plus ca tabletele se fura in spital...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Episoadele psihotice ar puta fi anticipate cu ajutorul unui algoritm de învățare automată
  • Singurătatea în copilărie a fost asociată cu probabilitatea crescută de a experimenta un episod psihotic
  • Experiențe psihotice incidente în urma consumului auto-raportat de canabis (studiu longitudinal de cohortă)
  • Noi descoperiri ajută clinicienii să prevină recidivele de psihoză la tineri
  •