Degradare mentală după mai multe manii(episoade psihotice )

09-09-2023
Sasha11
Nu este medic/terapeut
Sasha11
Buna seara! Am mai scris aici pe grup despre starea mea dar mai am o nelămurire: se poate degrada sănătatea mentală după mai multe episoade psihotice? Am avut destule internări pentru ca nu am vrut sa îmi accept boala și efectiv simt ca nu mai pot sa gândesc logic, sunt extrem de tăcută, creierul meu nu poate gândi sau găsi soluții in chestii simple, sunt lenta, stau toată ziua in pat și nu am niciun interes fata de nimic, nu am emotii și multe alte simptome …se poate ajunge la ceva mai grav din tulburarea bipolara ? Mi-am întrebat medicul dar el a zis ca nu însă la cum ma simt efectiv nu ma pot descurca singura. Mulțumesc anticipat
16 comentarii
0
10-09-2023, ora 00:30
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna. Fiecare are efectele lui secundare si simptomele lui de boala in tab. La ce te referi cand spui ceva mai grav? Nu e suficient? Stai linistita si urmeaza-ti tratamentul. Daca efectele secundare nu sunt de suportat il schimbi.
0
10-09-2023, ora 02:38
Sasha11
Nu este medic/terapeut
Sasha11
Buna clara, eu am rămas cu sechelele astea din Uk, acolo lucrez și culmea sunt asistenta in health and social care. Ideea e ca m a luat o criza de manie după care am intrat in psihoza și m au internat acolo timp de 2 luni care mie mi se pare extrem de lunga internarea. Nu îmi amintesc multe dar știu ca eram destul de rau și îmi dădeau pastile cu pumnul și Injecții de 600 in fiecare săptămâna, eu care am mai luat Injecții dar doar odată pe luna și nu un dozaj atât de mare..de prin Aprilie eu sunt așa, am continuat cu pastilele lor o luna după care am trecut pe ale mele normale : velnlafaxina 75mg 1 tableta pe zi, depakine 750mg pe zi, abilify 5mg. Acum după câteva luni doctorul mi a crescut pe toate dozele …chiar nu știu ce sa fac..sa le iau așa sau sa scot antipsihoticul și sa iau doar depakine și antidepresiv
0
10-09-2023, ora 02:41
Sasha11
Nu este medic/terapeut
Sasha11
Încă ceva, medicul meu este foarte ușor de convins, face cam ce zic eu și îmi da ce vreau eu..de asta nu l consider așa profi, nu are nimic de spus și ma enervează chestia asta …
1
10-09-2023, ora 09:37
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca iei doar Depakine si antidepresiv virezi imediat. Stiu destule cazuri care asa si-au stricat viata si nu au mai putut repara greselile trecutului. Trebuie si neuroleptic in tab. Nu iti conduce tu singura tratamentul. Daca tu consideri ca Abilify-ul iti face rau roaga medicul sa iti dea alt neuroleptic.
0
12-09-2023, ora 13:13
Sasha11
Nu este medic/terapeut
Sasha11
Buna Clara, Inca o întrebare as avea, ma gândeam sa îmi fac pensie doar pentru ca eu oricum lucrez in Uk și nu in România, crezi ca mai pot conduce dacă am pensie pentru Tab? Mulțumesc anticipat
0
12-09-2023, ora 14:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Fa-ti pensie. Daca ai lucrat in Romania poti sa iti faci si pensie in Romania plus indemnizatie de handicap. Carnetul se ridica dupa un episod psihotic cu internare in Romania. In UK nu stiu cum e.
0
12-09-2023, ora 14:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca nu ai lucrat in Romania platesti cateva luni pensia ca si cum ai lucra si iti faci pensie de invaliditate pe card, 1125 lei. Indemnizatia de handicap e 449 lei.
0
12-09-2023, ora 15:02
Sasha11
Nu este medic/terapeut
Sasha11
Eu deja am permisul suspendat de acum 4 ani cand am avut primul episod psihotic. Caut cai pentru a-l recupera. In România am lucrat câțiva ani înainte sa plec in Uk dar de 7 ani lucrez doar in Uk și așa am de gând sa fac incontinuare, in România sigur nu mai lucrez. Mulțumesc
0
12-09-2023, ora 16:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Chiar daca nu mai lucrezi in Romania, cu internarile iti faci pensie si handicap si in Romania.
0
12-09-2023, ora 17:05
Sasha11
Nu este medic/terapeut
Sasha11
Asta am inteles dar îmi mai pot recupera permisul dacă îmi fac pensie pe caz de boala ?
0
12-09-2023, ora 17:37
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu are nicio legatura pensia cu permisul. Pensia e un venit. Tu daca ai fost internata si ti s-a ridicat permisul apari in baza de date de sanatate si a politiei. Incearca sa iti recuperezi permisul.
0
12-09-2023, ora 22:41
Sasha11
Nu este medic/terapeut
Sasha11
Ai idee cum l-as putea recupera ? Și de asemenea unde trebuie sa merg pentru pensie ? Mulțumesc clara
0
13-09-2023, ora 16:39
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu. Imi pare rau. Dar stiu ca altii l-au recuperat.
Da cautare pe forum permis de conducere.
Au mai fost si alte postari de acest gen.
0
17-09-2023, ora 14:15
Placebo10
Nu este medic/terapeut
Placebo10
Toate simptomele pe care le descrii in primul post sunt efecte secundare ale neurolepticelor (lobotomia chimica care a inlocuit-o pe cea clasica), nu simptome de tulburare bipolara. Ai fost informata despre efectele secundare ale acelor droguri? Teoretic e obligatia lobotomistului sa te informeze insa in practina nimeni nu face asta ca sa nu isi piarda un client pe viata.

Am sa le enumar eu:

- 5% probabilitate de diskinezie tardiva (parkinson) pe an si se cumuleaza. La 5 ani aveti 25% probabilitate, la 10 ani 49%. In 75% din cazuri este ireversibila. Acest lucru a fost descoperit in anii 80.

- 1% micsorarea creierului pe an in oameni, 14% la 18 luni in maimute in propriul studiu al companiei care fabrica Olanzapina, facut defapt in scopul de a refuta aceasta idee. Aceasta problema de lobotomizare, de micsorare ingrozitoare a creierului a fost acceptata unanim in psihiatrie deabea in anul 2013. Drept urmare au fost reduse la jumatate dozele legale. Se mai si micsoreaza in lobul frontal, intr-o parte foarte importanta a creierului, nu oriunde.

- 20-25 de ani speranta de viata mai mica datorita diabetului, obezitatii, problemelor metabolice, cardiace, etc. etc. etc. Sutele de efecte secundare ale acestor droguri conduc la o scadere a sperantei de viata cu 20-25 de ani in medie. Oamenii incep consumul in general la 30 de ani, daca ar incepe mai devreme probabil ar fi mai mare scaderea sperantei de viata.

- 75% rata de lucrat a schizofrenicilor in tarile unde nu se folosesc neuroleptice (Nigeria, India, Columbia, etc.) vs 13% in tarile unde se folosesc (inclusiv Romania). Rata de recuperare pe 20 de ani, 62% vs 25%. Aceste procente sunt luate din studiul "International Pilot Study of Schizophrenia" facut de Organizatia sanatatii mondiale, studiu pe 20 de ani facut de 2 ori ca sa fie siguri.

- Numarul de episoade psihotice este egal in primii 2 ani intre grupul lobotomizat si grupul ne-lobotomizat. Dupa 7 ani, 65% din grupul ne-lobotomizat isi revine complet, doar 13% din grupul lobotomizat isi revine. Acel procent de 13% scade la 5% la 15 ani, 4% la 20 de ani. Aceste cifre sunt luate din studiul lui Harrow 2012 din Chicago, cel mai bun dintre studiile ne-randomizate pe termen lung (adica peste 2 ani) facute despre lobotomia chimica. Exista inca 10 astfel de studii ne-randomizate facute incepand cu anul 1967, in toate a iesit la fel. Aparatorii neurolepticelor le-au aparat spunand ca, nefiind randomizate, poate ca oamenii ce reprezinta cazuri mai usoare isi revin si se lasa de neuroleptice, aparand in studiu drept reveniti si ne-consumatori, prin urmare aceste studii nerandomizate nu sunt relevante si trebuie sa asteptam primul studiu randomizat. A venit si primul studiu randomizat in 2013, Wunderink et all, a iesit acelasi lucru. De atunci institutele de psihiatrie din 4 tari au demarat de urgenta propriile lor studii randomizate care vor publica rezultatele in urmatorii ani.
0
17-09-2023, ora 16:25
Sasha11
Nu este medic/terapeut
Sasha11
Mulțumesc pentru răspunsul detaliat, din păcate am fost internata doua luni și efectiv forțată sa iau pastile cu pumnul …acum iau aripiprazol de 15mg..dar sper sa îmi scadă doza. O sa mai caut medici pana găsesc un tratament cât de cât adecvat, mi-e frica sa nu mai intru iarăși in spital dacă nu iau tratament. :(
0
18-09-2023, ora 00:16
Placebo10
Nu este medic/terapeut
Placebo10
Depinde daca te intereseaza termenul scurt sau termenul lung. Daca vrei sa ai mai putine episoade psihotice pe termen scurt sau pe termen lung. Recomand cu tarie citirea studiilor pe termen lung pe neuroleptice. Doar tu poti lua o asemenea decizie, e corpul tau, nu al altuia.

De asemenea, in Romania nu te poate forta nimeni sa iei un anume tratament decat in interiorul spitalului, in afara lui, nu. Se cheama drepturile pacientului. Comisia anti-tortura a UE, ONU, Organizatia sanatatii mondiale, etc. toate recomanda incetarea de urgenta a oricarei forme de tratament fortat. Sa speram ca in viitor va fi elimitat tratamentul fortat si din interiorul spitalelor de psihiatrie. Este trist ca astfel de barbarii inca se practica.

Cum ai ajuns incarcerata acolo? Ai savarsit vreo infractiune sau ai intrat nevinovata?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Episoadele psihotice ar puta fi anticipate cu ajutorul unui algoritm de învățare automată
  • Singurătatea în copilărie a fost asociată cu probabilitatea crescută de a experimenta un episod psihotic
  • Experiențe psihotice incidente în urma consumului auto-raportat de canabis (studiu longitudinal de cohortă)
  • Noi descoperiri ajută clinicienii să prevină recidivele de psihoză la tineri
  •