Eliminare fire postoperator

14-05-2022
Frans Timmermans
Nu este medic/terapeut
Frans Timmermans
Acum 3-4 săptămâni mi-a fost extras un molar de minte.
Operația a fost dificilă, dar totul a decurs normal.
Am fost la consultațiile postoperator de 2 ori, la interval de două zile. Recuperarea bună.

La 8 zile mi-au fost îndepărtate firele (din partea laterală a mandibulei, dar și din spatele gingiei rămase) și medicul mi-a transmis că asta e tot, procedura s-a încheiat.

Acum, la 3-4 săptămâni, gaura din spate s-a închis și am o vizibilitate mai bună asupra zonei, pentru că postura gingiei a revenit aproape ca înainte de operație.

Ce am observat este că sub peretele superior al gingiei mai am niște fire, cusute cu un noduleț mic. De la incizia superioară cumva, nu cea laterală.
Le-am descoperit deoarece eram mereu atent să nu-mi rămână acolo resturi de mâncare și verificam dacă simt ceva străin. Și la o evaluare mai atentă în oglindă le-am reperat și le pot atinge cu limba puțin.

Acum, întrebarea mea, înainte să merg iar la medic și să mă trezesc că umblu aiurea, mi-ați putea spune voi vă rog, de principiu, e normal să mai rămână fire acolo?
Vor dispărea singure în timp? E posibil să fi fost omise sau nu au fost îndepărtate intenționat pentru a proteja zona care a pus probleme la extracția complicată de care am avut parte?

Mulțumesc!
1 comentarii
0
19-03-2023, ora 10:41
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov, Darste
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

este posibil să fi rămas fire de sutură sub peretele gingival, iar acest lucru nu este neobișnuit în urma unei extracții dificile sau complexe. Firele de sutură pot fi absorbite în mod natural de corpul tău în câteva săptămâni sau pot fi îndepărtate de către medicul dentist la următoarea ta vizită.

Este important să mergeți la o consultație cu medicul dvs dentist și să-i spuneți despre cele observate. Medicul poate examina zona și poate decide dacă firele de sutură trebuie îndepărtate sau dacă acestea vor fi absorbite în mod natural în timp.

În general, dacă nu există simptome de durere, umflare sau sângerare, nu ar trebui să existe motive de îngrijorare. Dar este întotdeauna mai bine să-i spuneți medicului dvs despre orice simptom sau observație neobișnuită.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •