eficienta anticonceptionalele yasmine

14-05-2008
fany26
Nu este medic/terapeut
fany26
nu am folosit niciodata ca metoda de contraceptie decat prezervatoivul dar cum sotul meu a vrut sa trecem pe anticonceptionale. am fost la medic si ma consulatt si mia recomandat yasmine.ce p[arerea aveti despre ele.sunt eficiente si cum se folosesc. am inteles ca trebuie inceput blitsreul in prima zi a menstruatiei se ia 21 de zile, 7 zile pauza dupa care in a 8 a zi se reincepe un nou blister. dar daca vreau sa le incep oricand incep cu ziua in care vreau sa le iau de ex daca e joi iau pastila unde scrie joi si continui.astept lamuriri.multumesc anticipat
2 comentarii
0
16-05-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Toate pilulele contraceptive combinate sunt la fel de eficiente, şi anume au o eficienţă de aproximativ 98 %.
Tratamentul se începe la începutul fiecărui ciclu, preferabil în a 4-a sau a 5-a zi.
Da, dacă e joi se începe cu pastila de joi şi se iau cele 21 de pastile fiecare în ziua ei. Compoziţia pastilelor e aceeaşi, ei au marcat zilele doar ca să nu uităm dacă am luat sau nu.
După terminarea celor 21 de pilule şi pauza de 7 zile, se reîncepe folie nouă. Tot într-o joi începem cu pilula de joi (în exemplul nostru).

Este bine, pentru a alege în cunoştinţă de cauză, să ştiţi şi reacţiile adverse ale contraceptivelor, mai multe şi mai serioase decât ale prezervativului.
0
16-05-2008, ora 00:00
fany26
Nu este medic/terapeut
fany26
da am auzit ca sunt mai periculoase si in timp duc la infertilitate si alte boli dar oricum noi vrem sa facem un copil peste 1 an cam asa si ma gandesc ca un an nu au efecte asa nocive daca pot sa zic asa.iar dupa aceea probabil voi apela la o alta metoda care sa nu implice pastile.
mulstumesc pentru raspuns
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul