E periculos sa te lasi deodata de fumat?

13-08-2013
florinu
Nu este medic/terapeut
florinu
Buna ziua. Sunt fumator inrait de vreo 14 ani si as dori sa ma las de fumat Am auzit tot felul de discutii precum ca e pericuolos sa le lasi deodata sau alte chestii. As doi parerea dvs. Vreau sa ma las de fumat dar nu vreau sa fac alta traznaie. Va rog sa-mi raspundeti Precizez ca am sindrom WPW tip A la inima, piatra la fiere, ficatul marit si probleme cu stmacul
2 comentarii
0
13-08-2013, ora 13:44
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Eu m-am lasat treptat, din cantitatea de tigari fumate pe zi(aproape un pachet) am eliminat cate una in fiecare zi pana in ziua cand am fumat ultima tigara si de atunci(cam 15 ani...) nu am mai pus in gura nici macar in gluma :) si acum am 35 de ani :D. La fel s-a lasat si fratele meu iar sora mea le-a lasat dintr-o data, asta in urma cu cateva luni.Incearca varianta mea, elimina cate una pe zi.
Bafta!
0
15-08-2013, ora 12:05
Mihaela Frunza
Identitate neconfirmată
Mihaela Frunza
Buna ziua Florin,

Eu am fumat cam doau pachete pe zi timp de 15 ani si acum am vreo 8 de cand am renuntat la ele.

Ma simpt foarte bine de cand am renuntat pentru ca ma simt libera de acest obicei..si sunt mandra ca am reusit.vocea mea si-a revenit...gatul meu este degajat (aveam mari probleme cu gatul)..sunt mult mai energica si sanantoasa...mintea imi este mult mai limpede (creierul se oxigeneaza f. bine ) mi-am format alte obiceiuri mult mai sanatoase desi am 54 de ani am relual bicicleta inotul...mersul pe jos..
Iti pot spune ca pentru fiecare om este altfel..pentru ca suntem duferiti si pentru ca pentru fiecare fumatul ii satisface o nevoie diferita...

Pentru ca procesul de a renunta la fumat sa devina unul sanatos...mai ales ca ai fumat f. mult si sistemul tau nervos stie asta sa faca foarte bine..ai nevoie sa-ti raspunzi la cateva intrebari:

Atunci cand ne apucam de fumat o facem poate pentru a parea importanti...sau sa fim ca altii sa socializam...altii iau o pauza de cafea si tigara...altii spun ca ii relaxeaza...

Pentru tine ce reprezinta fumatul...ce obtii ?
pentru mine a reprezentat acel dialog cu mine...in pauza...o calmare a grijilor...si socializare...

A doua parte a acestui proces de-a te lasa de fumat il reprezinta : Ce motiv ai ca vrei sa te lasi ?
Pentru ca eu observ ca : o parte din tine vrea sa se lase...si o parte din tine nu vrea...pentru ca crede ca nu esti in siguranta..am sau nu dreptate ?

Si atunci tu esti intr-un conflict interior...cele doua parti se tot 'cearta 'intre ele si una sigur castiga...apoi cealalta regreta...

Pana cand cele doua parti nu ajung la un acord comun nici nu vei putea sa te lasi...pentru ca pendulezi tot timpul intre a te lasa...si apoi iti vine un gand...'dar daca e periculos'(asta e partea care vrea siguranta probabil..ce zici?)

Raspunde-ti la aceste intrebari si mai vorbim...iti scriu o tehnica sa-ti impaci cele doua aspecte (una vrea...alta nu )si atunci vei lua decizia care le satisface pe amandoua..ce spui?

Succes si perseverenta !

Mihaela
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Renuntarea la fumat
  • Avantajele renunțării la fumat
  • Luarea în greutate după renunțarea la fumat
  • Țigara electronică – o soluție pentru a renunța la fumat?
  • 1 din 10 supraviețuitori ai cancerului continuă să fumeze după diagnostic
  • O strategie mai bună pentru campaniile antifumat
  • Fumătorii care consumă prea mult sodiu au risc mai mare de artrită reumatoidă
  • Mă voi îngrășa dacă mă las de fumat?
  • Fumătorii sunt de trei ori mai predispuși la durerile cronice
  •