Dureri in zona sterno-claviculara
Buna seara domnule doctor!
Sunt tanar, am 18 ani, practic sala de vreun an si jumatate, iar acum 2 luni m-am confruntat cu un accident din cauza pozitiei incorecte de executare a exercitiului de impins la piept.Ca urmare, m-am ales cu dureri in zona sterno-claviculara(dureri pasive, care erau prezente si cand nu depuneam efort fizic).
Am luat o pauza pana durerile au incetat, insa in urma rotirii circulare a umarului incep sa se auda trosnituri foarte puterince(le aud si ceilalti de langa mine), insotite mai apoi de dureri.De asemenea, durerile sunt prezente si in timpul antrenamentelor ce solicita aceasta zona.
Spre nefericirea mea, o alta problema a aparut din senin:degetul mic si inelarul de la mana stanga, impreuna cu jumatatea de palma ce le precede, au obiceiul de a sta amortite indiferent daca depun vreun efort fizic sau nu.
Sper sa nu fie prea mult de citit si totodata m-as bucura daca m-ati indruma spre alegerea corecta. Va multumesc !
Sunt tanar, am 18 ani, practic sala de vreun an si jumatate, iar acum 2 luni m-am confruntat cu un accident din cauza pozitiei incorecte de executare a exercitiului de impins la piept.Ca urmare, m-am ales cu dureri in zona sterno-claviculara(dureri pasive, care erau prezente si cand nu depuneam efort fizic).
Am luat o pauza pana durerile au incetat, insa in urma rotirii circulare a umarului incep sa se auda trosnituri foarte puterince(le aud si ceilalti de langa mine), insotite mai apoi de dureri.De asemenea, durerile sunt prezente si in timpul antrenamentelor ce solicita aceasta zona.
Spre nefericirea mea, o alta problema a aparut din senin:degetul mic si inelarul de la mana stanga, impreuna cu jumatatea de palma ce le precede, au obiceiul de a sta amortite indiferent daca depun vreun efort fizic sau nu.
Sper sa nu fie prea mult de citit si totodata m-as bucura daca m-ati indruma spre alegerea corecta. Va multumesc !
3 comentarii
Buna seara!
Problema din zona sterno-claviculara se datoreaza supra-solicitarii fizice si are un singur remediu, evitarea acestei solicitari.
Paresteziile palmare si digitale descrise sunt datorate comprimarii nervului ulnar la nivelul cotului, cu siguranta din cauza supra-solicitarii fizice.
Daca aceste parestezii ("amortezli") persista, trebuie sa va adresati unui neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Problema din zona sterno-claviculara se datoreaza supra-solicitarii fizice si are un singur remediu, evitarea acestei solicitari.
Paresteziile palmare si digitale descrise sunt datorate comprimarii nervului ulnar la nivelul cotului, cu siguranta din cauza supra-solicitarii fizice.
Daca aceste parestezii ("amortezli") persista, trebuie sa va adresati unui neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Va multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra! Considerati ca incetarea in totalitate a antrenamentului ar fi benefica? Aceste 'amorteli' sunt influentate negativ de catre orice solicitare?
Raspunsul este mai mult decat evident pentru ambele intrebari.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Gastrita, dureri stern, helicobacter
- 1Durere in stern si tuse productiva
- 2Umflatura palpabila sub stern
- 2Dureri in zona inimi
- 1Dureri in piept, multe teste si analize, nimic gasit deocamdata
- 0Dureri piept
- 3Durere in piept
- 1Dureri puternice de cap si amorteala
- 5Probleme inima?
- 1Durere ușoară în piept stanga
- 2Infarct la 20 de ani?
- 0Durere in zona pieptului.
- 0Dureri în piept. Stări de greata
- 0Interpretare ekg
- 1Probleme de sănătate
- 4Durere stern/esofag?
- 3Mă simt foarte rău.. insomnii, disconfort în piept, teamă că s ar putea întâmpla ceva cu inima
- 0Dureri abdomen si piept
- 6Intepaturi in piept și durere in spate
Mai multe informații despre: durerile in piept sternul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: