Rezultat IRM coloana cervicala
Buna seara! De curand am fost la medic cu o durere in piept, de aici m.-a trimis la neurologie iar de la neurologie mi -a dat trimitere sa fc.un RMN..Rezultatul a fost :Reducerea lordozei fiziologice a coloanei vertebrale, mici oseofite anterioare si postero-laterale C4-C7, hiposemnal neomogen in secventele ponderate T2 a discurilor intervertebrale cervicale, hemangiom ce ocupa in totalitate corpul vertebral C7, minima protruzie mediana a discului C6-C7, cu amprentarea sacului dural, dar fara.conflict net medulo-radicular.Cel mai tare ma ingrijoreaza hemangiomul care este foarte mare, ptr ca nu stiu ce inseamna daca este asa mare si ce complicatii poate sa dea in timp...d -na doctor mi-a zis sa evit sa stranut, sa rad in hohote si sa nu ridic greutati...
5 comentarii
Buna ziua. Mergeti va rog cu rezultatul la un neurochirurg cu experienta. Sanatate!
Va multumesc frumos pentru raspuns.Am fost cu rezultatul la neurologul care mi-a sa fac RMN -ul si mi -a spus spus sa nu stranut, sa nu fc ridicari bruste si altele...si sa mai fac un RMN dupa un an jumatate. Nu m-a trimis la un neurochirurg.Ce as vrea eu stiu este ce inseamna acest hemangiom si ce ce intampla daca el mai creste, sau ce se poate intampla daca eu stranut in continuare, efectuez ridicari bruste prin natura meseriei pe care o pratic, sau ridicari "hai rup"(asta a fost expresie medicului neurolog
Va multumesc frumos pentru raspuns.Am fost cu rezultatul la neurologul care mi-a sa fac RMN -ul si mi -a spus spus sa nu stranut, sa nu fc ridicari bruste si altele...si sa mai fac un RMN dupa un an jumatate. Nu m-a trimis la un neurochirurg.Ce as vrea eu stiu este ce inseamna acest hemangiom si ce ce intampla daca el mai creste, sau ce se poate intampla daca eu stranut in continuare, efectuez ridicari bruste prin natura meseriei pe care o pratic, sau ridicari "hai rup"(asta a fost expresie medicului neurolog), se poate exitinde sau imi poate afecta membrele pana la paralizie cum am citit pe net..sau daca poate plesnii si asfel sa imi provoace o hemoragie interna? Va multumesc anticipat!
Hemangiomul este de fapt o tumora benigna formata din vase de sange. Cresterea, daca exista, e foarte lenta. Sunt frecvente hemangioamele vertebrale dar eu nu imi amintesc sa fi avut vreun caz cu ocuparea unei vertebre intregi. Riscul nu consta in cresterea acestuia si nici in hemoragie, ci exista riscul ca acea vertebra sa nu fie suficient de solida. De aceea am recomandat un consult la un nch cu experienta ca sa evalueze corect care e riscul si ce se poate face.
Acelasi lucru a spus si d na doctor neurolog, ca nici dansa nu am mai vazut pana acum un hemangiom care sa ocupe in totalitate un corp vertebral...Poate ca ar mai trebui sa mai fac un RMN, ca poate totusi e o greseala.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8Ma doare pieptul si spatele
- 7Distonie neuro vegetativa
- 6Ce boala am tinand cont de urmatoarele simptome...?
- 1usturime in capul pieptului, crampe si greturi
- 3Durere in piept... dureri care persista ca perioada si peste o ora
- 0Dureri in piept, dispnee si senzatie de arsura in zona sternului
- 6Dureri in piept
- 3Durere in piept!!!
- 1Durere in piept cand ma trezesc
- 1Dureri puternice de cap si amorteala
- 2Durere puternica in piept
- 2Dureri de inima
- 7Dureri in piept!
- 2Durere in zona pieptului.
- 1Durere in dreptul inimii
- 1Durere in piept, senzația de sufocare(ceva în gat) +urticarie
- 1Probleme de sănătate
- 2Durere stern stanga si coaste
- 8Ce cauze posibile pot fi pentru o durere in partea stanga a pieptului, in zona inimii?
Mai multe informații despre: Durerea in piept durerile in piept
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: