Rog opinie
Mi-am facut timp sa scriu despre problema cu care ma confront de aproximativ 2 luni fiindca nici nu se rezolva de la sine si nici nu pot sa aid au de cap. Primul incident, a avut loc in aproximativ a doua parte a lunii Iulie, când m-am culcat bine și m-am trezit din somn cu o durere foarte puternică în piept, gheara si presiune, umărul din partea stângă, braț, amorțeală, rece si transpirata, foarte dureros și dificil de mișcat pe o parte sau de coborât din pat. Am zis ca trece si am incercat sa imi vad de treburile zilnice sis a trec peste durere. Durerea era pe trecute când a avut loc al doilea incident. În prima săptămână din august, m-am dus la culcare fără niciun simptom. După mai puțin de o oră, m-am trezit pe partea dreaptă, fără să știu ce se întâmplă, fără coșmaruri sau orice alt motiv. Partea stângă a pieptului, umărul, gâtul, brațul și partea stângă a feței erau reci ca gheața și amorțite la atingere, nu-mi puteam da seama dacă era frig în cameră. Nu am simțit pulsul când am atins pieptul sau gâtul, este posibil să fi fost scăzut. Întregul corp era ca și cum ar fi fost dureros ca și cum ar fi fost supus unui efort uriaș, dar îl puteam mișca. Pielea era transpirată rece ca și cum aș fi fost în apă, luându-mi câteva minute să înțeleg umplerea sau dacă era frig în camera. Abdomenul si ceafa erau dureroase si rigide. Aveam țiuituri și pocnituri în urechea stângă, furnicături în cap și înțepături în vârful degetelor de la mâini, picioare și limbă. Aveam senzația de ciupituri de apă minerală și vuiet în creier. Deși era o noapte caldă de vară, pielea corpului era foarte umedă și rece, deși în interiorul corpuluirinichii si plamanii ardeau. Am observat o senzație de amorțeală pronunțată a pielii pe tot corpul, fără a face vreo diferență față de temperatura obiectului (metal/lemn rece, pătură caldă etc.), cald, rece sau textura hainelor și a păturilor, simțind numai opoziția la atingere. Respirația era scurtă și slabă, ca deconectată. Mi-am mișcat picioarele timp de câteva minute pentru a înțelege senzația de frig a pielii și amorțeala la atingere. Am luat ușor sticla cu apă de pe cap și am băut câteva guri de apă, observând că simțeam apa în gură, aveam spasme la înghițire și apoi nu mai simțeam când apa cobora pe gât sau pe stomac. După câteva minute, m-am ridicat și am mers încet la baie, observând că mersul era puțin stângaci, piciorul drept împingând puțin spre dreapta apoi simtindu-ma foarte obosita am incercat sa ma odihnesc. Din acea noapte, deși amorțeala pielii din corpul meu s-a risipit, nu mă simt bine. Am dureri cu amorteala persistente în partea stângă a pieptului și senzație de rece uneori. Nu pot urca scările fără să fiu extrem de obosită. Mersul este slab de multe ori șinu pot merge bine drept, de multe ori ating peretii ca sa ma dirijez sau sustin. Am respirație șuierătoare când fac efort, aproape îmi pierd vocea, sau răgușesc, uneori trebuie să tușesc puțin pentru a restabili respirația mai bine când fac efort. După ce urc scările, picioarele, capul, ochii și corpul, încep să transpire, există amorțeală și presiune, uneori frig în partea stângă a pieptului, mâinii și gâtului, senzație generală de extenuare. După efort sau când mă întorc pe o parte, simt în partea superioară a inimii aproximativ 4 degete, o presiune, miscare ca și cum degetul ar fi împins, răsucit, repetitive, sau ca lichid curgand dintr-o sticla, ori ca bule de aer. Scuze, insa nu stiu cum sa explic. Mă mișc încet, am ramas cu o balansare a trunchiului/ burții, înainte-înapoi, în jur, de cele mai multe ori, (care s-a mai estompat in ultimele saptamani), și o mare slăbiciune. Nu am amețeli, doar un ușor dezechilibru după un efort. Dacă închid ochii, corpul cade în spate. În primele zile, imediat după ce mâncam sau beam lichide, transpiram brusc rece și trebuia să stau jos. Fără motiv, timp de câteva zile m-am simțit foarte însetat, bând multă apă, ajungând la aproximativ 5 litri de apă și având imediat mai multă sete și o gură uscată. Nu fumez, beau foarte puțin și ocazional când merg în vizită, mănânc sănătos, iau vitamine și numai ocazional iau ceva pentru alergii sau inimă pentru tahicardie, numai dacă este nevoie. În general, încerc tratamente naturale, am 55 de ani. Analize de sânge bune, iar glicemia în limite. Creatinina este sub limita normala, iau vitamine, nu iau alt tratament dar nu simt îmbunătățiri, greu uneori sa nu pot ieși din casă mergand 15-25 minute. Controlul neurologic este bun.. Acum aproximativ 3 ani mi s-a recomandat sa fac ablatie la inima insa am considerat ca pot controla tahicardia cu tratament, betablocante, numai la nevoie. Am inceput de alaltaieri sa iau continuu betablocante insa lucreaza pentru cateva ore, ieri si azi am luat doza tripla prescrisa. Probabil mi-au scăpat și alte simptome în acest moment, dar cam astea sunt. Zilele precedente incidentelor au fost normale, treburi casnice, grădinărit, nimic neobișnuit. Acum aproximativ 3 ani mi s-a recomandat sa fac ablatie la inima insa am considerat ca pot controla tahicardia cu tratament. Am caderi de tensiune 84/44/67, 83/45/68, ori 180/111/80 etc., din senin, ori urcand. M-am dezechilibrat zilele trecute in baie si pe scari. Ma gandesc ca dupa primul incident cu gheara in piept a fost o problema cu inima, conducand posibil al doilea, care a fost o cadere de tensiune in timpul somnului, lipsind creierul de oxygen, altfel nu gasesc explicatie. Incerc sa revin la conditia fizica de dinainte. Pot sa primesc o opinie, va rog? Va multumesc
2 comentarii
Descrierea simptomelor pe care le-ați prezentat sugerează o situație complexă și potențial gravă, având în vedere varietatea simptomelor cardiace și neurologice. Într-adevăr, simptomele pot indica probleme cardiovasculare serioase, precum și alte afecțiuni posibile. Iată câteva considerații și sugestii:
1. Evaluare Cardiovasculară Aprofundată: Datorită simptomelor intense de durere în piept, amețeală, tahicardie și variațiile mari de tensiune arterială, este crucial să vă adresați unui cardiolog pentru o evaluare amănunțită. Ablatia cardiacă, care v-a fost recomandată anterior, poate fi o opțiune de reevaluat, dat fiind că simptomele de tahicardie continuă și nu sunt întotdeauna controlate eficient de medicamentație.
2. Monitorizare Holter: Poate fi utilă pentru a înțelege mai bine fluctuațiile ritmului cardiac și episodurile de tensiune arterială scăzută sau crescută. Aceasta ar ajuta la identificarea oricăror aritmii care pot să nu fie prezente în timpul unui consult obișnuit.
3. Evaluare Neurologică Complementară: Deși ați menționat că evaluarea neurologică a fost bună, simptomele de dezechilibru, amorțeală și dificultăți în coordonare sugerează necesitatea unei investigații mai detaliate, posibil inclusiv teste suplimentare cum ar fi studii ale conducției nervoase sau electromiografie, pentru a exclude alte condiții neurologice care pot coexista.
4. Examinări Imagistice: Ar putea fi utile examinări suplimentare, cum ar fi o ecocardiografie pentru a verifica structura și funcția inimii, și eventual o scanare MRI cerebrală, dacă nu a fost realizată recent, pentru a exclude alte cauze neurologice ale simptomelor.
5. Managementul Hipotensiunii Ortostatice: Variabilitatea tensiunii arteriale și simptomele care apar la schimbarea poziției corpului pot sugera hipotensiune ortostatică. Acest lucru necesită strategii specifice de management, inclusiv ajustări ale hidratației și poate modificări ale medicației.
6. Reevaluarea Medicamentației: Având în vedere că ați început să luați o doză triplă de beta-blocante, este esențial să discutați acest aspect cu medicul dumneavoastră. Beta-blocantele pot contribui la scăderea tensiunii arteriale și la simptomele asociate cu hipotensiunea.
Este important să tratați aceste simptome cu seriozitate și să căutați asistență medicală de specialitate pentru o evaluare cuprinzătoare și un plan de management adecvat. Nu întârziați să căutați ajutor, deoarece simptomele descrise pot indica condiții care necesită intervenție medicală urgentă.
1. Evaluare Cardiovasculară Aprofundată: Datorită simptomelor intense de durere în piept, amețeală, tahicardie și variațiile mari de tensiune arterială, este crucial să vă adresați unui cardiolog pentru o evaluare amănunțită. Ablatia cardiacă, care v-a fost recomandată anterior, poate fi o opțiune de reevaluat, dat fiind că simptomele de tahicardie continuă și nu sunt întotdeauna controlate eficient de medicamentație.
2. Monitorizare Holter: Poate fi utilă pentru a înțelege mai bine fluctuațiile ritmului cardiac și episodurile de tensiune arterială scăzută sau crescută. Aceasta ar ajuta la identificarea oricăror aritmii care pot să nu fie prezente în timpul unui consult obișnuit.
3. Evaluare Neurologică Complementară: Deși ați menționat că evaluarea neurologică a fost bună, simptomele de dezechilibru, amorțeală și dificultăți în coordonare sugerează necesitatea unei investigații mai detaliate, posibil inclusiv teste suplimentare cum ar fi studii ale conducției nervoase sau electromiografie, pentru a exclude alte condiții neurologice care pot coexista.
4. Examinări Imagistice: Ar putea fi utile examinări suplimentare, cum ar fi o ecocardiografie pentru a verifica structura și funcția inimii, și eventual o scanare MRI cerebrală, dacă nu a fost realizată recent, pentru a exclude alte cauze neurologice ale simptomelor.
5. Managementul Hipotensiunii Ortostatice: Variabilitatea tensiunii arteriale și simptomele care apar la schimbarea poziției corpului pot sugera hipotensiune ortostatică. Acest lucru necesită strategii specifice de management, inclusiv ajustări ale hidratației și poate modificări ale medicației.
6. Reevaluarea Medicamentației: Având în vedere că ați început să luați o doză triplă de beta-blocante, este esențial să discutați acest aspect cu medicul dumneavoastră. Beta-blocantele pot contribui la scăderea tensiunii arteriale și la simptomele asociate cu hipotensiunea.
Este important să tratați aceste simptome cu seriozitate și să căutați asistență medicală de specialitate pentru o evaluare cuprinzătoare și un plan de management adecvat. Nu întârziați să căutați ajutor, deoarece simptomele descrise pot indica condiții care necesită intervenție medicală urgentă.
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Astept o scrisoare de la departamentul de cardiologie care a fost trimisa saptamana trecuta. Asta noapte am avut vibratii in tot corpul (nu tremuraturi), tensiunea oscilanta, pocnituri repezi in urechea stanga si spasm la ochiul stang, trezindu-ma din somn cu pleoapa ochiului ridicata in spasm, si ca de obicei, durere pe partea stanga a pieptului, capului, , gatului si brat. Merg greu, dezorientat, simt presiune craniana, epuizare. Puteti sa imi recomandati un spital unde sa fac toare analizele pe care mi le -ati descris in raspunsul dumneavoastra? Multumesc, astept raspunsul dumneavoastra
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Durere in piept si senzatie de sufocare
- 21va rog ajutati-ma atacuri de panica sau am ceva la inima?
- 1Tuse seaca+dureri in piept
- 1Efecte PREDNISON
- 3EKG la serviciul de urgenta
- 10Dureri in piept...
- 1Dureri in piept, multe teste si analize, nimic gasit deocamdata
- 0Durere in piept, stern
- 2Durere in piept
- 1Dureri puternice de cap si amorteala
- 1Boli pulmonare - disconfort in partea dreapta a toracelui
- 5Dureri puternice in piept
- 0Durere in piept partea dreaptă la efort
- 1Durere in piept, senzația de sufocare(ceva în gat) +urticarie