Dureri foarte mari a 5-a zi dupa extractie masea de minte

17-07-2018
persu
Nu este medic/terapeut
persu
Buna ziua,

Am luat 2 Tador in prima zi. A doua zi Arcoxia 60mg. Incepand de a treia zi Arcoxia 90 mg si Klacid 250 mg la 12 ore.
Pentru ca am dureri foarte mari am luat suplimentar si Ketonal Duo, Nurofen express.
Am clatit gura cu apa de gura diluata. Nu am periat zona.Nu am clatit.Nu am consumat 3 zile lactate. Am folosit apa de gura ca sa nu intre resturi de mancare acolo.

Sunt a 5-a zi si am dureri foarte mari. Nu s-a umflat gingia sau obrazul.
Sunt alergic la unele antibiotice: Zinat(cu soc anafilactic), Augmentin. Nu am voie sa iau mai mult de 3 zile Klacid pentru ca am Candida albicans.

Sunt normale aceste dureri foarte mari la atatea zile dupa extractie?

Multumesc!
11 comentarii
0
17-07-2018, ora 21:08
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Buna ziua. Probabil ca este o alveolita, o complicatie a extractiei dentare. Este indicat sa periati si zona. Cel mai bine contactati medicul dumeavoastra pentru control si indicatii. Asta daca durerea nu provine de la vreun dinte invecinat a carui simptomatologie s-a suprapus cu extractia molarului de minte. Multa sanatate!
0
21-07-2018, ora 11:23
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Buna ziua,
Mie imi par cam anormale aceste dureri si bineinteles va recomand cu consult de urgenta sa nu aveti pe caolo vreo infectie postextractionala.Igienizati zona si spalati bine pentru ca daca au ramas resturi alimentare neindeparatate, e clar de unde vine infectia.
Doar clatitul cu apa de gura nu rezolva situatia.
Ce extractie a fost? ati avut infectie inainte?
0
21-07-2018, ora 17:54
persu
Nu este medic/terapeut
persu
am fost la medic.m-a pus pe chiuretaj.a redeschis si curatat acolo.a spus ca osul arata bine.din cei 3 pereti ai osului 2 nu aveau gingie crescuta pe ei deloc.mi-a pus granula si a inchis locul sa nu mai intre mancare.a pus si antibiotic.a dat drumul la sange.
au trecut mai bine de 2 zile si tot am dureri extrem de mari.inghit in continuu la nurofen forte, ketonal duo...m-a chemat luni la control.

sunt normale aceste dureri dupa atata timp? a spus sa nu ma spal sau clatesc acolo.
da, am avut dureri inainte de extractie.la rece, cald, apasare.masea de minte.
0
22-07-2018, ora 11:57
persu
Nu este medic/terapeut
persu
nu exista varianta la calmante? iau in continuu de 10 zile antiinflamatoare.imi fac rau la stomac, inima,
0
22-07-2018, ora 12:28
persu
Nu este medic/terapeut
persu
ficat.am palpitatii si ameteli de la atatea calmante
0
22-07-2018, ora 14:49
Stomatologie, Bucuresti
Buna ziua,
schimbati calmantele si sa va luati si pansament gastric.
Cam in maxim 14 zile ar trebui sa dispara complet durerile si sa inceapa vindecarea profunda, dar la maselele de minte e o alta situatie, in functie de mai multe cauze externe.
0
23-07-2018, ora 18:34
persu
Nu este medic/terapeut
persu
in ultimele 24 de ore nu am mai avut dureri atroce si nici nu am mai luat calmante.mai am dureri dar e mult mai bine fata de ce a fost pana acum...
0
27-07-2018, ora 13:05
persu
Nu este medic/terapeut
persu
Dureri nu am decat daca clatesc, ma spal pe dinti.Nu mananc pe partea aia deloc.Durerile sunt mult mai mici.La efort, cand intra aer rece, cand vorbesc.Cand beau apa rece.Ceva mai tare cand clatesc mai energic acolo cu apa.Singura chestie ca intra mancare in gaura aia.Gaura nu s-a astupat.
0
27-07-2018, ora 16:50
Stomatologie, Bucuresti
Buna ziua, gaura se va astupa treptat, in 2-3luni- dumeavoastra aveti 2 saptamani de la extractie. Trebuie sa igienizati bine zona si sa faceti splatauri locale pentru a nu lasa alimentele sa stagneze acolo.
0
28-07-2018, ora 11:54
persu
Nu este medic/terapeut
persu
Cum se fac spalaturile locale?
0
30-07-2018, ora 23:29
Stomatologie, Bucuresti
Durerea la rece ce apare poate fi de la maseau de langa, poate are radacina expusa si de aceea apare aceasta durere.
Putin probabil sa fie de la locul extractiei.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce doare locul extracției?
  •