Durere si inflamare genunchi dupa introducere tija centromedulara tibie
Luna aprilie, fractura deschisa tibie si peroneu, provenita din accident moto. Operat in Bulgaria de urgenta, placuta cu 7 suruburi. Dupa o saptamana, ajuns in Romania, reoperat, introdus tija tibie cu 3 suruburi. Totul in regula, incarcare aproape totala pe picior ( mers fara carje ) dupa 2 saptamani pana la o luna, cand au inceput brusc frisoane si temperatura foarte mare. Cum rana ramasa din lipsa pielii si a materialului care sa o sustina nu se inchidea, s-a deacoerit infestarea cu streptococ auriu si pioceanic...din nou operatie, lambou, grefa, imobilizare...desi totul in aceasta privinta merge normal caci dupa tratament cu antibiotic in cultura plagii nu a mai aparut nimic prezent, a inceut o durere ingrozitoare la genunchi, sub rotula, insotita de o inflamatie, inrosire si umflarea zonei, inclusiv locul in care eate surubul sub genunchi. Medicul ortoped nu isi da seama ce poate fi..a incercat o punctie la care dupa soua intepaturi nu a reusit sa scoata decat putin sange pentru analiza..mai nou, a inceput iarasi temperatura ridicata...39+...
Aveti vreo parere?? Un sfat?? Multumiri..
Aveti vreo parere?? Un sfat?? Multumiri..
4 comentarii
Buna ziua,
Este foarte probabila o extensie a infectiei osoase la nivelul genunchiului (de-a lungul tijei centromedulare).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Este foarte probabila o extensie a infectiei osoase la nivelul genunchiului (de-a lungul tijei centromedulare).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna ziua si va multumesc. Dupa radiografii, inainte de operatia de efectuare a lamboului, medicul spunea ca totul este in regula in ceea ce priveste osul, ca nu exista infectie la os...Nu stiu cum v-as putea pune la dispozitie foto dupa radiografii...poate imi puteti comunica un contact al dumneavoastra in eventualitatea unui consult...si, daca este asa, ar trebui scoasa tija, nu??
Buna ziua,
D-voastra ati expus cazul: fractura deschisa si "s-a deacoerit infestarea cu streptococ auriu si pioceanic".
Asta inseamna osteita (infectie osoasa) si s-a extins, probabil, si la nivelul genunchiului.
Eu personal nu va pot ajuta, deoarece ma ocup strict de corectia deformatiilor ante-piciorului (hallux valgus, monturi).
Trebuie sa luati legatura cu un serviciu de ortopedie cu mare experienta in tratarea infectiilor osteo-articulare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
D-voastra ati expus cazul: fractura deschisa si "s-a deacoerit infestarea cu streptococ auriu si pioceanic".
Asta inseamna osteita (infectie osoasa) si s-a extins, probabil, si la nivelul genunchiului.
Eu personal nu va pot ajuta, deoarece ma ocup strict de corectia deformatiilor ante-piciorului (hallux valgus, monturi).
Trebuie sa luati legatura cu un serviciu de ortopedie cu mare experienta in tratarea infectiilor osteo-articulare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Am omis sa va spun ca infestarea a fost descoperita in cultura plagii, la momentul respectiv spunandu-ni-se ca osul nu a fost afectat. Multumesc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1vreau sa aflu daca mai am tija metalica in mana !
- 3Fractura peroneu de acum trei saptamani + poza
- 25fractura tibie si peroneu
- 6cam in cat timp as putea sa imi reiau actiitatea de steward pe mare?
- 6Fractura Diafiza 1 3 Tibie
- 5extragere tija synthes
- 9extractie tija zavorata rush
- 1Dubla fractura de tibie si peroneu
- 9Fractura peroneu cu deplasare
- 3Durere genunchi după fractura tibie
- 2Tibie, peroneu fracturat - Tija metalica
- 2Fractură de tibie
- 0Fractura tibie si peroneu deschisa
- 1Operatie scoaterea tijelor si-a suruburilor.
- 1Fractura de peroneu fara deplasare
- 5Update : Fractura de tibie 1/3 distala
- 1Fractura tibie si maleola externa
- 1Tibie fisurata
- 5Fractura multipla astragal
- 3După ghips ..cand merge laba piciorul se înroșește
Mai multe informații despre: fractura de tibie fractura de peroneu fractura tibiei fractura peroneu tratament fractura cu tija, suruburi, placute
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: