dubla fractura tibie+peroneu

09-08-2010
Carra
Nu este medic/terapeut
Carra
Felicitari d-lui dr M.Uscatu deoarece este tot timpul prezent pe forum :-).intrebarea mea este in ce consta o interventie chirurgicala pentru fractura mentionata, in cazul unui pacient de 86 de ani, cu osteoporoza aferenta? este oare posibila doar o imobilizare sau alta conduita? iar in caz de operatie, cat costa materialele de osteosinteza in cazul in care ele nu sint disponibile in spital? Le deconteaza casa de asigurari sau nu? Mii de multumiri!
14 comentarii
0
09-08-2010, ora 10:00
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va raspund punctual:
- exista sute, poate mii de tipuri de fracturi ale tibiei si fibulei, avand tratamente profund diferite;
- interventia depinde de tipul fracturii, existand nenumarate modalitati de reducere si fixare interna (osteosinteza);
- posibilitatea imobilizarii si evitarii interventiei depinde de tipul fracturii si de starea biologica a pacientului (antecedente etc);
- in mod normal, fiecare serviciu de ortopedie ar trebuie sa aiba materialele necesare. Pentru ca nu se intampla astfel, pacientii sunt trimisi sa cumpere materialele necesare interventiei. Daca se va intampla acest lucru in cazul D-voastra, ar trebui sa mergeti la Casa de Asigurari pentru decontarea acestora. Cu putin efort si perseverenta veti reusi.
Oricum ar fi excelent sa ne tineti la curent cu demersurile.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
09-08-2010, ora 15:56
Carra
Nu este medic/terapeut
Carra
multumesc din suflet pentru raspunsul prompt.din pacate am intrebat mult prea tarziu, rudele mele din Ro m-au instiintat de decesul unchiului meu.la cateva zile de la interventie.s-a intervenit chirurgical, asa cum era de asteptat, insa ce nu-mi este clar in momentul de fata este cum se procedeaza cu decontarea, pentru ca nu a pomenit nimeni de asa ceva.familiei mele i s-au cerut 30 milioane lei vechi de catre professor dr. Florian Purghel, la Sp Bagdasar-Arsenie, ce materiale puteau fi chiar asa de scumpe pentru o fractura de glezna necomplicata si cum se procedeaza in continuare cu decontarea, , ,.discutam acum de un om de 86 de ani care avea pensie de 10 mil/luna si care a cazut si a suferit o fractura de glezna, banuiesc ca e o situatie destul de frecventa.intelegeam daca-i trebuia vreo proteza de sold or something., si de ce nu se da chitanta, ca intr-un spital civilizat., o forma de medical billing, nu stiu cum sa-i spun.prea multe intrebari pentru dv, , imi cer scuze dar sint mai mult decat surprinsa.ma sfatuiti sa-i indrum catre directia spitalului sa rezolve problema? sau direct la casa de asigurari? sint plecata de multa vreme din tara si mi-e tare greu sa ma orientez, dar cel putin am access la internet si info sa transmit acasa, multumesc pentru ajutor. Sau poate chiar a mai fost cineva in situatia asta, ca doar este un forum.
Regards
0
09-08-2010, ora 16:02
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Inteleg perfect situatia D-voastra, insa in Romania vanzarile nu se fac intotdeauna pe baza de chitanta/factura.
Daca ati intrat totusi in posesia acestor acte (din partea firmei distribuitoare de produse medicale), puteti merge la Casa de Asigurari sa solicitati decontarea lor.
Daca nu s-au eliberat aceste acte de vanzare, ele trebuie cerute, in vederea decontarii la Casa de Asigurari.
Tineti-ma la curent, ne mai putem sfatui.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
09-08-2010, ora 16:52
Carra
Nu este medic/terapeut
Carra
multumesc de reply, nu avem nici un fel de acte, familia mea nu a fost indrumata catre nici o firma sa cumpere materiale,.singura legatura o reprezinta professor Purghel, dumnealui probabil o sa ne lamureasca si spitalul o sa elibereze sper un document sa instiinteze Casa de asigurari asupra celor 30 de milioane cerute si care trebuiesc restituite familiei.este singura explicatie rezonabila la care ma pot gandi in momentul de fata, nici macar nu stiu cu ce firma a colaborat domnul professor, voi incerca sa aflu dar imi este imposibil sa cer mai multe amanunte de acasa chiar acum, de la o sotie indurerata care maine sau poimanine isi ingroapa sotul.

Regards,
Carra
0
10-08-2010, ora 22:17
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
OK
Tineti-ne la curent cu evolutia.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
10-08-2010, ora 22:36
Carra
Nu este medic/terapeut
Carra
Domnul doctor, nu am alte noutati, decat ca s-au folosit 2 brose K pentru fractura 1/3 inf a gambei.hmmm, cam scumpe brosele alea.atat am putut sa aflu de la rudele dansului. Nici o veste de la directia spitalului, se pare ca toata conducerea e in vacanta.prelungita.

Regards
0
10-08-2010, ora 22:38
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
OK
La dispozitie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
03-02-2011, ora 08:54
sandu steluta
Nu este medic/terapeut
sandu steluta
domnule doctor am o mare problema.sotulmeu a alunecat pe gheata marti seara si s a pricopsit cu o dubla fractura de tibie si peroneu.nu a fost inca operat, inca asteptam poate vineri sau luni(4-7februarie 2011).locul este vinat deja si nimeni nu mi spune nimic.care sint pasii?ce complicatii pot aparea in conditiile in care la acelasi picior a avut o taietura cu flexul si a fost operat.atunci a fost afectat nervul(lipsa mai mult de 3 cm)pachet vascular, muscular).il va opera dr diaconescu liviu de la spitalul universitar de urgenta(municipal).in ce consta operatia?stiu ca i se va introduce o tija suruburi, dar nu stiu daca e normal sa astepte atit pina la operatie?va multumesc ptr rasuns.cu stima sandu steluta
0
03-02-2011, ora 08:57
sandu steluta
Nu este medic/terapeut
sandu steluta
am uitat sa va spun ca sotul meu are 35 ani nu fumeaza si lucreaza in constructii.
0
03-02-2011, ora 10:08
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Exista sute de varietati de fracturi de tibie+fibula, avand atitudini terapeutice strict diferite.
Raspunsul este determinat de imaginea radiologica actuala, dar si de situatia cutanata si neurologica locala, care poate contraindica sau doar amana operatia.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
03-02-2011, ora 21:53
sandu steluta
Nu este medic/terapeut
sandu steluta
am vorbit la spital si miine 4-02-2011 va intra in operatie
.promit sa va spun ce am vb cu doctorul diaconescu, medicul care il va opera.va multumesc ptr rspuns
0
03-02-2011, ora 21:55
sandu steluta
Nu este medic/terapeut
sandu steluta
radiografia arata clar ruptura oaselor.radiografia este clara si nu se vede fragmente de os in jur doar ruptura oaselor
0
03-02-2011, ora 21:57
sandu steluta
Nu este medic/terapeut
sandu steluta
ruptura este cam la 10-15 cm deasupra gleznei.acum este invinetit locul.cit va dura recuperarea si in ce masura il vor ajuta masajele si kinetoterapia?
0
11-02-2011, ora 10:35
candin
Nu este medic/terapeut
candin
Buna ziua!
Pe 01.01.2011 am suferit o fractura de tibie dreapta1/3medie cu 1/3 distala. Pe 03.01.2011 am fost operata - mi-au introdus o tija centramedulara zavorata. Dupa operatie mi-a pus atela gipsata pe care au scos-o la 2 zile dupa operatie. Pe 06.01.2011 m-au externat dandu-mi voie sa ma sprijin partial (1/3 din greutate) pe picior + miscari active genunchi si glezna. Am avut niste dureri groaznice dupa operatie care s-au diminuat in timp, dar totusi acum la 6 sapt. de la operatie tot ma doare, in special genunchiul si glezna si cand las piciorul in jos se umfla si se invineteste. Este normal?
Cu respect!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul