Durere partea dreapta

02-10-2018
bluee
Nu este medic/terapeut
bluee
Buna ziua! Am 39 ani si de doua luni am o jena in partea dreapta. A debutat ca o arsura usoara cu balonare si multe gaze. Am facut analize de sange (toate in parametri normali) si testul pentru helicobacter pylori care a iesit pozitiv. Am urmat tratamentul cu antibiotice pentru helicobacter si evident o dieta stricta. M am simtit bine si am revenit la regimul alimentar obisnuit. De doua saptamani am iarasi dureri in partea dreapta, alt fel de dureri de data asta, gust amar in gura si uneori am senzatia de "apa sub limba" si o usoara stare de greata.Am uitat sa mentionez ca am facut si o eco abdominala si singurul organ cu "probleme" a fost colecistul: pereti de 1.5, cu tendinta la cudare infundibular, fara calculi, fara.
Abia saptamana viitoare am programare la gastro si maine o sa refac testul pentru helicobacter.
Credeti ca acest colecist "cudat" poate da aceste simptome?? Sincer sunt putin derutata, mai ales ca ma asteptam ca dupa 14 zile de antibiotice sa ma simt perfect. Sau trebuia sa tin regimul acela strict inca o perioada??? Ce parere aveti?
42 comentarii 12 Înainte ›
0
02-10-2018, ora 15:08
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Simptomatologia poate fi data de un colecist disfunctional.
Puteti sa tineti regimul alimentar pana la consultul de gastroenerologie cu rezultatul de la Helicob. pilory.
0
02-10-2018, ora 15:14
bluee
Nu este medic/terapeut
bluee
Multumesc mult.
0
03-10-2018, ora 18:15
bluee
Nu este medic/terapeut
bluee
Am primit rezultatul de la helicobacter. Este negativ... Durerile mele persista. Până joi când am programare la gastro pot doar sa ma gândesc la scenarii care mai de care mai negativiste...
0
05-10-2018, ora 15:24
John 55
Nu este medic/terapeut
John 55
Buna ziua.
Am făcut si eu o serie de analize din care mi a iesit si mie helicobacterul pozitiv, bilirubina directă mărita.
Am urmat un tratament cu antibiotic pe hp astept sa repet analiza.
Am făcut si o ecografie abdominala din care reisa splina mărita, ficat in grăsime.
Ma doare in partea dreapta. Are trebuie să mai slăbesc?
Am 1.78 cu 98 de kg.
0
05-10-2018, ora 17:21
Dr. Adrian Platon
Dr. Adrian Platon
Bună ziua.
Da, conform IMC, sunteți supraponderal.
0
05-10-2018, ora 18:08
John 55
Nu este medic/terapeut
John 55
Voi incerca sa mai slăbesc.
Voi tine un regim.
0
31-10-2018, ora 08:29
bluee
Nu este medic/terapeut
bluee
Revin cu amanunte. Am fost la consult gastro cu toate analizele. Concluzia medicului, dupa discutii si analizat analize + eco, a fost ca cel mai probabil tratamentul pt helicobacter mi-a distrus flora intestinala. Fac un tratament cu un supliment alimentar care ajuta la refacerea florei + spasmomen la nevoie (de 2-3 ori pe saptamana cate o pastile). Ma simt mai bine acum, dar uneori, in a doua parte a zilei, simt o jena in partea dreapta.. Medicul mi-a recomandat o colonoscopie doar pentru screening pt ca tatal meu a decedat din cauza unui cancer de colon la 55 ani.
Testul de control pentru helicobacter a iesit negativ..
Intrebare: in cat timp se reface flora intestinala??
Multumesc
0
31-10-2018, ora 18:54
Dr. Adrian Platon
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Va poate preciza cu acuratete medicul gastroenterolog.
0
16-11-2018, ora 23:12
vera30
Nu este medic/terapeut
vera30
Bluee cum mai esti? Ceva noutati? Am acelesi simptome ca si tine. Am avut helicobacter, am tratat, dar am.ramas cu un discomfort in partea dreapta sub coaste, mai mult dupa amiaza si cand stau intinsa in pat. Nu e durere...e ceva acolo. Nu.mi dau seama de la ce e. Am facut ecografie abdominala totul ok, analize de sange totul ok. Am mai fost si la urgente crezand ca acolo imi vor spune ce am si mi.au zis ca cel mai probabil e un colon iritabil. Doar ca nu.mi trece. E normal sa ma tina asa din primavara?
0
01-01-2019, ora 17:54
bluee
Nu este medic/terapeut
bluee
Buna seara!!
Sunt în aceeași situație. Am fost la alt medic și mi a spus că nu este cazul sa fac colonoscopie și nici endoscopie. Mi a dat espumisan, (3 pe zi), ibutin (1 pe zi) și un antibiotic. M am simțit bine prima saptamana apoi au reapărut simptomele.
Am scaun normal, zilnic. Nu am diaree sau constipatie. Am observat că dulciurile (mai ales ciocolata) îmi fac rău.
Sunt derutată și oarecum speriata..In luna august am făcut tratament pt helicopter și m am simțit bine. In noiembrie am luat alt antibiotic și iarăși m am simțit bine. Oare să fie o coincidență starea asta de bine asociata cu antibioticele??
Pana la urma o sa fac și colonoscopie, pe 25 ianuarie...
Acum nu mai iau nici un tratament și sincer as mai incerca ceva. Ce as putea sa iau??
Mulțumesc
1
01-01-2019, ora 18:10
bluee
Nu este medic/terapeut
bluee
A făcut cineva colo CT?? Medicul a văzut că mă sperie ideea unei colonoscopii și mi a sugerat sa fac un CT la colon. Am.tot căutat pe net și am văzut că aș putea face la Fundeni, contra cost. A făcut cineva colo CT?
0
01-01-2019, ora 18:18
Dr. Adrian Platon
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Incercati debridat, 3 tbl /zi pentru 5-7 zile. Reevaluare ulterioara.
0
01-01-2019, ora 18:21
bluee
Nu este medic/terapeut
bluee
Mulțumesc mult.
0
06-01-2019, ora 11:54
bluee
Nu este medic/terapeut
bluee
Este a 4 a zi de tratament cu debridat (de 100, 3 pe zi).
Ieri nu am avut nici o jenă in partea dreapta. Și nici azi nu simt jenă.. Abia joi mai ajung la gastroenterolog. Am ales sa merg la alt medic și să ascund faptul că tatal meu a murit din cauza unui cancer la colon, pt ca de îndată ce spun asta medicii recomanda colonoscopie..
Am decis să renunț la cafea, de mâine..
Tot maine ar trebui sa incep fizioterapia și kinetoterapia pt hernia de disc și nu știu ce să facă. Daca am vreo boala necruțătoare fizioterapia poate să facă rău???
Mulțumesc anticipat!
0
06-01-2019, ora 12:27
Dr. Adrian Platon
Dr. Adrian Platon
Bună ziua.
Întrebați medicul fizioterapeut.
0
06-01-2019, ora 12:41
bluee
Nu este medic/terapeut
bluee
Mulțumesc
0
10-01-2019, ora 17:35
bluee
Nu este medic/terapeut
bluee
Aveam programare la spital Municipal dar medicul m a reprogramat săptămâna viitoare. De câteva zile nu mai am nici o durere. Iau debridat de 3 ori pe zi și atât. Mă bate gândul să nu mai fac colonoscopie..
Întrebare: colonul iritabil se manifestă o perioada apoi se liniștește?? Am avut același regim alimentar in ultimele luni.
0
12-01-2019, ora 17:24
bluee
Nu este medic/terapeut
bluee
Azi am făcut colonoscopie cu sedare profunda. Am mici hemoroiI. Colonul este în regula.
Luna viitoare o sa fac teste pentru intoleranta la lactoza și gluten..
0
16-02-2019, ora 20:04
Valentin35
Nu este medic/terapeut
Valentin35
Buna ziua ma numesc Valentin am 21 de ani, in jur de 2 luni ma confrunt cu o durere mai mult o jena simt ca si cum m-ar roade Ceva in dreapta sub coasta am avut greturi scaune deschise la culoare urina de asemenea foarte deschisa am fost de 3 ori le urgente am facut teste de sange ecografie a mai ramas sa fac endoscopia dar va rog frumos imi da-ti si mie un raspuns ce ar putea fi doctorii mi-au dat un tratament pentru acid gastric si prevenirea ulcerelor imi spuneti cum o durere poate persista 2 luni de zile si sa mi se zica nu e nimic grav va rog din suflet sa imi spuneti cam ce ar putea fi. Multumesc!
0
17-02-2019, ora 08:32
Dr. Adrian Platon
Dr. Adrian Platon
Buna ziua, Valentin.
Daca ecografia si analizele de laborator au iesit bine, ar trebui investigat si hemitoracele drept. Dupa ce faceti gastroscopia, investigati si plamanul drept. O astfel de durere poate fi cauzata si de o afectare pleuro-pulmonara.
0
17-02-2019, ora 10:33
Valentin35
Nu este medic/terapeut
Valentin35
Multumesc durerea este localizata mai precis puţin deasupra la buric eu am facut tatuaje pe data de 18 Decembrie si pe 20 m-au luat durerile credeti totusi ca ar putea fi de la tatuaje si daca ar fi ce ar putea fi sunt foarte inspaimantat am facut si un atac de panica cred cum poate sa ma doara atat timp doctoru a zis ca nu e nimic grav.
0
17-02-2019, ora 11:08
Dr. Adrian Platon
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Da, ar putea fi de la tatuaje.
0
17-02-2019, ora 20:12
cennet
Nu este medic/terapeut
cennet
Buna ziua... problema mea este urmatoarea... am 51 ani si acu 2 ani an facut ecografie abdominala si am steatoza hepatica... iar la colecist o piatra... anul trecut am scos piatra la parascop... am tint regim... am luat spirulina... inocel timp de trei luni... am baut ceaiuri de armurariu.. ghimbir..am consumat fructe.. lamai.. acum beau cei de matase, codite cirese, coada calului, macese, galbenele amestecate. transaminazele tot mari de ex am facut analize in luna 11.2019 .. bilirubina titala 0.5... colesterol 286.. ldl colrsterol 182.3, glucoza 101, creatinina 1.16, TGO 37, TGP 76, TRIGLICERIDE 194, UREE 35. VSH 43... acum doctorul mi a prescris omacor 3 luni.. si sanohepatic 40+. timp de trei luni.. in luna martie voi reface analizele... dar problema mea este cand si cand ma doare in partea dr... mentionez ca an 1.63 si 73 kg... ce mi putei spune... acum 2 ani acand am fost descoperita cu streatoza hepatica am facut si markari pentru hepatite dar nu au fost probleme... multumesc, , , ce puteti sa-mi spuneti...
0
17-02-2019, ora 22:56
Radu 80
Nu este medic/terapeut
Radu 80
Buna seara! Am si eu o intrebare daca cineva ma poate ajuta cu raspunsul, va rog mult! Este posibil daca iei antibiotice ptr 17 zile deoarece m-au gasit cu helicobacter pylori pozitiv sa-ti afecteze ficatul? Sau sa fie inflamat stomacul sa atinga spre coasta In capul pieptului? Nu stiu ce sa mai cred(ma doare coasta spre stomac)sunt disperata mai ales ca sunt in afara tarii si te programeaza peste o luna, o luna jumate! Asteptam si iar asteptam, timpul e f important! Tin regim alimentar si cu antibiotice si tot nu mi-a trecut!!! Am slabit enorm.. Urmeaza marti sa merg la medic dupa o lunga ateptare probabil ptr alt tratament cu antibiotice..altii am auzit ca au luat ptr 3 luni antibiotice ptr helicobacter, e posibil? Multumesc anticipat! Astept un raspuns daca cineva ma poate ajuta!!
0
17-02-2019, ora 23:00
Radu 80
Nu este medic/terapeut
Radu 80
Buna Bluee! Cred ca am aceeasi situatie ca a ta! Macar esti mai bine dupa tratamentu luat? A dat rezultate? Te rog raspunde-mi!
0
17-02-2019, ora 23:05
Radu 80
Nu este medic/terapeut
Radu 80
Bluee am aceeasi varsta ca a ta, luna asta! Aceeasi durere care ma tem sa nu fie asociata cu antibioticul luat!! Sa treaca bacteria dar sa nu fie bine ptr alt organ!! Chiar numai stiu de pe 1 Ianuarie sunt cu dureri si nici acum nu sunt bine! Zile mai bune, zile mai rele..:(
0
20-02-2019, ora 03:21
CatalinGG
Nu este medic/terapeut
CatalinGG
Și mie mi-a dat doctorul tratament pentru helicobactery pilory dar le-am cumparat dar nu m-am apucat de ele. Tot asa am simtit si eu durere si am facut analizele dar au iesit bune.
0
20-02-2019, ora 10:59
Radu 80
Nu este medic/terapeut
Radu 80
CatalinGG In sange nu prea se vede ci cel mai bine In scaun...daca ai dureri, de recomndat sa-l iei! E f periculoasa bacteria asta! Sanatate multa!
0
20-02-2019, ora 20:45
CatalinGG
Nu este medic/terapeut
CatalinGG
La urina ă iesit helicobactery. Însă în rest totul a iesit bine . Oare de la bateria asta poti avea dureri ?
0
20-02-2019, ora 21:24
Radu 80
Nu este medic/terapeut
Radu 80
Da, mari! Si eu sunt la fel...de cateva zile ma simt un pic mai bine dar de la inceputul lui Ianuarie si pana acum, am slabit 8 kg din cauza durerii, nu ai pofta de mancare! Te doare In capul pieptului si durerea se lasa si mai jos spre fiere...ce pot sa zic e ca trebuie luat antibiotice si omeprazol, daca inca nu ai facut-o si un regim strict macar 3 luni!
Adaugă un comentariu / răspuns
42 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici