durere musculara ?
Buna, ma confrunt cu o problema destul de serioasa.. in urma cu putin timp am terminat cu bacul, iar de vreo 4-5 luni cam asa incepusem sa invat pt acesta si am stat destul de multe ore pe scaun aplecata deasupra mesei cam 3 ore pe zi in aceeasi pozitie.. am si un stil mai ciudat de dormit dorm pe burta cu mana dreapta sub perna si rasucita tot in spre dreapta.. in urma cu o luna au inceput niste dureri de piept ca o febra musculara mai mult dimineata cand ma trezeam.. ma gandeam ca era ceva cu inima asa ca am fost de 2 ori la cardio si mi s-a pus diagnosticul de nevralgie intercostala si mi s - a dat tratament pe 5 zile cu ibuprofen, mai precizez si faptul ca in timpul tratamentului am facut si o radiografie toracica sa ma asigur ca nu e de la inima, iar pneumologul a zis la fel ca e vorba de o nevrlagie.. dupa tratament durerea nu a trecut de tot dar s-au vazut putine imbunatatiri.. in acest timp ( in perioada tratamentului) continuam totusi sa stau pe scaun aplecata peste masa si dormeam in aceeasi pozitie.. durerea a trecut aproape de tot, dar in urma cu o saptamana am fost intr o excursie unde am dormit foarte incomod pe o suprafata foarte tare, iar de atunci durerile de piept au revenit mai intense insotite de dureri de spate la nivelul umerilor si al gatului, aceste dureri ca si pana inaintea excursiei, nu le simt intodeauna doar daca rasucesc trupul spre dreapta, daca ma aplec uneori, daca imi incord muschii ( atunci simt cel mai tare) exista si momente cand pot simti apasand zona de unde vine durerea, durerea nu o simt deloc atunci cand fac exercitii fizice, cand aplic crema mentolata sau atunci cand merg, stau in pat, in apa calda, si uneori dupa masaj! va rog din toata inima sa imi spuneti daca aceste dureri intr-adevar shnt musculare sau e vorba de ceva mai grav cum ar fi o tumoare in zona aceea? imi este foarte teama sa nu fie vorba de vreo tumoare.. si nu pot sta linistita si sa ma bucur ca am trecut cu bine de toate examenele.. astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra !
inca un lucru, durerea nu este puternica, nu ma impiedica sa fac activitatiile zilnice sau asa mai departe.. este mai deranjata teama de ceva grav decat durerea.. va rog din suflet sa imi raspundeti..!
inca un lucru, durerea nu este puternica, nu ma impiedica sa fac activitatiile zilnice sau asa mai departe.. este mai deranjata teama de ceva grav decat durerea.. va rog din suflet sa imi raspundeti..!
13 comentarii
Buna ziua!
Din cele descrise, pare mai degraba o problema a coloanei vertebrale cervicale si/sau dorsale.
Prin urmare, trebuie sa consultati un neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Din cele descrise, pare mai degraba o problema a coloanei vertebrale cervicale si/sau dorsale.
Prin urmare, trebuie sa consultati un neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
multumesc mult pt raspuns, am sa merg dim nou la un consult, dar va rog mult sa imi spuneti daca e posibil sa fie vreo tumoare canceroasa.?
In medicina nu este nimic exclus.
Probabilitatea de a fi vorba despre o problema a coloanei este de un miliard de ori mai mare decat pentru o tumora.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Probabilitatea de a fi vorba despre o problema a coloanei este de un miliard de ori mai mare decat pentru o tumora.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Pt Andreea Rusu
Buna seara
Din decriere ati omis localizarea mai precisa a durerii; intercostala are anumite caractere, durerea in piept, parasternala sau sternala, are alte conotatii. La varsta Dvs e putin probabil, asa cum spunea si distinsul meu coleg Dr. Marius Uscatu, sa fie, pe romanste zis, un cancer. Poate fi urmarea unei viroze mai vechi, pe fonsul pozitiei incorecte de studiu, poate fi un sindrom Tietze, asociat unei raceli, sau o chestiune legata de un alt factor, posibil ignorat.
Este important sa observati daca durerea are lagatura cu miscarile toracice; daca este influentata de tuse, stranut sau expir fortat, este o durere de perete; daca este constanta, are o alta semnificatie.
Nu cred ca are legatura cu coloana cervicala, care nu iradiaza durere in piept anterior.
Este posibil sa fi dezvoltat o gastrita sau un pui de ulcer in aceasta perioada stresanta de studiu si stress; durerea apare si noaptea, in capul pieptului, mai ales daca abdomenul este comprimat prin pozitia "pe burta". Nu aveti nimic de pierdut daca incercati sa luati o lingura de Gaviscon cand apare durerea (mai ales noaptea). Daca ea cedeaza in urmatoarele 10 min inseamna ca este gastrita sau ulcer si atunci veti merge la medicul gastro-enterolog sa va prescrie un anti-secretor tip omeprazol.
Daca luati anti-inflamatoare (mai ales tip Nurofen / Ibuprofen sau inlocuitori), acestia pot afecta stomacul si agrava aceste dureri.
Ca urmare, ca sa pot sa va dau o idee folositoare, sa precizati sediul durerii si / sau al iradierii acesteia. Apoi, desigur, voi putea formula o opinie, care, pentru a pastra corectitudinea deontologica necesara, va poate orienta, dar nu poate tine locul unei consultatii de specialitate.
Personal, nu cred ca aveti nciun cancer si mai cred ca simptomele au - intr-un fel sau altul - legatura cu perioada de stress prin care treceti.
Cu stima
SL Univ Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie-Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
Buna seara
Din decriere ati omis localizarea mai precisa a durerii; intercostala are anumite caractere, durerea in piept, parasternala sau sternala, are alte conotatii. La varsta Dvs e putin probabil, asa cum spunea si distinsul meu coleg Dr. Marius Uscatu, sa fie, pe romanste zis, un cancer. Poate fi urmarea unei viroze mai vechi, pe fonsul pozitiei incorecte de studiu, poate fi un sindrom Tietze, asociat unei raceli, sau o chestiune legata de un alt factor, posibil ignorat.
Este important sa observati daca durerea are lagatura cu miscarile toracice; daca este influentata de tuse, stranut sau expir fortat, este o durere de perete; daca este constanta, are o alta semnificatie.
Nu cred ca are legatura cu coloana cervicala, care nu iradiaza durere in piept anterior.
Este posibil sa fi dezvoltat o gastrita sau un pui de ulcer in aceasta perioada stresanta de studiu si stress; durerea apare si noaptea, in capul pieptului, mai ales daca abdomenul este comprimat prin pozitia "pe burta". Nu aveti nimic de pierdut daca incercati sa luati o lingura de Gaviscon cand apare durerea (mai ales noaptea). Daca ea cedeaza in urmatoarele 10 min inseamna ca este gastrita sau ulcer si atunci veti merge la medicul gastro-enterolog sa va prescrie un anti-secretor tip omeprazol.
Daca luati anti-inflamatoare (mai ales tip Nurofen / Ibuprofen sau inlocuitori), acestia pot afecta stomacul si agrava aceste dureri.
Ca urmare, ca sa pot sa va dau o idee folositoare, sa precizati sediul durerii si / sau al iradierii acesteia. Apoi, desigur, voi putea formula o opinie, care, pentru a pastra corectitudinea deontologica necesara, va poate orienta, dar nu poate tine locul unei consultatii de specialitate.
Personal, nu cred ca aveti nciun cancer si mai cred ca simptomele au - intr-un fel sau altul - legatura cu perioada de stress prin care treceti.
Cu stima
SL Univ Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie-Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
Buna seara, multumesc enorm pentru raspuns, durerea este in partea dreapta mai exact muschiul pectoral si merge putin in spre coaste in jos, iar in spate durerea este la umar mai mult la cel drept si pe gat tot in partea din spate. Durerea se simte mult mai tare atunci cand rasucesc trunchiul la dreapta si cand incord muschii spatelui, deci durerea aceasta are legatura cu miscarea mai ales ca sunt anumite activitati si pozitii in care nu simt deloc durerea. iau ibuprofen atunci cand ma doare mai tare.. atunci cand incord muschii spre spatelui spre exemplu se simte ca si cum se rupe ceva inauntru. Ma gandesc si la o hernie de disc.. din ce am citit pe internet simptomele sunt similiare cu cele din hernia de disc zic eu..
si inca un lucru, pana acum o saptamana 2 nu aveam dureri de spate, doar cele din dreapta pieptului..
revin din nou, am fost astazi sa fac o radiografie cervicala, iar in urma filmului doamna dr care m-a trimis sa fac filmul ( la inceput spunea ca nu e nevoie de o radiografie, dar eu am insistat sa facem totusi una) cand m-am intors cu radiografia a zis ca ea vede intre vertebrele C6 si C7'o posibila hernie de disc, dar spune ea ca nu poate sa isi dea seama pt ca radiografie e prea mica si sa astept pana apar rezultatele radiografiei online si ca daca acolo se confirma hernia de disc care crede ea ca e foarte posibil atunci sa fac un Rmn! au aparut rezultatele online de la clinica la care am facut radiografie, iar acolo scrie ca e totul in regula.. am sunat-o pe doamna dr si a zis ca nu mai e nevoie de Rmn in cazul acesta. Acum eu nu stiu ce sa cred.. este posibil sa fie sau sa nu fie o hernie de disc?
Salut Andreea,
Observ că este o discuție mai veche, dar aș fi curios dacă ai găsit cauza. Mă confrunt de câteva luni cu o problemă identică. Aș fi încântat dacă ai putea să îmi lași un mesaj.
Cu recunoștință,
Daniel
Observ că este o discuție mai veche, dar aș fi curios dacă ai găsit cauza. Mă confrunt de câteva luni cu o problemă identică. Aș fi încântat dacă ai putea să îmi lași un mesaj.
Cu recunoștință,
Daniel
Salut, ma confrunt is eu cu aceeasi problema. Ati gasit un raspuns sau o solutie ?
Buna seara,
Veti gasi un raspuns doar dupa o examinare clinica la neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Veti gasi un raspuns doar dupa o examinare clinica la neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Buna ziua ! Am ninste dureri in zona pieptului si spate mai jos, ma doare din somn destul de rau si la respiratie si la miscare dupa o parte pe alta plus daca imping pieptul in fata ma doare si in piept si spate sus nu in zona lombara, in zona omoplatilor mai jos, sa mentionez cand dau capul pe spate ma doare si la cervicala ma tine dar cand dau capul pe spate nu foarte tare, trebuie sa ma trezesc sa ma asez in sezut pe pat sa ma misc durerea se mai amelioreaza nu de tot, dar aceste dureri sunt mult mai puternice in somn, cateodata ma trezesc ca de durere ma doare si la respiratie in spate si piept tare incat nu simt de unde vine exact, nu ma pot baga la somn la loc doar daca ma misc si se mai amelioreaza un pic, investigatii ekg 3 nimic totul ok, doppler membru superior stang nimic ma ma doare si mana stanga o simteam rece junghi in zona antebratului in anuminte momente ale zilei, sper sa imi raspundeti ca nu stiu ce sa mai fac !
Bună ziua!
Durerile pe care le descrieți în zona pieptului și spate, care se intensifică în timpul somnului și sunt influențate de respirație și mișcare, ar putea avea mai multe cauze potențiale. Având în vedere că investigațiile cardiace și Doppler au fost normale, este posibil să considerăm și alte cauze:
1. Probleme musculo-scheletale: Durerile care se localizează în zona omoplatilor și cervicală și care sunt influențate de poziția corpului ar putea indica o sursă musculo-scheletală, cum ar fi tensiune musculară, spondiloză cervicală sau alte probleme legate de coloana vertebrală.
2. Neuropatie: Junghiurile în zona antebratului și senzația de rece la mâna stângă ar putea sugera o neuropatie, posibil cauzată de compresie nervoasă. Aceasta poate fi legată de poziția corpului în timpul somnului sau de alte condiții neurologice.
3. Reflux gastro-esofagian: Deși durerile pe care le descrieți nu sunt tipice pentru reflux, acesta poate provoca simptome atipice, inclusiv durere toracică, care se agravează în timpul nopții.
4. Alte cauze cardiovasculare: Chiar dacă EKG-ul a fost normal, ar putea fi util să discutați cu medicul dumneavoastră despre efectuarea unui test de efort sau a unei ecografii cardiace, pentru a exclude alte probleme cardiovasculare care nu sunt evidente în repaus.
Pentru a identifica cauza exactă a durerilor dumneavoastră, vă recomand să consultați un medic pentru o evaluare completă, care să includă atât aspectele musculo-scheletale, cât și posibilele probleme neurologice sau alte investigații necesare. De asemenea, menținerea unui jurnal al simptomelor, care să includă momentele zilei când acestea sunt mai pronunțate și factorii care le ameliorează sau le agravează, ar putea fi de ajutor în diagnosticare.
Durerile pe care le descrieți în zona pieptului și spate, care se intensifică în timpul somnului și sunt influențate de respirație și mișcare, ar putea avea mai multe cauze potențiale. Având în vedere că investigațiile cardiace și Doppler au fost normale, este posibil să considerăm și alte cauze:
1. Probleme musculo-scheletale: Durerile care se localizează în zona omoplatilor și cervicală și care sunt influențate de poziția corpului ar putea indica o sursă musculo-scheletală, cum ar fi tensiune musculară, spondiloză cervicală sau alte probleme legate de coloana vertebrală.
2. Neuropatie: Junghiurile în zona antebratului și senzația de rece la mâna stângă ar putea sugera o neuropatie, posibil cauzată de compresie nervoasă. Aceasta poate fi legată de poziția corpului în timpul somnului sau de alte condiții neurologice.
3. Reflux gastro-esofagian: Deși durerile pe care le descrieți nu sunt tipice pentru reflux, acesta poate provoca simptome atipice, inclusiv durere toracică, care se agravează în timpul nopții.
4. Alte cauze cardiovasculare: Chiar dacă EKG-ul a fost normal, ar putea fi util să discutați cu medicul dumneavoastră despre efectuarea unui test de efort sau a unei ecografii cardiace, pentru a exclude alte probleme cardiovasculare care nu sunt evidente în repaus.
Pentru a identifica cauza exactă a durerilor dumneavoastră, vă recomand să consultați un medic pentru o evaluare completă, care să includă atât aspectele musculo-scheletale, cât și posibilele probleme neurologice sau alte investigații necesare. De asemenea, menținerea unui jurnal al simptomelor, care să includă momentele zilei când acestea sunt mai pronunțate și factorii care le ameliorează sau le agravează, ar putea fi de ajutor în diagnosticare.
Multumesc ! Reflux mai am dar nu mereu si oricum am luat omez, am facut endoscopie si a gasit o zona z inflamatie in esofag fara modificari de metaplazie care sa duca in displazie si esofag barrett, vb la biopsie, dar era o inflamatie usoara moderata in lamela, reflux cronic, am si o sinuzita ecmoidala stanga si maxilara stanga si dreapta vazuta la ct plus ca la ct ca sa mentionez nu s a vazut Avc, sau avc ischemic si alte patologii dar nu cred ca are importanta, ecrografie cardiaca + ekg plus actual 2 ekg care au iesit binea fost exact cu un an in urma aveam dureri, mai expectoratii din capul pieptului se dezlipeau cand trag aer si dupa masa mai toata ziua, plus dureri il somn spate spre omoplati si piept am facut si radiografie pulmonara fara leziuni cu caracter pleuro pulmonar, desen bronhiovascular moderat accentuat, fost fumator 2 pachete pe zi si mai mult m am lasat de 5 ani fumat 15 ani, nu prea stiu ce sa investigatii sa mai fac rmn nu pot sta in tub..
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8dureri in piept
- 2ce diagnostic am?
- 3un cumul de stari care fac din mine o leguma
- 4Senzatie de apasare in piept si bratul stang amortit usor
- 5durere puternica in piept si batai de inima cu pauze
- 4durere piept si alte simptome
- 1greutate in piept
- 3EKG la serviciul de urgenta
- 4Dureri piept
- 5Dureri piept
- 1Apasare in piept si junghi care il simt ca o pulsatie
- 3Dureri în piept si in zona plamanilor!
- 0Durere în zona inimi și piept
- 0Dureri în piept. Stări de greata
- 0Va rog sa ma sfatuiti- dureri in piept si in spate, in zona plamanilor
- 0Dureri abdomen si piept
- 8Dureri toracale. Preinfarct/infarct sau simple contracții ale mușchilor
- 5Dureri în piept și spate la activitate
Mai multe informații despre: Durerea in piept durerile in piept
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: