Durere in piept/ lipsa vitamina d

13-11-2018
Mtudor
Nu este medic/terapeut
Mtudor
Buna seara,

De curand am inceput sa am niste dureri in piept, apasatoare, in partea dreapta. Mergand la medic si facand analizele de sange am sesizat faptul ca nivelul de vitamina D este foarte scazut (11.7) si de aceea aceste dureri. Mi s-a oferit tratament cu vitamina D (2000iu) 2 pe zi timp de 2 luni iar apoi una pe zi timp de 3 luni si mi s-a spus ca durerile vor trece intr-o luna. Sa inteleg ca aceasta este durata de crestere a vitaminii D in corp?
Tin sa mentionez ca durerile sunt insuportabile uneori, alternand din stanga in dreapta dar si in capul pieptului.
Pe langa aceasta problema am la stomacul si Helicobacter dar medicul mi-a zis ca ne putem ocupa de acesta in februarie (2019) cand terminam cu vitamina D.
Am facut un EKG si doamna de la ambulanta mi-a citit analizee pe care le aveam de la medicii care m-au vazut anterior si a spus ca si acest virus imi creaza aceste stari.

Credeti ca poate fi vorba si de altceva?
Va multumesc.
3 comentarii
0
27-05-2019, ora 21:24
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Hristos a Înviat! Mai aveți și alte simptome? Stomacul poate da durere, dar destul de rar iradiază până la nivel toracic. Dacă faceți radiografie și spirometrie și rezultatele vor fi bune atunci puteți exclude și patologia pulmonară. Vedeți cum evoluează durerea sub acel tratament cu vitamina D. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag, sper să vă fie de folos ce v-am scris! O seară liniștită!
0
21-03-2023, ora 23:31
Aditzu01
Nu este medic/terapeut
Aditzu01
Aceleasi simptome le am si eu, durere in piept, apasare in piept, lipsa de aer, greutate in a respira, parca ceva nu ma lasa sa trag aer, vitamina D o am foarte scazuta, 10 a iesit in analiza, la inima nu am nimic, am fost la 4 cardiologi care au spus ca nu am nimic, cu toate ca mi e greu sa ii cred, de asta am si fost la 4 cardiologi diferiti, pe langa asta am un puls scazut, cand stau linistit in pat scade chiar si sub 60, se duce aproape de 50, toleranta la efort a scazut foarte mult, nu mai pot sa fac efort, ametesc, simt ca ma sufoc, nu pot sa adorm, ma trezesc sufocandu ma, nu e de la stres, am incercat sa iau stres clin sau calmogen si mai rau imi face, mai tare ma sufocasi imi paralizeaza mainile. De unde aceste stari? Ce anume provoaca aceste simptome? Durerea radiaza pana in gat uneori. Am si helicobacter la stomac dar in ciuda urmarii de 3 ori a tratamentului cu cate 2 antibiotice si IPP helicobacterul nu a disparut. Vitamina D foarte scazuta, de 10 da aceste simptome ? Mentionez ca am si calciul la limita maxima 10.4 la analiza ceea ce e foarte ciudat, calciul mare si vitamina d scazuta ceva nu e in regula, daca iau vitamina d creste calciul si mai mult, normal ar fi trebuit safiesi calciul mic. In rest alte analize sunt bune, tiroida buna. Putin colesterolul si tgp sunt la limita maxima, in rest nimic iar eu nu mai rezist, simt ca innebunesc, e al treilea an consecutiv in care ma chinui cuaceste stari, simt ca nu mai rezist, simt ca o iau razna.
0
01-12-2024, ora 23:30
Lavinia M
Nu este medic/terapeut
Lavinia M
Salutare! Puteți lua vitamina D liniștit și va mai faceți analize de control la 3 luni sa vedeți cât mai e calciul, vitamina D.
Dacă în sânge nu este calciu suficient, el e luat din oase și asta face osul mai slab. Vitamina D fixează calciul în oase.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.