durere genunchi
Buna ziua, am 26 ani 1.75m si 68 kg, am o durere la ambii genunchi in special dimineata cand ma trezesc, cand urc scarile sau solicit mai mult genunchii, ma dor si incheieturile de la glezne. Am inceput sa fac aerobic de o luna dar nu seamana cu o febra musculara ci este o durere in oase.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, va multumesc
6 comentarii
Am un genunchi operat, deci stiu.. :) Pe forumuri e imposibil sa te ajute cineva, trebuie sa te vada, pipaie, investigheze si dupa RMN, un ortoped.
Iti recomand doi care mie mi-au facut bine, din Bucuresti (nu stiu unde stai...):
- dr Diaconescu (spitalul Sf Ioan) - el m-a operat
- dr Vesei - policlinica nr 10 (in spatele Guvernului)
Nu dispera, dar nu neglija (de la sine rareori se rezolva genunchii), mergi la control cat de repede, fa RMN, apoi stii cum stai si ce ai de facut.
Iti recomand doi care mie mi-au facut bine, din Bucuresti (nu stiu unde stai...):
- dr Diaconescu (spitalul Sf Ioan) - el m-a operat
- dr Vesei - policlinica nr 10 (in spatele Guvernului)
Nu dispera, dar nu neglija (de la sine rareori se rezolva genunchii), mergi la control cat de repede, fa RMN, apoi stii cum stai si ce ai de facut.
Durerile au inceput dupa aerobic? Ori inainte? Daca au inceput dupa cateva sedinte de aerobic, cel mai posibil este de la sport, e posibil sa ti se intample asta, eu fac aerobic - pilates de 2 ani saptamanal, iar atunci cand exagerez cu exercitiile am dureri in zona genunchilor, dar lateral, si imi si trosnesc. Daca fac repaus o saptamana, doua, totul revine la normal. Aerobicul solicita articulatiile foarte mult.
E foarte important momentul cand au inceput aceste dureri pentru a stabili ce la cauzeaza.
E foarte important momentul cand au inceput aceste dureri pentru a stabili ce la cauzeaza.
durerile le aveam si inainte doar cand fortam prea mult genunchii sau la urcat scarile, e posibil sa fi exagerat prea mult cu exercitiile avand in vedere ca timp de 4 luni inainte sa incep aerobicul, nu am facut nici un fel de miscare, nu ma dor in timpul zilei doar dimineata cand ma trezesc parca sant amortite toate articulatiile.
Nu va jucati, mergeti la ortoped.. stiu cazuri cand parea ca durerile de genunchi au cedat, pana intr-o zi cand nu s-au mai putut da jos din pat. Odata ce stiti exact care e cauza durerilor, stiti ce puteti face - acupunctura, creme, geluri, naturiste, operatie daca e nevoie, fizioterapie...
Buna ziua,
Mă numesc Daniel și am 41 de ani.De cateva luni am o durere la genunchi, așa că am apelat la un ortoped.Recent am primit și rezultatul rmn ului:meniscul intern prezinta in cornul posterior o banda verticala in hipersemnal PD Fat sat ce intersecteaza suprafata articulara -leziune grad III si un traiect orizontal in portiunea corporeala.
Este posibila vindecarea fara operatie?
Mulțumesc frumos.
Mă numesc Daniel și am 41 de ani.De cateva luni am o durere la genunchi, așa că am apelat la un ortoped.Recent am primit și rezultatul rmn ului:meniscul intern prezinta in cornul posterior o banda verticala in hipersemnal PD Fat sat ce intersecteaza suprafata articulara -leziune grad III si un traiect orizontal in portiunea corporeala.
Este posibila vindecarea fara operatie?
Mulțumesc frumos.
Buna ziua,
Leziunea meniscului NU se vindeca fara operatie.
Exista cazuri punctuale cand o mica leziune se poate regulariza in cateva luni.
Raspunsul nu se obtine prin RMN, ci mai ales prin examinare clinica.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Leziunea meniscului NU se vindeca fara operatie.
Exista cazuri punctuale cand o mica leziune se poate regulariza in cateva luni.
Raspunsul nu se obtine prin RMN, ci mai ales prin examinare clinica.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12Ortoped sau reumatolog??Rog indrumare...
- 7durere genunchi
- 4durere la genunchiul sting
- 4Leziuni degenerative meniscale si condromalacie patelara
- 5Durere genunchi in urma fotbalului
- 63Dureri picioare de la genunchi in jos + amorteala picioare
- 2durere genunchi
- 3Dureri in zona genunchiului timp de 6 luni
- 1Durere genunchi si metatarsian
- 0Dureri genunchi tibie
- 3Durere ambii genunchi
- 3condromalacie bilaterala
- 7Durere genunchi
- 1Os crescut sub rotulă
- 1Probleme la genunchi
- 2Durere in spatele genunchiului
- 1Durere puternica de genunchi dupa ce il indrept dintr-o alta pozitie
- 2Genunchi umflat si dureros - cazatuta pe scari
- 0Ruptura grad 3 la nivelul cornului posterior al meniscului medial.bursita suprapatelara
- 1Durere la genunchi şi umflarea gleznelor
Mai multe informații despre: Durere de genunchi
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: