Durere de genunchi

13-08-2012
Laurentiu_Daniel
Nu este medic/terapeut
Laurentiu_Daniel
Anul acesta am o durere de genunchi sting care nu mai cedeaza.
Pina in acest an durerile erau rare si numai in pozitie ortostatica prelungita.
In perioada concediului din acest an a aparut o durere de spate si de genunchi.
Durerea de spate nu mai este prezenta la aceasta data dar cea de genunchi este continua aproximativ de o luna.
In urma unor radiografii si o vizita la medicul ortoped mi-a fost recomandat un RMN de coloana.
Diagnosticul examinarii este urmatorul:
-Rectitudinea segmentului vertebral lombar.
-Degenerescenta hidrica discala.
-Hernie discala mediana, subgalimentara L2-L3, cu compresiune minima epidurala anterioara.
-Protruzie discala L3-L4, cu amprenta pe sacul dural si amprenta foraminala bilaterala.
-Hernie discala L4-L5 circumferentiala, cu compresiune minima pe sacul dural si amprenta foraminala bilaterala.
-Hernie discala L5-S1, mediana, subgalimentara si paramediana bilaterala, cu compresiune moderata pe sacul dural si angajament discal foraminal drept.
-Fara prize de contrast patologice.
Va rog sa-mi spuneti ce inseamna si care este tratamentul de urmat.
1 comentarii
0
13-08-2012, ora 22:53
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Un adevarat diagnostic necesita mai intai examen clinic, si abia mai apoi examen RMN.
D-voastra citati o interpretare a unui radiolog, care nu are valoare reala, fiind extrasa din contextul clinic.
Prin urmare, logic, trebuie sa procedati la examinare clinica la neurochirurg, caruia ii veti prezenta imaginile RMN propriu-zise si nu interpretarea scrisa a radiologului (oricat ar fi de stimabil acesta).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.