Durere cumplita in zona pelvina! Parerea unui medic, VA ROG!
Buna ziua, astazi am avut o durere cumplita in zona abdomenului inferior incat nu mai puteam sta in picioare. Am luat cateva pastile de durere pentru ca nu mai stiam ce sa fac, dupa cateva ore durerea groaznica a trecut dar a ramas o durere usoara dar continua ca si cum cineva ar exercita o presiune pe abdomenul meu. Tin sa precizez ca am doar 17 ani si mi-am inceput viata sexuala de 1 an jumate cu partener stabil de 4 ani!
As vrea sa merg si la un consult ginecologic, dar imi este putin cam rusine pentru ca sunt la o varsta foarte frageda.
Am citit mai multe lucruri pe internet si sincer m-au speriat destul de mult asa ca VA ROG FRUMOS SA IMI DATI CATEVA SFATURI!!!
Multumesc anticipat!
As vrea sa merg si la un consult ginecologic, dar imi este putin cam rusine pentru ca sunt la o varsta foarte frageda.
Am citit mai multe lucruri pe internet si sincer m-au speriat destul de mult asa ca VA ROG FRUMOS SA IMI DATI CATEVA SFATURI!!!
Multumesc anticipat!
5 comentarii
La 17 ani nu mai esti la varsta frageda, esti deja femeie matura, fii mandra de asta. A fost cam frageda cand ti-ai inceput viata sexuala, dar asta a fost alegerea ta, nu comentez eu daca te-ai grabit sau nu. In definitiv, sunt fete care nasc la 15 ani, , ,
Daca ti-ai inceput viata sexuala e normal sa mergi al ginecolog, nu-ti face probleme, mai jenant e sa nu te duci. Mergi la un control, o sa vezi ca nu e nimic dureros sau inspaimantator, poti face pe langa PAP si analiza secretiei si o ecografie pelvina sau intravaginala. Te poti sfatui si cu medicul de familie. In zona aceea sunt destule organe si colonul si parte care ar recomanda urologia. Daca ai avut asa durere e semn de luat in seama, chiar daca a trecut si nu mai revine. Fa-ti minime investigatii.
Sanatate!
Daca ti-ai inceput viata sexuala e normal sa mergi al ginecolog, nu-ti face probleme, mai jenant e sa nu te duci. Mergi la un control, o sa vezi ca nu e nimic dureros sau inspaimantator, poti face pe langa PAP si analiza secretiei si o ecografie pelvina sau intravaginala. Te poti sfatui si cu medicul de familie. In zona aceea sunt destule organe si colonul si parte care ar recomanda urologia. Daca ai avut asa durere e semn de luat in seama, chiar daca a trecut si nu mai revine. Fa-ti minime investigatii.
Sanatate!
Multumesc mult pentru sfaturi si pentru rabdarea acordata! Imi este destul de rusine sa merg la un control ginecologic cu toate ca stiu ca este normal. Din cauza varstei presupun..nu imi este rusine ca mi-am inceput viata sexuala atat de devreme deoarece eram cu prietenul meu de foarte mult timp si asa am crezut ca este ok. Sper sa nu fie ceva grav! Daca cunoasteti un cabinet particular bun in Bucuresti sau Craiova va rog sa imi spuneti. As vrea sa iau si anticonceptionale dar cred ca sunt cam micuta pentru asa ceva si imi este frica de unele efecte adverse. Daca as gasi un medic exceptional care sa nu ma faca sa ma simt prost pentru alegerile facute, cu siguranta as merge mai des decat ar fi normal:) inca odata va multumesc foarte mult! Buna ziua!
Mai am o intrebare daca nu va suparati.. cum am spus si mai sus as dori sa incep sa iau anticoncetionale, bineintels dupa un control medical. Dar inainte de a discuta cu medicul toate acestea as dori sa stiu daca exista interdictii in functie de varsta. Eu si prietenul meu momentan folosim prezervativul impreuna cu metoda calendarului si cateodata metoda retragerii inainte de ejaculare. Tin sa mentionez ca am un ciclu regulat de 29 de zile cu ovulatia in ziua15-16 cu semne destul de clare si din consistenta secretiei vaginale.
Totusi pentru linistea mea as vrea sa iau anticonceptionale, dar el este foarte speriat de acestea si de efectele lor adverse la varsta mea. ce ma sfatuiti sa fac?
multumesc anticipat!
Totusi pentru linistea mea as vrea sa iau anticonceptionale, dar el este foarte speriat de acestea si de efectele lor adverse la varsta mea. ce ma sfatuiti sa fac?
multumesc anticipat!
Daca recunosti zilele de ovulatie, la care mai adaugi macar trei zile inainte si dupa, e foarte bine. Ca un ajutor in plus, gasesti la farmacie, teste de ovulatie, se folosesc ca cele de sarcina. Te vor ajuta sa iti confirme ovulatia. Metoda coitului intrerupt este foarte riscanta si nu o folosi in perioada feritila, numai prezervativ.
Despre anticonceptionale orale, pilule, intreaba medicul ginecolog, cu care poti vorbi daca este oportun sau nu sa iei.
Poate fi chiar oportun in unele situatii, in altele nu, depinde de control, de istoricul tau.
Nu-ti mai face atatea probleme cu mersul la ginecolog, o sa vezi ca dupa emotiile inerente, e unul dintre cele mai simple controloale medicale.Si noteaza-ti pe o hartie ce vrei sa intrebi, sa nu uiti.
Despre anticonceptionale orale, pilule, intreaba medicul ginecolog, cu care poti vorbi daca este oportun sau nu sa iei.
Poate fi chiar oportun in unele situatii, in altele nu, depinde de control, de istoricul tau.
Nu-ti mai face atatea probleme cu mersul la ginecolog, o sa vezi ca dupa emotiile inerente, e unul dintre cele mai simple controloale medicale.Si noteaza-ti pe o hartie ce vrei sa intrebi, sa nu uiti.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3am dureri mereu: abdomenul, pelvisul, spate
- 4bubite mici rosii pe penis si durere in zona pelviana
- 1Durere pelvina
- 0Dureri pelvine
- 1Dureri pelviene
- 0Dureri pelvine
- 1Dureri groaznice vaginale.Ajutati-ma!
- 0durere pelvina
- 0dureri pelvine severe, plus urinari frecvente si dureroase
- 0Durere bazin
- 4Fibrom uterin
- 1Durere pelvina si diaree
- 0Durere in zona pelvina
- 1Dureri pelvine
- 0Durere Testicule Dureri pelviene
- 0Durere de sani si dureri pelviene
- 2Durere pelvina asemanatoare menstruatiei
- 5Dureri permanente pelvis, sacral...va rog răspuns...
- 2Infecție urinara sau inflamatie a ovarelor?
Mai multe informații despre: Durerea pelvina
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: