Disconfort si mici dureri in piept. Ajutor!
Acum 3 ani in timpul verii din senin am fost cuprins de o stare foarte neplacuta manifestata prin lipsa d aer si apasare puternica pe piept (fara dureri). Aceasta stare a fost maxim amplificata de un atac de panica fiind prima problema de sanatate din viata mea (aveam 18 ani) nu beau, nu am fumat niciodata. Am fost la o policlinica...mi s-a facut EKG totul a iesit perfect...tensiunea buna. am fost ascultat la plamini si mi s-a facut o injectie cu magneziu si am urmat 1 luna tratament magne B6. Nu am mai avut absolut nimic timp de 3 ani de zile. In ianuarie intr-o noapte stand la calculator (am avut o perioada in care am stat foarte mult la calculator) A pornit asa o incordare de la stomac incepand si credeam initial ca urmeaza sa ma doara stomacul dar surpriza ! senzatia s-a urcat in piept si am inceput sa am iarasi senzatia de apasare pe piept si au urmat cateva zile in care m-am simtit foarte rau in sensul ca aveam iarasi problema de acum 3 ani doar ca nu se mai oprea...Am consultat 2 medici in acele zice...ce-i drept nu cardiologi care mi-au facut EKG au iesit perfect...mi s-au facut injectii cu toate vitaminele posibile si am urmat 10 zile Calciu si Magneziu injectabil. In aceasta perioada m-am simtit relativ nasol...insa dupa 3 zile dupa care am terminat tratamentul am inceput sa mananc super sanatos am dormit mult si m-am simtit timp de 8-9 zile excelent...Dupa acea perioada (prezent) de 3 zile incoace iarasi ma simt rau. Nu mai am senzatia de lipsa de aer...insa simt mici dureri cand in stanga cand in drapta insa mai mult in stanga. Durerile nu radiaza...nu imi afecteaza membre etc. Durerea nu o simt din spate o simt din fatza si o pot puncta. Este aproape d coaste si este de mica intensitate mai de graba ca o arsura decat ca o intepatura d ac...parca se rupe ceva. Acestea au loc pe tot parcursul zilei... deodata.15% din zi le simt asa...sunt foarte speriat imi este frica sa nu am ceva grav.De mentionat ca atunci cand fac efort nu le simt si nu am absolut nici o problema...pot spune ca ma simt mai bine cand fac efort intens decat cand sunt sedentar. Sunt destul de activ...vara inot mult am jucat tenis etc. Luni voi consulta un medic specialist in cardiologie sa vedem ce imi poate spune. De precizat varsta : 21 ani sex masculin. in ianuarie am facut 2 electrocardiograme si mi-au iesit bune. Au fost facute in timpul durerilor si atacului de panica si totusi inima nu si-a schimbat cursul. VA ROG MULT SA MA AJUTATI. Sunt speriat...orice parere/incurajare/sugestie este binevenita.
18 comentarii
Va incurajez. Afectiunea nu este periculoasa. Unii i-ar zice Sdr. Tietze. Vedeti ca ar trebui sa gasiti un punct dureros intre degetul mare si aratator, atat de dureros la apasare, incat sa amorteasca toata mana pana la cot. Faceti masaje local, circular, invers acelor de ceasornic. Mai cautati sub genunchi, cam 10 cm sub rotula, in exteriorul crestei tibiale, apoi la 7 cm deasupra gleznelor si in spatele lor, pe marginea posterioara a oaselor. faceti de asemenea masajul descris. E posibil sa gasiti si sub clavicula - 1/3 externa si pe antebrat la 4 degete sub pliul cotului pe linia aratatorului. Se numeste reflexoterapie si ajuta.
Succes!
Succes!
am si eu de 2 zile dureri in zona pieptului.(in mijloc)iar acum s-a mutat p drepta...si ma doare mai mult cand respir...durerea e aprope de coaste., durrerea e in fatza...parca se rupe ceva...va rog frumos..ajutatzi-ma
Julia, se pare ca ai chiar sindrom Tietze. Nu te impacienta. Acest sindrom apare ca o onflamare a articulatiilor condro-sternale. Uneori chiar se umfla. Si in majoritatea cazurilor durerea este migratorie. Ia antiinflamatorii. Si antalgice. De care vrei tu.
domnul Sorin Balan are perfecta dreptate.eu m-am speriat tare si mi-am facut si ecografie la inima totul e normal.mi-a trecut si ma simt excelent. Julia sa sti ca aceasta nevralgie intercostala poate dura pana la 2 luni
la fel am si eu dureri in torace, dar pe partea dreapta.inima buna etc. diagnostic sindrom Tietze.dar la mine durerile persista de 6 luni.nu trece la nimic.cand fac efort se accentuiaza.Am obs. de curand ca atunci cand mananc peste masura, junghiurile in torace (pe partea dreapta a toracelui) se accentuiaza si le simt cum pornesc de la stomac. Chiar intru in panica uneori, crezand ca e inima.Medicii nu au nici un raspuns, ptr ei confortabil a fost sa puna un diagnostic rapid fara ca sa cerceteze.Cineva pe aici ma poate sfatui ce sa mai fac?!
Multumesc.
Multumesc.
am exact aceasi problema ca si andyITA, te rog daca poti sa imi spui ce ai facut ce tratament ai urmat ca se pare ca trebuie toata ziua sa imi fac de lucru si sa nu ma asez la calculator ca iar ma prinde apasarea pe piept dar daca is activ nu am nici o problema. Ma poate ajuta cineva? Daca aveam ceva la inima atunci nu putem sa fac efort da io atunci ma simt mai bine
Frate, tu ia cu Xanax 0, 5 mg doua sau trei pe zi si-ti trece, ca n-ai ce au fetele. Cu stima. Sanatate!
deci...nush ce sa spun de aseara de pe la 10 ma luat cu disconfortnu durere in piept doar in partea stanga.acum este ora 8 a doua zi dimineatza...starea de disconfort nu a disparut...si...nu am stare...daca ma misc imi dispare starea de disconfort.
multumesc.
multumesc.
salut, si eu de 2 zile simt un fel de disconfort in zona inimii, parca ar " elibera energie afara din corp", exact ca atunci cand iti este frica si se elibereaza adrenalina, numai ca pe alta nuantza si mai usor. Acest disconfort e insotit de o ameteala usoara constanta ceea ce ma impiedica sa rezolv activitatile de zi cu zi cum ar fi invatatul: atunci cand stau calm pe scaun si invat ameteala ma impiedica. Acum trei zile am avut examen si am petrecut foarte mult invatand, nu prea dormeam noaptea beam numai cola si fumam. Dupa examen m am odihnit, si m am ales cu starea asta. Am redus tigarile si in ultimile 2 zile am mancat foarte multe portocale si am dormit mult. dar tot nu am scapat. Va rog mult sa ma ajutati
Multumesc anticipat.
Multumesc anticipat.
cred ca am gasit sursa problemei. de la un sirop de tuse unde scrie clar pe prospect :
Compozitie:
100 ml sirop contin bromhidrat de dextrometorfan 300 mg (15mg/5ml) si excipienti: zahar, carboximetilceluloza sodica, glicerina, benzoat de sodiu, aroma de caise, acid citric, apa purificata.
Grupa farmacoterapeutica:
Antitusive, alcaloizi de opiu si derivati.
Indicatii terapeutice:
Tratamentul tusei iritative uscate la copii si adulti.
Contraindicatii:
- hipersensibilitate la dextrometorfan sau la oricare dintre componentele produsului;
- insuficienta respiratorie;
- astm bronsic;
- copii sub 2 ani;
- alaptare.
Precautii:
Este irationala asocierea unui antitusiv cu un expectorant (mucolitic sau secretostimulant).
Interactiuni:
Este contraindicata asocierea cu inhibitori de monoaminooxidaza (IMAO) neselective si α-selective (risc de sindrom serotoninergic). Nu se recomanda asocierea cu alcool etilic, datorita potentarii efectului sedativ al dextrometorfanului. Se va evita administrarea de bauturi alcoolice sau de medicamente ce contin alcool in timpul tratamentului. Se impune prudenta in asocierea cu alte deprimante ale sistemului nervos central (analgezice opioide, antidepresive, antihistaminice H1, sedative, barbiturice, hipnotice, benzodiazepine, clonidina, neuroleptice, anxiolitice), deoarece creste riscul deprimarii nervos centrale. Asocierea cu alti derivati opioizi (analgezice sau antitusive) produce deprimare respiratorie.
Atentionari speciale:
Daca tusea persista 7-10 zile sau daca este insotita de febra, prurit, cefalee trebuie reevaluat diagnosticul si tratamentul. Folosirea la pacientii cu tuse productiva poate favoriza acumularea secretiilor traheobronsice, prin inlaturarea reflexului de tuse. Produsul se va folosi cu precautie la pacientii cu insuficienta hepatica. La pacientii cu diabet zaharat se va tine cont de cantitatea de zahar din produs.
Sarcina si alaptarea:
Studiile preclinice nu au evidentiat efecte teratogene. In clinica, rezultatele studiilor epidemiologice par sa excluda un efect malformativ. Administrarea cronica de dextrometorfan la mame in timpul trimestrului III de sarcina, indiferent de doza, a produs sindrom de abstinenta la nou-nascut.
Chiar daca tratamentul este de scurta durata, la sfarsitul sarcinii, dozele mari prezinta risc de deprimare respiratorie la nou-nascut. In concluzie, nu se recomanda administrarea dextrometorfanului in cursul sarcinii, decat daca este absolut necesat si dupa evaluarea raportului beneficiu matern / risc potential fetal. Dextrometorfanul se excreta in laptele matern. Alaptarea este contraindicata in cursul tratamentului cu dextrometorfan, deoarece exista riscul aparitiei hipotoniei si de pauze respiratorii la sugar.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje:
Dextrometorfanul poate influenta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje, datorita riscului de aparitie a reactiilor adverse nervos centrale.
Doze si mod de administrare:
Copii 2-6 ani: Doza uzuala este de 7, 5 mg bromhidrat de dextrometorfan (o masura dozatoare mica) la 6 ore. Doza maxima zilnica nu trebuie sa depaseasca 30 mg bromhidrat de dextrometorfan.
Copii 6-12 ani: Doza uzuala este de 15 mg bromhidrat de dextrometorfan (o masura dozatoare mare) la 6 ore. Doza maxima zilnica nu trebuie sa depaseasca 60 mg bromhidrat de dextrometorfan.
Adulti: Doza uzuala este de 30 mg bromhidrat de dextrometorfan (doua masuri dozatoare mari) la 6 ore. Doza maxima zilnica nu trebuie sa depaseasca 120 mg bromhidrat de dextrometorfan.
- o masura dozatoare mare a 5 ml sirop contine 2, 6 g zahar
- o masura dozatoare mica a 2, 5 ml sirop contine 1, 3 g zahar
Reactii adverse:
Reactiile adverse la dextrometorfan sunt rare. Pot sa apara somnolenta, vertij, tulburari gastrointestinale (greata, varsaturi, constipatie), reactii alergice: eruptii pruriginoase, urticarie, edem Quincke, exceptional bronhospasm.
Supradozaj:
Simptome: greata, varsaturi, somnolenta, vertij, nervozitate, agitatie, confuzie. In caz de supradozaj grav pot sa apara deprimare respiratorie, convulsii, coma. Tratamentul este simptomatic. In caz de deprimare respiratorie se asista respiratia si se administreaza naloxona. Daca apar convulsii, se administreaza benzodiazepine.
Compozitie:
100 ml sirop contin bromhidrat de dextrometorfan 300 mg (15mg/5ml) si excipienti: zahar, carboximetilceluloza sodica, glicerina, benzoat de sodiu, aroma de caise, acid citric, apa purificata.
Grupa farmacoterapeutica:
Antitusive, alcaloizi de opiu si derivati.
Indicatii terapeutice:
Tratamentul tusei iritative uscate la copii si adulti.
Contraindicatii:
- hipersensibilitate la dextrometorfan sau la oricare dintre componentele produsului;
- insuficienta respiratorie;
- astm bronsic;
- copii sub 2 ani;
- alaptare.
Precautii:
Este irationala asocierea unui antitusiv cu un expectorant (mucolitic sau secretostimulant).
Interactiuni:
Este contraindicata asocierea cu inhibitori de monoaminooxidaza (IMAO) neselective si α-selective (risc de sindrom serotoninergic). Nu se recomanda asocierea cu alcool etilic, datorita potentarii efectului sedativ al dextrometorfanului. Se va evita administrarea de bauturi alcoolice sau de medicamente ce contin alcool in timpul tratamentului. Se impune prudenta in asocierea cu alte deprimante ale sistemului nervos central (analgezice opioide, antidepresive, antihistaminice H1, sedative, barbiturice, hipnotice, benzodiazepine, clonidina, neuroleptice, anxiolitice), deoarece creste riscul deprimarii nervos centrale. Asocierea cu alti derivati opioizi (analgezice sau antitusive) produce deprimare respiratorie.
Atentionari speciale:
Daca tusea persista 7-10 zile sau daca este insotita de febra, prurit, cefalee trebuie reevaluat diagnosticul si tratamentul. Folosirea la pacientii cu tuse productiva poate favoriza acumularea secretiilor traheobronsice, prin inlaturarea reflexului de tuse. Produsul se va folosi cu precautie la pacientii cu insuficienta hepatica. La pacientii cu diabet zaharat se va tine cont de cantitatea de zahar din produs.
Sarcina si alaptarea:
Studiile preclinice nu au evidentiat efecte teratogene. In clinica, rezultatele studiilor epidemiologice par sa excluda un efect malformativ. Administrarea cronica de dextrometorfan la mame in timpul trimestrului III de sarcina, indiferent de doza, a produs sindrom de abstinenta la nou-nascut.
Chiar daca tratamentul este de scurta durata, la sfarsitul sarcinii, dozele mari prezinta risc de deprimare respiratorie la nou-nascut. In concluzie, nu se recomanda administrarea dextrometorfanului in cursul sarcinii, decat daca este absolut necesat si dupa evaluarea raportului beneficiu matern / risc potential fetal. Dextrometorfanul se excreta in laptele matern. Alaptarea este contraindicata in cursul tratamentului cu dextrometorfan, deoarece exista riscul aparitiei hipotoniei si de pauze respiratorii la sugar.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje:
Dextrometorfanul poate influenta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje, datorita riscului de aparitie a reactiilor adverse nervos centrale.
Doze si mod de administrare:
Copii 2-6 ani: Doza uzuala este de 7, 5 mg bromhidrat de dextrometorfan (o masura dozatoare mica) la 6 ore. Doza maxima zilnica nu trebuie sa depaseasca 30 mg bromhidrat de dextrometorfan.
Copii 6-12 ani: Doza uzuala este de 15 mg bromhidrat de dextrometorfan (o masura dozatoare mare) la 6 ore. Doza maxima zilnica nu trebuie sa depaseasca 60 mg bromhidrat de dextrometorfan.
Adulti: Doza uzuala este de 30 mg bromhidrat de dextrometorfan (doua masuri dozatoare mari) la 6 ore. Doza maxima zilnica nu trebuie sa depaseasca 120 mg bromhidrat de dextrometorfan.
- o masura dozatoare mare a 5 ml sirop contine 2, 6 g zahar
- o masura dozatoare mica a 2, 5 ml sirop contine 1, 3 g zahar
Reactii adverse:
Reactiile adverse la dextrometorfan sunt rare. Pot sa apara somnolenta, vertij, tulburari gastrointestinale (greata, varsaturi, constipatie), reactii alergice: eruptii pruriginoase, urticarie, edem Quincke, exceptional bronhospasm.
Supradozaj:
Simptome: greata, varsaturi, somnolenta, vertij, nervozitate, agitatie, confuzie. In caz de supradozaj grav pot sa apara deprimare respiratorie, convulsii, coma. Tratamentul este simptomatic. In caz de deprimare respiratorie se asista respiratia si se administreaza naloxona. Daca apar convulsii, se administreaza benzodiazepine.
rezultatul e clar: tusea mi a trecut, dar am ramas cu ameteala si chestia de la inima. oricum trece. treaba e cat timp ramane subtanta in sange ?
multumesc :)
multumesc :)
sal!de ceva timp am niste dureri in gat, mai bine zis in piept, e ca un disconfort, pt ca nu ma doare, nu ma ustura pur si simplu ma deranjeaza foatre rau.nu stiu ce sa fac ca pur si simplu nu mai suport.ce sa fac?multumsc!
am uitat sa precizez c a parca ma tine ceva in gat, parca as avea ceva prins.am supt tot felul de pastile, am luat si antibiotic, dar tot degeaba.va rog sa ma ajutati !ce sa iau sau sa fac?
multumesc
multumesc
Buna ziua. De un am incoace am dureri in piept..de fapt nu sunt dureri ci arsuri cu amorteala si apasare. De obicei nu erau violente si treceau daca ma fracam in zona toracica cu voltaren. Insa de vreo 4 zile nu vrea sa dispara acest disconfort, ba chiar sa extins in spate. Cel mai mare disconfort il simt pe partea stanga in piept si spate. Precizez ca sunt mobilizata la pat fiindca sufar de amiotrofie spinala progresiva si sunt foarte deformata la spate si torace. Am facut elerocardiograma, ekg, totul ok, am inima putin mica din cauza ca am toracele mic si stramb. Am lipsa de calciu, magneziu si fier, dar nu foarte mare.
Am observat ca aceste simptome se intensifica cand ma enervez sau cand plang..din aceasta cauza fac atacuri de panica zi de zi. Ce sfaturi imi dati, sau ce analize sa fac? Ca toti doctorii dau din umeri si imi iau banii degeaba. Multumesc.
Am observat ca aceste simptome se intensifica cand ma enervez sau cand plang..din aceasta cauza fac atacuri de panica zi de zi. Ce sfaturi imi dati, sau ce analize sa fac? Ca toti doctorii dau din umeri si imi iau banii degeaba. Multumesc.
si eu am o durere in capul pieptului si spate i mai mult ca o apasare doar ca o am de vreo 5 ani si o am doar cateodata am avuto si acum vreo doua zile si a fost mult mai puternica ma tinut cateva ore bune dimineata cand mam trezit ma durea teribil stomacul si aveam impresia ca tot timpul am ceva in gat in ziua aceia nici nu am putut manca si de atunci parca tot timpu am ceva in cat orice as bea sau as manca va rog frumos sami raspundeti si mie pentruca imi fac grij sa nu fie ceva grav
@frate :)) stai linistit mai ales daca esti tanar nu ai nimic..Mie intr-un final mi-a trecut dupa ce am luat suplimente de CA+MG si am inceput sa dorm mai normal...sa fac miscare :) Cel mai puternic efect va fi dupa ce iti faci ecografie la inima si constati ca esti sanatos...atunci simti cum se duce durerea :))
Am revenit pe forum :)) deoarece iara ma doare in piept, stanga, cand ma misc doar durerea e in piept, spre partea stanga a trapezului...si ma doare cand dorm pe o parte pe partea stanga asa ca pot dormi doar pe partea dreapta
Durerea persista de vreo 3-4 zile...intr-o dimineata m-am trezit cu ea.
La efort rezist normal, ritmul batailor inimii 64 pe minut, nu sunt racit, nu tusesc, nu respir cu dificultate, nu am senzatie de lipsa de aer, doar durerea asta care e destul de nasoala nu dorm prea bine de la ea. Sper sa-mi treaca :D
Mentionez ca am 24 ani si nu am avut probleme niciodata cu sanatatea. Am facut sport pana acum 2 sapt cand am intrat intr-o pauza...si tocmai acum hop durerea in piept :))
Am revenit pe forum :)) deoarece iara ma doare in piept, stanga, cand ma misc doar durerea e in piept, spre partea stanga a trapezului...si ma doare cand dorm pe o parte pe partea stanga asa ca pot dormi doar pe partea dreapta
Durerea persista de vreo 3-4 zile...intr-o dimineata m-am trezit cu ea.
La efort rezist normal, ritmul batailor inimii 64 pe minut, nu sunt racit, nu tusesc, nu respir cu dificultate, nu am senzatie de lipsa de aer, doar durerea asta care e destul de nasoala nu dorm prea bine de la ea. Sper sa-mi treaca :D
Mentionez ca am 24 ani si nu am avut probleme niciodata cu sanatatea. Am facut sport pana acum 2 sapt cand am intrat intr-o pauza...si tocmai acum hop durerea in piept :))
Buna ziua, am 16 ani iar de 1 zi resimt o durere in partea stanga a pieptului. Durerea se simte doar la aplecare. De mentionat ca sunt hiperactiv, tensiunea variaza intre 13.7 si 14.7, pulsul intre 68-75, iar acum 6 zile in excursie am cazut pe spate insa cred ca nu are legatura. Este ceva grav, trebuie sa merg la doctor? Multumesc.
Salut!Si eu am o mica problema de vre.o sapt am o mica durere in pipept care din cate imi dau eu seama migreaza, ba in fata inimii ba in spatele ei, ba in dreapta cutiei toracice ba in capatul pieptului.Mentinoez ca sunt dureri usoare sub forma de mici intepaturi sau de mica febra musculara.Cateodata sunt insotite de un nod in gat.La efort nu am probleme.In februarie am facut analize complexe la ininima!si cele de baza la plamani si au iesit foarte bine.Va rog frumos un sfat!Am 17 ani si nu fumez, iar de baut foarrte foarte putin.De 2 ori aveam senzatia ca am sa vars deci nu greata doar senzatia si nu s.a intamplat nmk, mai ales dupa ce m.am calmat.sunt putin speriat din aceste cauze1Multumesc frumos!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2tuse uscata si dureri in piept
- 1am dureri groznice in piept, nod in gat ca o gheara care ma strange
- 68Dureri in piept senzatie de nod in gat, greata...
- 6Dureri in piept, miini si picioare. Ameteli
- 11balonari dese, eructatii, dureri in piept in partea stanga
- 6Electrocardiograma eronata?
- 2durere in capul pieptului
- 1Efecte PREDNISON
- 5Durere piept
- 0Durere îngrozitoare piept
- 3Dureri in piept
- 1arsuri epigastrice si arsuri bucale
- 7Dureri in piept!
- 0Durere in piept si in spate intre omoplati
- 1Durere piept
- 0Va rog sa ma sfatuiti- dureri in piept si in spate, in zona plamanilor
- 1Probleme de sănătate
- 2Durere între pectorali.
- 0Bronșită acuta și durere im piept
Mai multe informații despre: Durerea in piept
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: