Din cauza anticonceptionalelor?

Buna ! Asi avea si eu o mica intrebare.. am fost la ginecolog sa imi prescrie anticonceptionale.Mi'a facut un control si apoi mi'a dat sa'mi cumpar anticonceptionalele Karissa, Sunt bune??
Programul a spus sa fie asa: iau timp de 3 luni apoi o luna pauza, insa eu le folosesc din noiembrie de maxim 5 saptamani cam asa mi'a mai spus sa iau prima pastila cand imi vine menstruatia. insa pe luna decembrie nu am avut menstruatie.acum de cateva zile am o scurgere asemanatoare cu ciclul insa nu e un rosu intens ci are o culoare mai inchisa, si nu imi curge mult ca un fel/gen de secretie mucoasa asa. Ce ar trebui sa fac ? sa intrerup tratamentul sau sa schimb pastilele? Sunt disperata. Tin sa mentionez ca le iau la ora exacta in fiecare seara. Nu exista riscul unei sarcini nu ?Multumesc !! va rog sa imi dati un raspuns !
Programul a spus sa fie asa: iau timp de 3 luni apoi o luna pauza, insa eu le folosesc din noiembrie de maxim 5 saptamani cam asa mi'a mai spus sa iau prima pastila cand imi vine menstruatia. insa pe luna decembrie nu am avut menstruatie.acum de cateva zile am o scurgere asemanatoare cu ciclul insa nu e un rosu intens ci are o culoare mai inchisa, si nu imi curge mult ca un fel/gen de secretie mucoasa asa. Ce ar trebui sa fac ? sa intrerup tratamentul sau sa schimb pastilele? Sunt disperata. Tin sa mentionez ca le iau la ora exacta in fiecare seara. Nu exista riscul unei sarcini nu ?Multumesc !! va rog sa imi dati un raspuns !
4 comentarii

Ai facut pauza de 7 zile inainte de a incepe cel de-al doilea blister?

Nu cred ca medicul s-a referit sa le iei fara pauza de 7 zile intre blistere. Daca nu faci pauza de 7 zile atunci nu iti vine nici menstruatia, ci o amani.
Imposibil ca medicul sa-ti fi zis fara pauza intre blistere, ci ti-a recomandat sa iei 3 luni dupa care o luna pauza, insa in cele 3 luni trebuie sa respecti principiile administrarii anticonceptionalelor.
Cand termini cel de-al doilea blister sa faci pauza 7 zile si din ziua a 8'a incepi al treilea blister. Iti va veni menstruatia in acele zile.
Mai mult ca sgur ai inteles gresit ce ti-a spus medicul.
Imposibil ca medicul sa-ti fi zis fara pauza intre blistere, ci ti-a recomandat sa iei 3 luni dupa care o luna pauza, insa in cele 3 luni trebuie sa respecti principiile administrarii anticonceptionalelor.
Cand termini cel de-al doilea blister sa faci pauza 7 zile si din ziua a 8'a incepi al treilea blister. Iti va veni menstruatia in acele zile.
Mai mult ca sgur ai inteles gresit ce ti-a spus medicul.

Mi-ati putea spune daca anticonceptionalele afecteaza in vreun fel daca le iei mai multi ani de zile.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2despre anticonceptionale plsturi evra
- 3poate sa ramana insarcinata daca am avut contact sexual neprotejat in a 15 zi de tratament?
- 2acnee si karissa
- 6cat timp trebuie luat Karissa
- 3anticonceptionale sau sterilet
- 3anticonceptionale dupa intrerupere de sarcina
- 0aspirina poate reduce efectul anticonceptionalelor?
- 4inlocuire contreceptiv oral
- 5karissa pot sa le iau din a 3 zi de menstruatie?
- 5Karissa si menstruatie foarte putina
- 4iau novynette de mult timp iar de ieri am o sangerare
- 1Anticonceptionale luate cu intarziere
- 4Inel vaginal vs anticonceptionale
- 4ciclu neregulat dupa anticonceptionale
- 0anticonceptionale sa intarzii menstruatia, insa eram insarcinata, ajutor...
- 6Eu nu imi intoxic organismul cu Anticonceptionale
- 1Am luat o pastila yaz cu 8 ore mai tarziu ! Risc de sarcina ?
- 4Anticonceptionale si sangerari
- 0Anticoncepționalele și vitamina C
- 3Cum sa administreze karissa
Mai multe informații despre: karissa anticonceptionalele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: