Anticonceptionale Karissa si sangerare prelungita

19-07-2012
iubi99
Nu este medic/terapeut
iubi99
Buna ziua,
Am si eu o problema, destul de mare: de cand iau aceste anticonceptionale, nu mi s-a oprit sangerarea deloc. Am inceput sa iau in prima zi a ciclului, prima folie de medicamente, este prima luna cand folosesc, dupa 3 ani cu sterilet. Am avut scurgeri toata perioada, dar de la pastila 17 a inceput o menstruatie mai serioasa, cu dureri abdominale. Medicul mi-a recomandat 2 folii de Karissa, fara intrerupere, dar cad se va opri sangerarea asta, sau va continua 6 saptamani la rand?
Este neplacut, in fiecare zi cu absorbant, ba mai merg si in concediu la mare si nu as vrea sa fiu tot timpu in alerta. Cele care s-au confruntat cu aceasta problema poate imi spun cad s-a terminat.
Multumesc mult!
10 comentarii
0
19-07-2012, ora 21:10
Dr. Dimitrios Harsisis
Obstetrica-ginecologie, Cipru
Dr. Dimitrios Harsisis
Salut,

Nestiind ce fel de contraceptive sunt acestea le-am cautat pe net. Uite ce am gasit :
http://www.medipedia.ro/Dictionarmedical/Medicamente/tabid/59/prospect/W41869002/KARISSA.aspx

1. Sunt fabricate un Ungaria.

2. Tulburari de sângerare

Sângerari neregulate (sângerare sub forma de picaturi sau sângerare intermenstruala) pot aparea pe durata administrarii drajeurilor, în special în timpul primelor trei luni de administrare.

Daca sângerarile neregulate sunt persistente sau apar dupa ce s-au dezvoltat ciclurile menstruale regulate, trebuie luate în considerare cauze non-hormonale si trebuie executate examenele ginecologice necesare pentru a exclude posibilitatea malignitaţii sau a sarcinii. Daca se exclud cauzele de natura patologica, se poate recomanda trecerea la un nou tip de contraceptiv oral.

Uneori, este posibil ca sângerarea menstruala sa nu se instaleze în intervalul de pauza de administrare. Daca administrarea contraceptivelor orale nu s-a facut conform instrucţiunilor, înainte de prima absenţa a sângerarii, sau daca sângerarea menstruala nu se instaleaza la sfârsitul celui de al doilea ciclu, trebuie exclusa suspiciunea de sarcina înainte de continuarea utilizarii contraceptivelor orale.

Iti recomand sa porti o discutie cu doctorul care ti le-a recomandat.

Toate cele bune,

Dimitrios Harisis MD
Specialist Obstetrica Ginecologie
Famagusta General Hospital
Cyprus
0
20-07-2012, ora 09:12
iubi99
Nu este medic/terapeut
iubi99
D-le doctor,
Va multumesc foarte mult pentru raspuns, apreciez ca ati alocat din timpul d-voastra problemei cu care eu ma confrunt.
Eu nu intentionez sa folosesc anticonceptionale decat aceste 2 folii, fara pauza de 7 zile, apoi voi trece iarasi la sterilet. Sarcina nu cred ca as putea avea, din moment ce acuma, la 18 zile de Karissa am menstruatie abundenta, cu dureri abdominale. Medicul mi-a spus ca nu voi avea menstruatie deloc atata timp cat voi lua pastilele, iar eu am sangerare continuu de 3 saptamani. Sper macar pe parcursul celei de-a doua folii sa se opreasca. Daca nu, voi merge iarasi la medic.
Multumesc mult, inca o data.
0
22-07-2012, ora 12:27
Adelina.iuliana
Nu este medic/terapeut
Adelina.iuliana
buna ziua. am inceput sa iau anticonceptionale pentru prima data si menstruatia nu s'a terminat iar din a 10a zi am intrerupt pastilele si acum dupa 2 zile am sangerari mai mari ca si cum as avea menstruatie din nou, deoarece in timp ce luam karissa aveam sangerari usoare pe parcursul menstruatiei. Puteti sa imi dati un sfat in legatura cu ce sa fac? multumesc
0
22-07-2012, ora 16:14
raluca88
Nu este medic/terapeut
raluca88
mergi la medic, daca persista simptomele astea iar daca nu asteapta, se va regla in viitorul apropiat, e din cauza pilulelor.
0
23-07-2012, ora 03:07
Adelina.iuliana
Nu este medic/terapeut
Adelina.iuliana
Defapt mi'a venit menstruatia din nou pt ca am intrerupt anticonceptionalele. o sa merg dupa ce mi se termina. multumesc frumos
0
23-07-2012, ora 13:01
shadoww
Nu este medic/terapeut
shadoww
Buna! Am reluat anticonceptionalele Karissa dupa o pauza de 6 luni.De data asta le'am luat in ultima zi de ciclu(am intrebat farmacista daca e ok, iar raspunsul a fost unul pozitiv, respectiv ca pot sa le iau in oricare zi a ciclului menstrual, doar ca timp de o saptamana sa folosesc si alt tip de protectie).A trecut saptamana respectiva si nu mai folosesc alta protectie.Sunt protejata, asa cum a spus farmacista, chiar daca am inceput pastilele in a4a zi de ciclu?Exista riscul de sarcina?
0
23-07-2012, ora 13:32
raluca88
Nu este medic/terapeut
raluca88
shadoww esti protejata nu e nici o problema.
0
31-03-2014, ora 16:37
inna0609
Nu este medic/terapeut
inna0609
Buna ziua! Am inceput sa iau anticonceptinale Karissa de pe 1 Februarie 2014. Mentionez ca este prima oara cand folosesc aceasta metoda contraceptiva. Pe durata administrarii primului blister am avut scurgeri de culoare maronie, destul de slabe, cu putin inaintea ultimei pilule. In a 4-a zi de pauza mi-a aparut din nou acea scurgere, iar in ziua urmatoare am avut o sangerare (aproximativa unei menstruatii normale corespunzatoare celei de-a 3-a zi)care s-a oprit, iar a 2-a zi dupa asta a reinceput scurgerea inchisa sub forma unor cheaguri. Am luat primele pilule din cel de-al doilea blister iar menstruatia nu a aparut. Este ceva in neregula? Va multumesc!
0
05-10-2017, ora 13:46
Ionela 14
Nu este medic/terapeut
Ionela 14
Buna. Astăzi urmează să iau a 13-a pastila din prima folie de Karissa. E prima oara când iau anticoncepționale. De vreo 3 zile am scurgeri de sânge. Ce se întâmplă?
0
30-05-2021, ora 00:11
Elena210
Nu este medic/terapeut
Elena210
Buna, as vrea sa plec in vacanța și trebuie sa mi vina menstruația exact atunci. Am citi pe net ca pot întârzia menstruația cu anticoncepționale. Am cumpărat karissa. Nu am mai folosit pana acum și voiam sa întreb, dacă încep sa iau cu o săptămâna înainte de menstruație o sa întârzie?
Menstruația mea este neregulată.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul