Diagnostic acceptat pentru pensie de boala
Vaiiii câte informații mi ați dat!!!!Mulțumesc mult!Am sa mi fac asigurare medicala.Merg săptămână viitoare la ANAF.
Pai du-te, nu inteleg ce ai asteptat pana acuma, cum sa stai fara asig medicala ?! Se poate intampla orice oricand. Mai ales ca si la Regina Maria sau in alte parti daca ai trimitere de la med de fam, te duci gratis, nu dai 270 lei pe o consultatie.
Da. Sigur e 1500 pe an, cu declaratie la ANAF ca nu ai venituri.
Ți am zis de ce nu mi am făcut.. pentru ca eu de când ma știu nu am fost o data n spital la o consultație cu excepția când am făcut episodul și m am internat iar atunci lucram nah.Da o sa imi fac oricum.Multumesc!
da, e 1380 daca nu ai venituri. atat am platit pe an (anul asta), in mod personal
@xtreme07 Dar nu ai reușit sa te pensionezi?Bineînțeles dacă vrei sa îmi zici..
nu m-am pensionat. am zis ca n-are rost sa imi bat capul pentru 500 lei ai lor (sau cat or fi).
nu ca ar fi gresit sa apeleze altii la acesti bani, doar ca ma simt mai bine in pielea mea sa nu apelez la banii aceia.
simplu fapt ca platesc doar 1400 pe an pt sanatate, mi-e suficient. ma multumesc cu atat, considerand ca injectia m-ar fi costat pe la 700 lei lunar, daca nu as fi avut-o gratuit
nu ca ar fi gresit sa apeleze altii la acesti bani, doar ca ma simt mai bine in pielea mea sa nu apelez la banii aceia.
simplu fapt ca platesc doar 1400 pe an pt sanatate, mi-e suficient. ma multumesc cu atat, considerand ca injectia m-ar fi costat pe la 700 lei lunar, daca nu as fi avut-o gratuit
Da știu nici mie nu prea mi surâde.Doar în ultima instanta voi apela la asta( sa rămân fără susținere și sa nu pot munci).În orice caz voi încerca din răsputeri sa lucrez din nou.Vad eu ce fac schimb tratamentul, scad din doza etc.
Daca vă faceți măcar dosar de handicap (nu pensie) o să beneficiați de asigurare medicala gratuită toată viața plus pe autobuze/tramvaie gratuit plus că aveți dreptul și de a munci.La pensie nu aveți dreptul de a munci la handicap aveți
Da sigur ma mai angajează cineva dacă mi duc adeverință de la medicul de familie cum ca figurez cu boala.
Pai daca ai probleme pensionaza-te, e mai bine asa.
cu angajatul e un risc... daca trece doctorul pe scrisoarea medicala ca esti in remisiune, atunci sansele de angajare sunt crescute.
ai sanse de angajare si cu boala in forma activa, dar conteaza si ce vrei sa lucrezi, mucnitor sau ceva mai calificat. ca muncitor esti acceptata mai usor. eu am reusit sa ma angajez ca ajutor de bucatar in 2015, chiar cand primisem diagnostic de schizofenie. probabil m-a angajat pt ca a vazut ca ma comport complet normal.
poti discuta eventual cu doctorul, sa te treaca cu boala in remisiune, chiar daca nu esti. ii spui dr ca vrei sa te angajezi, si te va intelege. daca nu prezinti un risc de ceva, sunt sigur ca o sa fie mai mult decat ok doctorul(a) sa iti treaca ca esti in remisiune. trebuie incercat
ai sanse de angajare si cu boala in forma activa, dar conteaza si ce vrei sa lucrezi, mucnitor sau ceva mai calificat. ca muncitor esti acceptata mai usor. eu am reusit sa ma angajez ca ajutor de bucatar in 2015, chiar cand primisem diagnostic de schizofenie. probabil m-a angajat pt ca a vazut ca ma comport complet normal.
poti discuta eventual cu doctorul, sa te treaca cu boala in remisiune, chiar daca nu esti. ii spui dr ca vrei sa te angajezi, si te va intelege. daca nu prezinti un risc de ceva, sunt sigur ca o sa fie mai mult decat ok doctorul(a) sa iti treaca ca esti in remisiune. trebuie incercat
Costy nu ești în măsura sa mi zici sa ma pensionez.Si nu, nu consider ca am probleme din moment ce ma comport și gandesc 100 % normal și nu am absolut nici un simptom.Pe mine ma deranjează efectele secundare la tratament pe care îl voi schimba. Ești cam obraznic și cam tragi lumea de urechi în comentariile tale, și nu ma refer doar la mine.Abtine te.Multumesc xtreme dar îmi mențin părerea.:d.
gandindu-ma putin la perspectiva ta, poate e mai bine sa nu iti faci asigurare. s-ar putea sa ai mai mult de castigat prin faptul ca ai sanse mai mari de angajare.
un lucru pe care l-as recomanda sa-l iei in calcul sunt fluctuatiile emotionale. ce vreau sa zic e ca in momentul in care te apuci sa lucrezi, lucrezi cu oameni diferiti, unii mai temperamentali ca altii, iar asta te poate afecta emotional cand te angajezi, pt ca e stresul mai mare intre oameni.
eu unul, daca nu m-ar costa medicamentele, as continua sa merg la dr fara asigurare medicala, as reduce medicatia, iar apoi in functie de cum raspund la medicatia redusa, m-as decide daca sa ma angajez sau nu
iti doresc sa reusesti sa iei decizia cea mai buna pt tine... si intotdeauna sa ai incredere in tine
un lucru pe care l-as recomanda sa-l iei in calcul sunt fluctuatiile emotionale. ce vreau sa zic e ca in momentul in care te apuci sa lucrezi, lucrezi cu oameni diferiti, unii mai temperamentali ca altii, iar asta te poate afecta emotional cand te angajezi, pt ca e stresul mai mare intre oameni.
eu unul, daca nu m-ar costa medicamentele, as continua sa merg la dr fara asigurare medicala, as reduce medicatia, iar apoi in functie de cum raspund la medicatia redusa, m-as decide daca sa ma angajez sau nu
iti doresc sa reusesti sa iei decizia cea mai buna pt tine... si intotdeauna sa ai incredere in tine
Da numai ca eu nu fluctuez emoțional și nu ma afectează nimic ce I în jurul meu.N as avea problema asta.Pe mine ma deranjează medicamentul ca îmi creează probleme de concentrare și mi ia din motivație.De asta nu lucrez în prezent nu am alt impediment.In ceea ce privește asigurarea, îmi voi face ca nu e mult 1500 pe an și na În caz ca se intampla ceva, da o masina peste mine spre exemplu:)) sa fiu acoperita.Ca episod psihotic nu cred ca voi mai face in viata asta ca n am sa ma las niciodată de tratament.Poate voi mai micșora doza da nu voi elimina total niciodată.Sper sa găsesc tratamentul potrivit la un moment dat...ca asta nu mi se potrivește.
Scuze acum am citit mai bine.Ce legătură are asigurarea cu angajatul "gandindu-ma putin la perspectiva ta, poate e mai bine sa nu iti faci asigurare. s-ar putea sa ai mai mult de castigat prin faptul ca ai sanse mai mari de angajare"? Nu înțeleg.E ceva ce mi scăpa?
facandu-ti asigurare, daca ii dai scrisoare medicala dr de familie cu diagnosticul tau, angajatorul are dreptul sa ceara date, de la doctorul de familie, despre starea ta de sanatate.
insa daca nu te inscrii la doctor de familie, deci renunti la asigurarea medicala, nu mai intampini dificultatea de la angajare, de a da informatii despre diagnosticul tau. nu va stii angajatorul ce diagnostic ai, si deci ai sanse egale, ca ale unui om obisnuit, de a fi angajata
insa daca nu te inscrii la doctor de familie, deci renunti la asigurarea medicala, nu mai intampini dificultatea de la angajare, de a da informatii despre diagnosticul tau. nu va stii angajatorul ce diagnostic ai, si deci ai sanse egale, ca ale unui om obisnuit, de a fi angajata
Nicole27, daca nu ai probleme cu trat e f bine, insa fara tratament nu poti zice ca n-ai probleme, ca daca nu mai iei, recazi de nu se poate, deci ai probleme dar sunt blocate de tratament. Si sa iei trat ca sa fi bine total cum zici ca esti.
Ai intrebat de pensionare, de aia am zis de pensionare.
Ai intrebat de pensionare, de aia am zis de pensionare.
Îmi zici lucruri pe care oricine creca le știe.Ce nu știi tu este ca exista un proces în psihologie în care bolnavul nu se mai identifica cu boala și se numește depatologizarea bolnavului.Nu ma interesează ca dacă n as lua pastila as recade.Eu nu ma simt și nu ma consider bolnava sau cu probleme și nu ma mai identific cu boala.Asa ca sănătate!
Pai normal ca daca cu trat nu ai probleme, nu te indentifici cu boala, ca nu mai simti nimic. Dar cum poti sa nu te consideri bolnava daca iei un tratament ?! Trat ptr ce se da ? Ptr neboli, sau ptr boli ?!
De ex daca eu am diabet, cu trat is bine, inseamna ca nu-s bolnav ?! Sunt ! Ca altfel nu luam tratament.
Ca, cu tratament e okey, este altceva.
Nu condamn nimic, doar vreau sa inteleg chestia aia cu "depatologizarea bolnavului", cand omu stie clar ca are boala cutare.
Nu mai are boala cand fara tratament e bine !
De ex daca eu am diabet, cu trat is bine, inseamna ca nu-s bolnav ?! Sunt ! Ca altfel nu luam tratament.
Ca, cu tratament e okey, este altceva.
Nu condamn nimic, doar vreau sa inteleg chestia aia cu "depatologizarea bolnavului", cand omu stie clar ca are boala cutare.
Nu mai are boala cand fara tratament e bine !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6schizofrenie, delir mistic, halucinatii auditive si vizuale
- 34Cum afecteaza schizofrenia capacitatea intelectuala?
- 6Sotul meu are tulburare schizoafectiva
- 3Schizofrenie
- 11Schizofrenie sau altceva?
- 3Eu cred ca sunt simptomele negative ale schizofreniei
- 12Ati avut asa stari sau senzatii?ce parere aveti? mersi.
- 11Caut prietenii...sufar de schizo afectiva
- 0Pensia boala
- 3Ce pensie pot primi daca am operatie pe cord? am muncit cred că vreo 15 ani
- 2E utila psihoterapia in schizofrenie?
- 3Dieta sănătoasă ajuta in schizofrenie?
- 71De ce ziceți că schizofrenia și bolile psihice nu se vindeca?Eu sper sa mă vindec.
- 0Betaina
- 20Vitamine și suplimente dovedite clinic ca ajuta în schizofrenie
- 1Job part-time pentru persoanele cu schizofrenie
Mai multe informații despre: Schizofrenia pensia de boala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: