Schizofrenie
![kassandra498](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Buna ziua,
Am aproape 18 ani, si am aflat din diferite surse despre schizofrenie. Nu sunt sigura ca am aceasta boala, dar ma gandesc ca ar putea fi un debut. M-am interesat pe mai multe site-uri, dar dintre simptomele descrise mi se potriveau doar
-spasme in zona fetei, gurii(doar uneori, foarte usoare, pe perioade limitate)
-Simptome de tip Parkinson: rigiditate, tremur, miscari involuntare ale membrelor( imi tremura mainile cateodata)
Am o oarecare anxietate in public, poate si pentru ca mereu am fost timida, si de obicei cand sunt in locuri aglomerate apar aceste simptome.
De asemenea am unele probleme de echilibru, nu stiu cat inseamna asta, insa le am de mai mult timp.
Va rog, daca puteti, sa imi dati un raspuns, sau o recomandare.
Am aproape 18 ani, si am aflat din diferite surse despre schizofrenie. Nu sunt sigura ca am aceasta boala, dar ma gandesc ca ar putea fi un debut. M-am interesat pe mai multe site-uri, dar dintre simptomele descrise mi se potriveau doar
-spasme in zona fetei, gurii(doar uneori, foarte usoare, pe perioade limitate)
-Simptome de tip Parkinson: rigiditate, tremur, miscari involuntare ale membrelor( imi tremura mainile cateodata)
Am o oarecare anxietate in public, poate si pentru ca mereu am fost timida, si de obicei cand sunt in locuri aglomerate apar aceste simptome.
De asemenea am unele probleme de echilibru, nu stiu cat inseamna asta, insa le am de mai mult timp.
Va rog, daca puteti, sa imi dati un raspuns, sau o recomandare.
3 comentarii
![Teodora M.](/arata_img.php?img=cont_36049.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Mergi la un psiholog, te va ajuta sa scapi de toate senzatiile astea. Nu ai schizofrenie, ai probabil atacuri de panica si o anxietate. Ambele se trateaza, dar mergi din timp sa primesti indrumarile corecte. Poti sa-ti faci si analize de sange indicate de medicul de familie, sa fii sigura ca ai magneziu, calciu etc in limite normale. De asemenea, foarte important este sa socializezi, sa-ti faci un anturaj care sa te motiveze, prieteni cu care sa iesi afara, sa nu te mai gandesti la tot felul de lucruri. Daca stai sa cauti intr-un dictionar medical, sigur-sigur macar un 40% din simptome ti le regasesti, , ,
Sanatate!
Sanatate!
![kassandra498](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Va multumesc din suflet pentru raspuns.
Ce-i drept, uneori pot fi paranoica...Am citit niste carti despre medicina, si mi se parea ca am cate ceva din fiecare.
Posibil sa am carente, pentru ca sunt vegetariana. Imi voi face analizele, sa vad daca sunt in regula.
Multumesc din nou, si multa sanatate!
Ce-i drept, uneori pot fi paranoica...Am citit niste carti despre medicina, si mi se parea ca am cate ceva din fiecare.
Posibil sa am carente, pentru ca sunt vegetariana. Imi voi face analizele, sa vad daca sunt in regula.
Multumesc din nou, si multa sanatate!
![Neacsu](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Mergi mai intai la neurolog. Lasa psihoterapia deocamdata.
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 16schizofrenica, ma tem de singuratate si de saracie
- 12dificultate de a face orice, izolare si lipsa de rabdare
- 54Dieta fara cazeina si gluten in schizofrenie si autism
- 5tulburari psihice dupa 26 ani - va mai primi certificat si indemnizatie?
- 21Anxietate si schizofrenie
- 7simptome ale schizofreniei sa fie?
- 3Schizofrenie... Psihiatru bun?
- 2Schizofrenie si permisul de conducere
- 3Schizofrenic caut medic bun
- 12Ati avut asa stari sau senzatii?ce parere aveti? mersi.
- 67tristete de toamna
- 23Pentru persoanele cu schizofrenie, care au refuzat internarea
- 33 episoade psihotice - schizofrenie?
- 6Diagnostic gresit??
- 8L glutamina
- 5Citicolina reduce simptomele negative la pacienții cu schizo
- 1TOC simptome!!!
- 19Pot sa dau la Medicina sau la Asistenta Medicala?
- 10Tulburarea schizoafectiva de tip mixt e schizo ? Se considera schizo ?
Mai multe informații despre: Schizofrenia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: