Despre primul premolarul
Cand am fost mai mica mi s-a scos nervul, iar acum am fost la medic(timp de 5-10 ani nu am avut probleme cu el ) si mi-a spus ca ii fracturata o parte din premolar si ca trebie scos.Dati-mi un sfat ce trebuie sa fac.Mi-a zis ca trebie sa ma vada un chirurg...si el decide daca se mai poate recupera sau nu.Nu vreau sa-l pierd.
4 comentarii
salut! in primul rand trebuie facuta o radiografie ptr a se putea observa pana unde merge linia de fractura. daca numai o parte din coroana e fracturata iar radacina e integra atunci dintele poate fii salvat. consulta un chirurg si fa o radiografie. extractia nu e o urgenta decat in cazurile in care exista infectie care nu poate fii tratata
buna! mersi de sfat
Mi-am facut radiografia si doctorul mi-a spus ca e destul de adanca fractura.Din cate am inteles de la el e ca premolarul are 2 radacini si una dintre ele e moarta. Astazi ma duc la chirurg sa vad ce zice si el.Vroiam sa stiu ce decizie sa iau daca e sa il scoata sau nu.S-ar putea ca la baza sa am o punga de puroi.Tin prea mult la dinti si mie frica sa nu fie o persoana care vrea sa se scape de mine.
Mi-am facut radiografia si doctorul mi-a spus ca e destul de adanca fractura.Din cate am inteles de la el e ca premolarul are 2 radacini si una dintre ele e moarta. Astazi ma duc la chirurg sa vad ce zice si el.Vroiam sa stiu ce decizie sa iau daca e sa il scoata sau nu.S-ar putea ca la baza sa am o punga de puroi.Tin prea mult la dinti si mie frica sa nu fie o persoana care vrea sa se scape de mine.
Am fost la chirurg si nu mi-a dat prea multe sanse ca o sa imi pastrez dintele.M-a facut doar o programare si s-a uitat pe film.Mi-a spus ceva de genul ca in timpul operatiei s-ar putea sa ramana cu dintele in mana.Ce as putea face?
in acest caz, mai ales daca ai si o infectie la varful apexului cu siguranta acest dinte o sa fie extras...stai linistit ptr ca s au inventat implanturile.daca iti permiti din punct de vedere financiar eu propun sa iei in calcul aceasta procedura.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3sinuzita a afectat maseaua sau viceversa?
- 4dureri: lucrare premolari, masele de minte si urechi
- 5Metalele din lucrari ceramice produc boli pulmonare?
- 9probleme premolar si o masea
- 3infectie premolar
- 5Premolar cazut inainte de 18 ani
- 1inflamare dupa extractie premolari
- 5Cum se repara o masea rupta?
- 7Masea cu puroi - extractie, tratament endodontic
- 7Sinus deschis?
- 3Fractura dinte, va rog ajutor!
- 1Despre plombele fotopolimerizabile
- 1Probleme Premolar 1
- 1Extractie prmolar 3.4 - dureri foarte mari
- 0Sfat pt scoaterea premolarilor la copil de 8 ani