Cum se repara o masea rupta?
Azi dimineata, in timp ce mancam, m-am trezit cam cu aproape jumatate dintr-un premolar (cred) in gura. Ma deranjeaza ca e destul de in fata, si deci vizibil. Deja m-am programat la dentist pentru joi, dar as vrea sa stiu, macar orientativ, ce s-ar putea face pentru o masea rupta. Cum se repara? Va trebui cumva scoasa si inlocuita? Daca va trebui scoasa, cum se va face acest lucru?
Multumesc anticipat si sper sa primesc un raspuns cat mai rapid.
Multumesc anticipat si sper sa primesc un raspuns cat mai rapid.
5 comentarii
Daca nu e o bucata foarte mare ti-o poate reconstrui dintr-o pasta speciala. Insa asta e doar o solutie temporara. Nu cred ca o sa ti-l scoata daca radacina e sanatoasa. Probabil ca o sa ti-l pileasca si il imbraca, iti pune o coronita. E foarte simplu :).
In niciun caz sa nu ti-l scoata daca este un premolar sanatos (cum ziceam, sa fie radacina ok) ptr ca altfel va trebui sa-ti pileasca 2 dinti buni ca sa-ti faca lucrare.
In niciun caz sa nu ti-l scoata daca este un premolar sanatos (cum ziceam, sa fie radacina ok) ptr ca altfel va trebui sa-ti pileasca 2 dinti buni ca sa-ti faca lucrare.
Multumesc de raspuns, m-am mai linistit cat de cat.
Nu stiu ce inseamna "daca nu e o bucata foarte mare", dar mi-a cazut cam jumatate din el (coltul in jos din spate a ramas, cel din fata nu...)
Nu stiu ce inseamna "daca nu e o bucata foarte mare", dar mi-a cazut cam jumatate din el (coltul in jos din spate a ramas, cel din fata nu...)
Asta numai medicul poate decide :). Sotul meu a avut o astfel de reconstructie partiala a unei masele. L-a tinut in jur de 1 an si ceva.
Nu suna prea promitator faza cu "l-a tinut in jur de 1 an si ceva". Asta ce inseamna, ca se va ciobi mereu? Atunci ce-ar fi de facut?
PS daca ar trebui sa mi-l scoata, ar fi dureroasa procedura?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3sinuzita a afectat maseaua sau viceversa?
- 3infectie premolar
- 7Dinte ciobit
- 3dinte lapte rupt
- 5cand am picat jos mi s-a rupt pe jumatate un dinte din fata
- 4Am un dinte rupt. Ce sa fac?
- 1Cron provizoriu, sangerare dupa operatie
- 2dinte rupt cred
- 1Canin lateral de jos ciobitura
- 1Extractie prmolar 3.4 - dureri foarte mari
- 2Lucrare dentara
- 2Dinte rupt la copil
- 0Mi-am rupt un dinte!
- 1Dinte rupt la dentist
- 1Recomandare dinte rupt
- 1O măsea stricată mă doare de câteva luni, miroase extraordinar de urât.
- 3Masea cu 5 plombe partial rupta pana la gingie
- 0Sfat pt scoaterea premolarilor la copil de 8 ani
Mai multe informații despre: premolarul dinte rupt