Cum se repara o masea rupta?

23-11-2010
TeodoraP
Nu este medic/terapeut
TeodoraP
Azi dimineata, in timp ce mancam, m-am trezit cam cu aproape jumatate dintr-un premolar (cred) in gura. Ma deranjeaza ca e destul de in fata, si deci vizibil. Deja m-am programat la dentist pentru joi, dar as vrea sa stiu, macar orientativ, ce s-ar putea face pentru o masea rupta. Cum se repara? Va trebui cumva scoasa si inlocuita? Daca va trebui scoasa, cum se va face acest lucru?
Multumesc anticipat si sper sa primesc un raspuns cat mai rapid.
5 comentarii
0
23-11-2010, ora 17:53
Gya_36
Nu este medic/terapeut
Gya_36
Daca nu e o bucata foarte mare ti-o poate reconstrui dintr-o pasta speciala. Insa asta e doar o solutie temporara. Nu cred ca o sa ti-l scoata daca radacina e sanatoasa. Probabil ca o sa ti-l pileasca si il imbraca, iti pune o coronita. E foarte simplu :).
In niciun caz sa nu ti-l scoata daca este un premolar sanatos (cum ziceam, sa fie radacina ok) ptr ca altfel va trebui sa-ti pileasca 2 dinti buni ca sa-ti faca lucrare.
0
23-11-2010, ora 19:44
TeodoraP
Nu este medic/terapeut
TeodoraP
Multumesc de raspuns, m-am mai linistit cat de cat.
Nu stiu ce inseamna "daca nu e o bucata foarte mare", dar mi-a cazut cam jumatate din el (coltul in jos din spate a ramas, cel din fata nu...)
0
24-11-2010, ora 12:46
Gya_36
Nu este medic/terapeut
Gya_36
Asta numai medicul poate decide :). Sotul meu a avut o astfel de reconstructie partiala a unei masele. L-a tinut in jur de 1 an si ceva.
0
24-11-2010, ora 19:43
TeodoraP
Nu este medic/terapeut
TeodoraP
Nu suna prea promitator faza cu "l-a tinut in jur de 1 an si ceva". Asta ce inseamna, ca se va ciobi mereu? Atunci ce-ar fi de facut?
0
24-11-2010, ora 20:25
TeodoraP
Nu este medic/terapeut
TeodoraP
PS daca ar trebui sa mi-l scoata, ar fi dureroasa procedura?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul