depresie severa cu elemente psihotice
Buna ziua
Ma numesc Aurelia si am 33 de ani; in urma cu un an si jumatate am suferit un episod psihotic care s-a repetat la un interval de 3 luni. In acea perioada aveam halucinatii, auzeam voci si traiam cu impresia ca sunt vesnic urmarita; doctorii au fost de parere ca pe baza stresului si a oboselii acumulate in urma nasterii celor doi gemeni am suferit acest episod psihotic. De atunci a trecut un an si jumatate si nu s-a mai repetat; se poate sa fi fost doua epsioade psihotice si sa nu se mai repete?Precizez ca am fost de doua ori internata la psihiatrie dar prima data am refuzat sa iau medicamentele si nici nu am vorbit deschis cu doamna doctor despre ce mi se intampla fapt pentru care la un interval de 3 luni s-a repetat episodul psihotic. Acum sunt inca sub tratament pe care il urmez de un an si 2 luni si probabil ca il voi mai lua inca un an desi sub observatie o sa fiu pentru inca 2 ani. In prezent iau FLUOXETINE si ARIPIPRAZOL si ma simt foarte bine nu mai sunt deprimata; nu mai vad numai partea goala a paharului.
Ma numesc Aurelia si am 33 de ani; in urma cu un an si jumatate am suferit un episod psihotic care s-a repetat la un interval de 3 luni. In acea perioada aveam halucinatii, auzeam voci si traiam cu impresia ca sunt vesnic urmarita; doctorii au fost de parere ca pe baza stresului si a oboselii acumulate in urma nasterii celor doi gemeni am suferit acest episod psihotic. De atunci a trecut un an si jumatate si nu s-a mai repetat; se poate sa fi fost doua epsioade psihotice si sa nu se mai repete?Precizez ca am fost de doua ori internata la psihiatrie dar prima data am refuzat sa iau medicamentele si nici nu am vorbit deschis cu doamna doctor despre ce mi se intampla fapt pentru care la un interval de 3 luni s-a repetat episodul psihotic. Acum sunt inca sub tratament pe care il urmez de un an si 2 luni si probabil ca il voi mai lua inca un an desi sub observatie o sa fiu pentru inca 2 ani. In prezent iau FLUOXETINE si ARIPIPRAZOL si ma simt foarte bine nu mai sunt deprimata; nu mai vad numai partea goala a paharului.
2 comentarii
Nu vreau sa va sperii, dar daca va trece cumva prin minte sa nu mai luati medicamente sau sa injumatatiti, si faceti al treilea episod psihotic, boala se transforma in schizofrenie.
Diagnosticul de schizofrenie se pune fie dupa al treilea episod psihotic, fie dupa 6 luni de episod psihotic continuu.
Tineti-va de tratament cum trebuie inca vreo 4-5 ani de acum incolo, fara sa reduceti dozele.
Daca totul merge perfect in astia 4-5 ani, stabiliti cu medicul atunci ce este de facut, subliniindu-i ca ati avut deja 2 episoade psihotice.
Sunt persoane cu un singur episod care fac tratament de 5 ani.
Diagnosticul de schizofrenie se pune fie dupa al treilea episod psihotic, fie dupa 6 luni de episod psihotic continuu.
Tineti-va de tratament cum trebuie inca vreo 4-5 ani de acum incolo, fara sa reduceti dozele.
Daca totul merge perfect in astia 4-5 ani, stabiliti cu medicul atunci ce este de facut, subliniindu-i ca ati avut deja 2 episoade psihotice.
Sunt persoane cu un singur episod care fac tratament de 5 ani.
Multumesc mult pentru sfaturi; nu intentionez sa renunt la medicamente acum cand am recunoscut ca am o problema- la momentul respectiv - cand nu am vrut sa iau medicamentele - nu doream sa recunosc ca am o problema credeam ca toata lumea are ceva impotriva mea nu ca eu sunt cea care are o problema; acum un prim pas l-am facut recunoscand si constientizand ca ceva nu este in regula cu mine nu cu ceilalti.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5o problema care-mi da peste cap toate planurile de viitor...
- 10ce sa cred?
- 79Lipsa de aer. Ce trebuie sa fac?
- 113despre depakine - informatii
- 6Depresie de multi ani.. cu ce ati tratat insomnia?
- 23drepresia sau stresul prelungit poate duce la ameteli?
- 9avc grav, diabet, glaucom, depresie suicid la doar 60 de ani
- 4anxietate, depresie sau o boala?
- 4Modificari biologice in Depresie
- 8depresie instalata si parca nu-si mai revine
- 4Simptome depresive, neurologice, etc. Un sfat va rog!
- 6din starea asta de bine, dupa ce tine putin timp, cobor asa din ea
- 1Seroxat combinat cu alcool
- 1Raspunsuri la atacuri de panica, anxietate, depresie!
- 2cum as putea iesi din starea de depresie?
- 93Anxietate si depresie, ce ma fac?
- 19Ce cred psihiatrii si psihologii despre masturbare?Ajutor va rog.
- 436Ajutor! Atac Panic, Anxietate si Depresie
- 6Este vorba de o depresie ? Va rog frumos sa imi raspundeti
- 4Depresie.
Mai multe informații despre: Depresia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: