Depresie severa 1 an
buna ziua, timp de 1 an de zile trec printr-o depresie severa, de care nicidecum nu pot scapa. Sunt la a 5-a schema de tratament, in prezent iau Reagila, un antipsihotic de ultima generatie, deja il iau de 6 saptamani. In aceasta perioada am consultat 4 medici psihiatri. Am pierdut placerea pentru lucrurile care anterior imi aduceau placere (anhedonie), somnul este tulburat, nu ma mai intereseaza nimic... Am impresia ca n-o sa ma mai tratez niciodata...((( Mai e cineva pe grup care a avut asa situatie? cum ati scapat de depresia severa?
15 comentarii
Buna ziua.
Tineti legatura cu medicul psihiatru sa va schimbe schema de tratament pana gasiti una cu care sa va simtiti bine.
Eu la a 15-a schema m-am simtit bine... In prezent iau Fevarin.
Tineti legatura cu medicul psihiatru sa va schimbe schema de tratament pana gasiti una cu care sa va simtiti bine.
Eu la a 15-a schema m-am simtit bine... In prezent iau Fevarin.
Cum traiti cu astfel de probleme?.. Este ft ft greu... Predomina anhedonia, uneori chiar nu vreau nimic absolut... Dimineata ma trezesc greu din pat... imi pare ca o sa cad de pe picioare.Oare cat va mai dura aceasta??
Mi-e ft greu daca sincer. Familia ma sustine mult.Persista si ideatia suicidara, mai cu seama dimineata. Cum pot depasi aceste momente? De ce tratamentele nu ajuta? Cum va simteati diminetile? cum va ridicati din pat? Am slabiciuni. Ce pot face?
Schimbati tratamentul pana gasiti unul cu care sa va simtiti mai bine. Si eu stau mult la pat. Schimbati si medicul daca este nevoie.
Exista si grupul de Facebook Depresie si anxietate grup de prieteni. Cereti si acolo sfatul.
2. Reagila este neuroleptic (=antipsihotic, se da pentru elementele psihotice).
Discutati cu medicul despre introducerea unui antidepresiv in schema de tratament.
Discutati cu medicul despre introducerea unui antidepresiv in schema de tratament.
Eu sunt in situatia asta din 2010 cam, am incercat mai multe tratamente ca tine si n-am scapat ptr ca m-am dus prea tarziu la medic, abia in vara lui 2011, eu avand depresie de fapt din 1994, doar ca nu era prea grava si nu m-am prins ce am. Am depresie severa inclusa in tulburare schizoafectiva de tip mixt, adica care include tulburare bipolara.
Hipomaniile sunt bune, dar apoi vine scadenta si intru intr-o depresie urata mai rea ca aia de dinainte.
Totusi seara mai am putin chef sa ma uit la TV la diverse trase de pe youtube, si cam atat, in rest si eu mi-am pierdut tonusul si placerile ce le cam aveam.
Reagilla nu-ti da pofta de mancare ? Si eu am luat in sept 2020 si mancam de rupeam dar nici un efect, dadusem in acatisie si ma simteam nasol, plus ca mi-a agravat depresia prin octombrie ! Abia dupa 3 luni am revenit macar ca inainte de octombrie.
Dar nu conteaza cum a fost la mine, la altii poate merge.
Trebuie cumva sa o ia sistemul macar asa putin sa te bucuri de ceva, altfel nu te vad bine.
Spune-mi ce tratamente ai facut, sa-mi fac si eu o parere si sa-ti spun ce sa discuti la medic de alte tratamente posibile, nu poti sa zici ca nu ai sanse pana nu incerci tot ce se poate, cum am facut eu.
Iti zic sigur ca mai ai de incercat tratamente.
Clara, nu conteaza familia si credinta, conteaza ca nu se simte omul bine, daca chima creierului e defecta, poti sa crezi tu si in pietre, ca tot aia e.
Hipomaniile sunt bune, dar apoi vine scadenta si intru intr-o depresie urata mai rea ca aia de dinainte.
Totusi seara mai am putin chef sa ma uit la TV la diverse trase de pe youtube, si cam atat, in rest si eu mi-am pierdut tonusul si placerile ce le cam aveam.
Reagilla nu-ti da pofta de mancare ? Si eu am luat in sept 2020 si mancam de rupeam dar nici un efect, dadusem in acatisie si ma simteam nasol, plus ca mi-a agravat depresia prin octombrie ! Abia dupa 3 luni am revenit macar ca inainte de octombrie.
Dar nu conteaza cum a fost la mine, la altii poate merge.
Trebuie cumva sa o ia sistemul macar asa putin sa te bucuri de ceva, altfel nu te vad bine.
Spune-mi ce tratamente ai facut, sa-mi fac si eu o parere si sa-ti spun ce sa discuti la medic de alte tratamente posibile, nu poti sa zici ca nu ai sanse pana nu incerci tot ce se poate, cum am facut eu.
Iti zic sigur ca mai ai de incercat tratamente.
Clara, nu conteaza familia si credinta, conteaza ca nu se simte omul bine, daca chima creierului e defecta, poti sa crezi tu si in pietre, ca tot aia e.
Costy2008, am luat diverse tratamente. Sunt la a 5-a schema deja. Am luat 4 feluri de antidepresante - Milipramina, Amitriptilina, Velafaxina, Fluxetina, precum si stabilizatori ai dispozitiei (Depakin, Lamotrigin) etc. Nu mai stiu ce sa fac. De o saptamana acum mi s-a introdus in schema data si antidepresantul. dulofaxina. Tot astept rezultate. Uneori pierd toata speranta si am ganduri de suicid... ((( ajutati-ma cu sfaturi!!! Oricare sfat este binevenit!
Îmi amintesc o prietena din copilărie, la fel ca și tine, avea ganduri de suicid, atacuri de panica, bipolara și schizofrenie pe lângă toate depresia severa.iti spun ce a făcut ea?ea suferea de toate astea când s.a mutat pe strada mea, o strada cu mulți copii crescuți de bunici.ei bine pe noi bunicii ne obligau sa mergem la biserica.asa ca încet încet, dornica fiind probabil de o legătură, de prietenie, a început sa meargă și ea cu noi la biserica.usor ușor și.a revenit.acum, nici una dintre noi nu merge la biserica, suntem mame amândouă, fiecare avem câte 3 copii, căsătorite și fericite.poate o sa ma crezi nebuna sau tâmpită pt ca te îndrum spre biserică dar sfatul meu este, citește Biblia, aprinde o candela.poate ușor ușor, cum s.au schimbat lucrurile pentru prietena mea, asa se vor schimba și pt tine.te îmbrățișez cu drag
Clara_p, in cat timp ati luat aceste scheme (15 la numar)?? Ati schimbat si medicii?? Ce simtomea aveati? Cum va simtiti acum, scrieti-mi va rog?!!
Cam in 15 ani.
Acum sunt pe Fevarin pe care il iau de 15 ani.
Gasiti pe subiectele mele lista antidepresivelor din Romania.
E recomandat sa stati pe un antidepresiv 3 luni inainte sa il schimbati daca nu merge.
Acum sunt pe Fevarin pe care il iau de 15 ani.
Gasiti pe subiectele mele lista antidepresivelor din Romania.
E recomandat sa stati pe un antidepresiv 3 luni inainte sa il schimbati daca nu merge.
Deja la a 5-a schema ? Mai aveti, e putin ce ati testat pana acum ! Nu s-au terminat toate schemele in nici un caz, gandurile de suicid nu au de ce sa vina, cel putin acum, ca aveti sperante sa fiti bine.
Nu ai luat destule alte tratamente, ce e in lista data de tine e asa subtirel, nu pui armele jos acum, eu nu le-am pus nici acum dupa a n-a schema de 12 ani jumate.
Ce nu ati luat:
- Vortioxetina, Edronax, Valdoxan, Escitalopram (Cipralex), Remeron, Bubropiona, Trittico, fevarin, Citalopram (Linisan), duloxetina (Cymbalta) asta e frate cu Venlafaxina, dar la unii merge una, la altii ailalta.
Mai avem Aurorix (Moclobemida), Tranylcypromina, astea sunt de generatie anii 60, dar la destui merge, care nu raspund la antidepresivele moderne.
La unii impreuna cu Cipralex, Fevarin, Cymbalta, fluoxetina se mai adauga Spitomin care amplifica si ajuta antidepresivele pe efect.
Mai este si Latuda care si aia in doza mai mica e antidepresiv, e antipsihotic ca Reagilla.
Edronaxul, Moclobemida, Tranylcypromina si Latuda sunt in UE, exista firma Pharmaexpress (cautati pe google despre si aveti datele) care le aduce de acolo, trimiteti reteta la ei si va aduc la usa medicamentele, dati un mail inainte sau sunati, si intrebati daca va poate aduce.
O sa zica Clara ca nu dau medicii reteta ptr astea, ba dau, depinde sa dati de unul ca lumea sa vrea sa va ajute. Cautati pana unul va da.
De aia si este legislatia UE ca retetale de la noi sa fie valabile in UE, tocmai ptr medicatie ce nu e la noi dar care poate ajuta, deci se face asta. Ca daca nu se practica asa, nu ar mai fi fost aceasta legislatie, ca nu ar mai fi avut sens.
Insa mai aveti de testat destule care-s la noi, dupa aia vedem.
Asa e in psihiatrie, poti testa si 10 scheme sa nu mearga, merge a 11-a.
Abia cand nu mai exista nimic de probat putem spune ca nu ne facem bine, pana atunci nu.
Deci capul sus ca v-am spus cate sanse mai aveti. Eu mi-am pierdut speranta ca am testat tot ce se putea, deci la mine este altceva.
Nu ai luat destule alte tratamente, ce e in lista data de tine e asa subtirel, nu pui armele jos acum, eu nu le-am pus nici acum dupa a n-a schema de 12 ani jumate.
Ce nu ati luat:
- Vortioxetina, Edronax, Valdoxan, Escitalopram (Cipralex), Remeron, Bubropiona, Trittico, fevarin, Citalopram (Linisan), duloxetina (Cymbalta) asta e frate cu Venlafaxina, dar la unii merge una, la altii ailalta.
Mai avem Aurorix (Moclobemida), Tranylcypromina, astea sunt de generatie anii 60, dar la destui merge, care nu raspund la antidepresivele moderne.
La unii impreuna cu Cipralex, Fevarin, Cymbalta, fluoxetina se mai adauga Spitomin care amplifica si ajuta antidepresivele pe efect.
Mai este si Latuda care si aia in doza mai mica e antidepresiv, e antipsihotic ca Reagilla.
Edronaxul, Moclobemida, Tranylcypromina si Latuda sunt in UE, exista firma Pharmaexpress (cautati pe google despre si aveti datele) care le aduce de acolo, trimiteti reteta la ei si va aduc la usa medicamentele, dati un mail inainte sau sunati, si intrebati daca va poate aduce.
O sa zica Clara ca nu dau medicii reteta ptr astea, ba dau, depinde sa dati de unul ca lumea sa vrea sa va ajute. Cautati pana unul va da.
De aia si este legislatia UE ca retetale de la noi sa fie valabile in UE, tocmai ptr medicatie ce nu e la noi dar care poate ajuta, deci se face asta. Ca daca nu se practica asa, nu ar mai fi fost aceasta legislatie, ca nu ar mai fi avut sens.
Insa mai aveti de testat destule care-s la noi, dupa aia vedem.
Asa e in psihiatrie, poti testa si 10 scheme sa nu mearga, merge a 11-a.
Abia cand nu mai exista nimic de probat putem spune ca nu ne facem bine, pana atunci nu.
Deci capul sus ca v-am spus cate sanse mai aveti. Eu mi-am pierdut speranta ca am testat tot ce se putea, deci la mine este altceva.
Costy_2008 va multumesc enorm pentru sfaturi. Mi-ati dat destul curaj! De fapt, stiu ca mai sunt o gramada de medicamente, dar sunt prea obosita deja... Ma rog Domnului sa ajung la lumina (sa mi se faca si mie bine). Deci, va multumesc pt o informatie atat de ampla! Oare sunteti medic?..
Nu sunt medic ci pacient dar pasionat de domeniu psihiatrie, si cand e pasiune, citesti, afli, le mai gandesti si cu mintea ta, e pasiune din 2012 ianuerie.
Ca si diabetul pasiune din 2009.
Stiu ca ati obosit, dar doar gandul ca mai aveti atatea sanse trebuie sa va mobilizeze sa nu cedati. Daca eu nu am cedat 12 ani jumate care am fost praf, puteti si dvs ! Si mi-a fost rau de tot, Clara stie, ca am zis aici inca din 2010 problema.
La inceput nici nu vroiam sa iau tratament, si asa mai departe, se tinea Clara de capul meu si eu tot prost eram (o recunosc). Asa ca in vara lui 2011 m-am decis sa ma duc la medicul psihiatru sa incerc sa rezolv.
Nu sunt bine acum, dar sunt mai bine cu tratament ca atunci.
Ca si diabetul pasiune din 2009.
Stiu ca ati obosit, dar doar gandul ca mai aveti atatea sanse trebuie sa va mobilizeze sa nu cedati. Daca eu nu am cedat 12 ani jumate care am fost praf, puteti si dvs ! Si mi-a fost rau de tot, Clara stie, ca am zis aici inca din 2010 problema.
La inceput nici nu vroiam sa iau tratament, si asa mai departe, se tinea Clara de capul meu si eu tot prost eram (o recunosc). Asa ca in vara lui 2011 m-am decis sa ma duc la medicul psihiatru sa incerc sa rezolv.
Nu sunt bine acum, dar sunt mai bine cu tratament ca atunci.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 507Cipralex dependenta - solutii alternative
- 9stare de epuizare psihica si fizica
- 2EMDR si tulburarea de stres post-traumatic
- 10singuratatea si depresia
- 5de ceva timp se poarte foarte ciudat si este foarte deprimata
- 3depresie, atac de panica si terapia power ki
- 3depresie?!
- 8Omega 3 impotriva depresiei
- 8Este posibil sa ma confrunt cu o depresie?
- 5depresie... cum as putea iesi din starea asta?
- 11Stresul, dusmanul tandretei si a sexului ?
- 5Haloterapia si Depresia in BPOC, un semnal important pentru psihiatrie
- 5Cine ma poate sfatui... prietena mea sufera de tulburare schizoafectiva
- 37Intruniri Grupuri de suport pentru bipolari si depresivi - Bucuresti
- 3Depresie si anxietate
- 10Anxietate sau Depresie ?!
- 4Depresie
- 3Stare depresiva de pe urma expunerii la soare
- 12Stare de nefericire !
- 7Depresie severa cronica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: