depresie sau...o iau din loc?

16-01-2014
gaby andreea
Nu este medic/terapeut
gaby andreea
am trecut printr-o perioada foarte nasoala, cu pb multe...am suferit mult...cam de atunci am inceput sa nu mai tin minte fetele perosoanelor...de exemplu, mi se pare ca toate fetele blonde, cu parul lung, cu sprincenele nu stiu cum seamana cu o tipa pe care o cunosc...nu stiu daca reusesc sa ma fac inteleasa...cu persoanele cu care nu stau de vorba(nu sunt amica)ci doar mi-au fost prezentate o data, sau mi-au fost aratate, nu reusesc sa le tin minte fetele...mi se pare ca le vad peste tot, unde vad persoane cu trasaturi asemanatoare...de multe ori chiar trec pe langa perosoanele cunoscute si nu le salut finndca nu reusesc sa-mi du seama daca sunt ele sau nu...
eu reuseam sa tin minte fetele tuturor, numele tuturor, cand eram la scoala era de ajuns sa citesc o data lectia si sa stiu despre ce e vb...ba chiar imi aminteam si asezarea in pagina...ce se intampla cu mine?am 30 ani..nu sunt batrana...
11 comentarii
0
16-01-2014, ora 17:45
adirafa
Nu este medic/terapeut
adirafa
Gabi

chiar tu ai zis ca ai avut multe probleme si ai trecut printr-o perioada grea a vietii...la 30 de ani nu esti batrana deloc..dimpotriva esti in floarea vietii si ai viata inainte pentru a te realiza si pentru a te bucura de viata asa cum este ea...sa sti ca daca iei fiecare individ in parte, fiecare are o poveste de viata si probleme cu gramada.dar viata are si partile ei ff frumoase si crede-ma ca merita!!!eu acum nu stiu ce fel de probleme ai avut.dar faza ca tu asociezi anumite trasaturi la anumite persoane indica faptul ca esti obosita...ca nu te concentrezi pe ceea ce se intampla in jurul tau...ca plutesti.totul este pe baza psihica si tine de tine sa te aduni si sa mergi mai departe!!!sa sti ca nu totul depinde de medici si de tine personal...tine si de Dumnezeu..de ex:cand ai fost la slujba ultima data??daca mergi la o slujba nu te simti mai bine dupa??ma dau ex pe mine si iti spun ca sunt de cativa ani in Emiratele Arabe Unite si aici NU sunt biserici si ortodoxi...si vreau sa iti spun ca am momente cand ma apuca plansul din cauza ca simt nevoia de acea liniste interioara si linistea aia ce o ai la o slujba...si de multe ori ascult slujba pe internet..acum gata cu mine.eu zic ca altele sunt lucrurile pe care trebuie sa le faci pentru tine...sa te aduni..sa iti fixezi un punct pe care vrei sa il atingi dar pas cu pas...cu pasi mici si vei reusi cu siguranta!!!iti doresc sanatate multa si toate cele bune si sper sa vii cu vesti bune!!!o seara frumoasa.
0
16-01-2014, ora 18:17
gaby andreea
Nu este medic/terapeut
gaby andreea
multumesc ptr raspuns!da...cu siguranta nu reusesc sa ma concentrez la nimic...cateodata nu reusesc sa ma concentrez nici la baietelul meu(avem un baietel de 1 an...).Da, la slujbe merg des...sotul meu e dascal la Biserica si merg des si eu sa impartasim baiatul...probabil problemele...ca si noi suntem in Italia...eu nu muncesc(ca trebuie sa stau cu cel mic), el nu reuseste sa-si gaseasca de munca, datoriile...probabil asta e...
merci!
o seara frumoasa!
0
16-01-2014, ora 21:52
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
Am rugămintea de a privi cu puţină atenţie modul în care vă hrăniţi. Pot să apară astfel de şi când din alimentaţie lipsesc mineralele. De multe ori aceste simptome se pot confunda cu boala Alzheimer. Nu este cazul dumneavoastră. Pentru doua-trei săptămâni, vă recomand să cumpăraţi ceai de coada calului -este destul de ieftin- şi să beţi cam 2-3 căni pe zi. Cu siguranţă o să vă simţiţi mult mai bine... Şi să vă mai spun un mic secret: intre 30 şi 40 de ani, femeile sunt cele mai frumoase.
0
16-01-2014, ora 22:31
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Andreea tocmai acele probleme de care nu spui nimic sar putea sa fie problema principala, esti foarte stresata de viata de zi cu zi incat memoria iti joaca feste, de multe ori organismul cand are o trauma puternica se autoprotejeaza blocand anumite simturi anumite zone din creier am vazut asta in documentare pe discovery.
0
17-01-2014, ora 16:01
alyna alina
Nu este medic/terapeut
alyna alina
va multumesc!!!!m-ati facut sa lacrimez!!!!sa stiti ca ma gandeam (ca eu traiesc in Italia si cum majoritatea femeilor de aici, de la o varsta incep sa aibe simptomele bolii)ca sunt pe punctul de a face Alzheimer...masi vedeam...va spun sincer...am intrat si in depresie la acest gand...va multmesc din suflet!
0
15-03-2014, ora 15:36
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Buna ziua, Gaby Andreea!

Ati rezolvat problema? Cum ati procedat?
0
21-03-2014, ora 15:42
gaby andreea
Nu este medic/terapeut
gaby andreea
Mi-am revenit...am reusit sa-mi rezolv din probleme(adica sotul meu si-a gasit de munca, am gasit si eu ceva...)bine ca a venit timpul frumos...ca au inflorit copacii, c a rasarit soarele...astea mi-au ridicat mult de tot moralul!am inceput sa dau mai multa atentie persoanelor din jur, deci sa le si recunosc..am mai slabit un pic, ca sa fiu multumita de mine si sa pot iesi pe strada cu impresii bune despre mine...si am incercat sa gasesc ceva bun in toate relele din viata mea!.va multumesc pentru intrebare!
0
25-03-2014, ora 21:33
Psihologie, Sibiu
Felicitari!

Sportul, sustinerea celor din jur, activitati placute si recompensatorii, soarele de afara si putin optimism ne pot ajuta sa depasim perioadele mai gri, sa avem mai multa incredere in noi si sa nu intram in depresii mai complicate.

Toate cele bune si vesele!

Ana Badita
0
26-03-2014, ora 00:34
gaby andreea
Nu este medic/terapeut
gaby andreea
va multumesc din suflet!!!!!!
0
24-04-2014, ora 12:42
onnana
Nu este medic/terapeut
onnana
Curaj draga mea!
0
25-04-2014, ora 13:20
Psiholog Stefan Liviu
Psihologie, Ploieşti
Psiholog Stefan Liviu
Acumularea tensiunii (din punct de vedere psihic) acumulate intr-o perioada, poate determina o deterioare ce se manifesta la nivel proceselor mentale elementare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •