Mama mea nu mai ia pastilele

03-09-2019
Alina BABAN
Nu este medic/terapeut
Alina BABAN
In urma cu 3 ani, mama mea care era plecata in strainatate la munca a venit acasa si a fost diagnosticata cu depresie. A urmat un tratament zi de zi, starea ei fiind una buna. Desigur, nu era persoana care era inainte de toata aceasta problema.
Chiar daca noi am insistat sa nu mai plece la munca ea a insistat, incapatanarea fiind una din problenele pe care inca le are.Acum e pentru a 2 a vara la rand in strainatate si pana acum 2 saptamani totul era ok.Vorbeam zilnic cu ea, zambea, glumea si in ciuda stresului parea ca e ok. De ceva timp e foarte nervoasa, ii zice tatalui meu ca vrea sa se desparta de el si se comporta la fel ca acum 3 ani la inceputu, bolii. Am vorbit cu doctorul ei psihiatru care a zis ca nu se poate pronunta decat cand o sa vorbeasca cu ea personal, insa banuim ca a incetat sa mai ia pastilele Solian. Mereu ne zicea ca s a ingrasat mult de la ele, iar acum 2 saptamani a zis ca vrea sa slabeasca.
Daca e cineva care ma poate ajuta cu un sfat pentru ca nu stiu ce sa fac. Nu stiu daca mai pot trece o data prin ce am trecut acum 3 ani si imi lipseste mult mama care era odata.
5 comentarii
0
03-09-2019, ora 00:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sa se duca la un doctor acolo si sa o treaca pe Abilify. Pe majoritatea Abilify nu ii ingrasa.
0
03-09-2019, ora 01:52
Alina BABAN
Nu este medic/terapeut
Alina BABAN
Nu vrea sa vada un medic acolo pentru ca ea spune ca nu are nicio problema.
1
03-09-2019, ora 08:19
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Trebuie adusa de urgenta acasa si evaluata situatia aici.
Pe de alta parte trebuie descoperita cauza acestei "depresii". Nimeni nu se trezeste intr-o dimineata si spune: "am depresie". Exista niste cauze ale acestei suferinte si medicatia nu face decat sa o acopere. Daca nu se trateaza cauzele nu se va obtine mare lucru
1
04-09-2019, ora 20:39
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sa faca cateva sedinte cu un psiholog roman, pe Skype, care sa o faca sa constientizeze importanta luarii pastilelor.
0
08-09-2019, ora 15:13
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Dacă nu vrea să vină în țară, ar fi bine dacă ați putea merge câteva zile acolo să vedeți ce se întâmplă.Motivați că v-a fost dor, că ați dorit să petreceți câteva zile împreună, fără să pară că v-ați dus să o controlați sau să-i impuneți ceva. E bine să vedeți realitatea la fața locului decât să bănuiți. Poate se întâmplă ceva care o nemulțumește și care o face să-și schimbe comportamentul. Ajutați-o să se deschidă față de dumneavoastră, și dacă veți constata că sunt simptome de depresie încurajați-o să ceară ajutor.
Psihoterapia nu îngrașă, iar psihoterapie poate face și online
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul