Mama mea nu mai ia pastilele
In urma cu 3 ani, mama mea care era plecata in strainatate la munca a venit acasa si a fost diagnosticata cu depresie. A urmat un tratament zi de zi, starea ei fiind una buna. Desigur, nu era persoana care era inainte de toata aceasta problema.
Chiar daca noi am insistat sa nu mai plece la munca ea a insistat, incapatanarea fiind una din problenele pe care inca le are.Acum e pentru a 2 a vara la rand in strainatate si pana acum 2 saptamani totul era ok.Vorbeam zilnic cu ea, zambea, glumea si in ciuda stresului parea ca e ok. De ceva timp e foarte nervoasa, ii zice tatalui meu ca vrea sa se desparta de el si se comporta la fel ca acum 3 ani la inceputu, bolii. Am vorbit cu doctorul ei psihiatru care a zis ca nu se poate pronunta decat cand o sa vorbeasca cu ea personal, insa banuim ca a incetat sa mai ia pastilele Solian. Mereu ne zicea ca s a ingrasat mult de la ele, iar acum 2 saptamani a zis ca vrea sa slabeasca.
Daca e cineva care ma poate ajuta cu un sfat pentru ca nu stiu ce sa fac. Nu stiu daca mai pot trece o data prin ce am trecut acum 3 ani si imi lipseste mult mama care era odata.
Chiar daca noi am insistat sa nu mai plece la munca ea a insistat, incapatanarea fiind una din problenele pe care inca le are.Acum e pentru a 2 a vara la rand in strainatate si pana acum 2 saptamani totul era ok.Vorbeam zilnic cu ea, zambea, glumea si in ciuda stresului parea ca e ok. De ceva timp e foarte nervoasa, ii zice tatalui meu ca vrea sa se desparta de el si se comporta la fel ca acum 3 ani la inceputu, bolii. Am vorbit cu doctorul ei psihiatru care a zis ca nu se poate pronunta decat cand o sa vorbeasca cu ea personal, insa banuim ca a incetat sa mai ia pastilele Solian. Mereu ne zicea ca s a ingrasat mult de la ele, iar acum 2 saptamani a zis ca vrea sa slabeasca.
Daca e cineva care ma poate ajuta cu un sfat pentru ca nu stiu ce sa fac. Nu stiu daca mai pot trece o data prin ce am trecut acum 3 ani si imi lipseste mult mama care era odata.
5 comentarii
Sa se duca la un doctor acolo si sa o treaca pe Abilify. Pe majoritatea Abilify nu ii ingrasa.
Nu vrea sa vada un medic acolo pentru ca ea spune ca nu are nicio problema.
Trebuie adusa de urgenta acasa si evaluata situatia aici.
Pe de alta parte trebuie descoperita cauza acestei "depresii". Nimeni nu se trezeste intr-o dimineata si spune: "am depresie". Exista niste cauze ale acestei suferinte si medicatia nu face decat sa o acopere. Daca nu se trateaza cauzele nu se va obtine mare lucru
Pe de alta parte trebuie descoperita cauza acestei "depresii". Nimeni nu se trezeste intr-o dimineata si spune: "am depresie". Exista niste cauze ale acestei suferinte si medicatia nu face decat sa o acopere. Daca nu se trateaza cauzele nu se va obtine mare lucru
Sa faca cateva sedinte cu un psiholog roman, pe Skype, care sa o faca sa constientizeze importanta luarii pastilelor.
Dacă nu vrea să vină în țară, ar fi bine dacă ați putea merge câteva zile acolo să vedeți ce se întâmplă.Motivați că v-a fost dor, că ați dorit să petreceți câteva zile împreună, fără să pară că v-ați dus să o controlați sau să-i impuneți ceva. E bine să vedeți realitatea la fața locului decât să bănuiți. Poate se întâmplă ceva care o nemulțumește și care o face să-și schimbe comportamentul. Ajutați-o să se deschidă față de dumneavoastră, și dacă veți constata că sunt simptome de depresie încurajați-o să ceară ajutor.
Psihoterapia nu îngrașă, iar psihoterapie poate face și online
Psihoterapia nu îngrașă, iar psihoterapie poate face și online
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7Tratament Zeldox
- 9depresie, anxietate-help!
- 5nu ma pot ridica din pat si am o stare de agitatie si insomnie = efecte adverse seroxat?
- 10depresie recurenta
- 11Mi-am pierdut speranta...
- 7conceperea unui copil in perioada tratamentului cu cipralex
- 10Episoade depresive, Elilepsie sau Schizofrenie
- 6Depresie, ganduri negative, cearta cu parintii
- 9Nu vreau sa ajung o leguma! :(
- 8anxietatea, depresia pot fi vindecate cu ajutorul afirmatiilor pozitive?
- 3impotriva depresiilor un tratament inofensiv - ceva nou si sigur
- 3depresie majora mi s-a dat serlift si orfiril...
- 2tulburarare bipolara de tip depresiv
- 10Tentaculele depresiei...
- 38Cum pot ajuta o persoana aflata in depresie
- 19Anxietate sociala depresie
- 6Este vorba de o depresie ? Va rog frumos sa imi raspundeti
- 10Ma lupt cu depresia
- 6Trec printr-un episod de depresie bipolara?
- 11Depresie
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: