deficiente in crestere

Am mai postat odata cu acceasi problema, dar topicul vechi nu-l mai gasesc si oricum era incadrat intr-o categorie gresita.Am 13 ani si ma dezvolt mai greu ca ceilalti copii am 44 kg si 1.52 (aproximativ).Sora (15 ani) mea e doar putin mai inalta ca mine.Dar diferenta de inaltime ma deranjeaza pe mine ca baiat (pe ea nu prea).Mi s-a spus ca as putea sa am nanism hipofizar (dar nu m-am dus sa fac analize).Exista ceva vitamine care ar putea sa ma ajute sa ma dezvolt mai repede?Parintii nu sunt mici de statura.
4 comentarii

Nu este in nici un caz vorba de nanism hipofizar, media taliei pentru baieti la 13 ani este 1, 54 m si 44 kg, iar nanismul presupune o scadere masiva sub medie, vezi tratatul de pediatrie al profesorului Ciofu.
la baieti dezvoltarea staturala apare mai tardiv decat la fete, in jur de 14-15 ani, dar continua pana la 23-24 de ani.
Iti recomand un regim alimentar echilibrat, eventual suplimente vitaminice pentru pofta de mancare (Supradyn, Vitamax la 2 zile), si sporturi care dezvolta armonios organismul (inot, volei, baschet).
la baieti dezvoltarea staturala apare mai tardiv decat la fete, in jur de 14-15 ani, dar continua pana la 23-24 de ani.
Iti recomand un regim alimentar echilibrat, eventual suplimente vitaminice pentru pofta de mancare (Supradyn, Vitamax la 2 zile), si sporturi care dezvolta armonios organismul (inot, volei, baschet).

Ca sport fac tenis si mai joc din cand in cand baschet.Stiu ca baietii se dezvolta mai tarziu ca fetele dar eu sunt mai mic ca ceilalti baieti.De mancat, mananc destul...:P

Cum se face ca am 13 ani, clasa a 7-a sunt la inaltime ca cei de a 5 ?

Buna ziua, aşi vrea un sfat vreau sa fiu mai inalt..., am 16 ani. 1, 65. 52 kg..., parinţii
Mama 1, 64, Tata1, 72, eu vreau macar 1, 75, exista vitamine sau ceva de crestere? Va rog frumos sa-mi raspundeţi
Mama 1, 64, Tata1, 72, eu vreau macar 1, 75, exista vitamine sau ceva de crestere? Va rog frumos sa-mi raspundeţi

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Medicamente de crestere (in inaltime) peste 18 ani
- 9Giardia afecteaza cresterea?
- 8crestere in inaltime
- 6sanii mei nu au aceeasi marime: unul e mai mic decat celalalt
- 0Cresterea in inaltime
- 7Crestere in inaltime
- 6am 16 ani.. pot sa mai cresc in inaltime?
- 10Arginina
- 4nu cresc in inaltime
- 0slabire, crestere in inaltime
- 0Lungimea picioarelor in functie de inaltime
- 6probleme de crestere :(
- 1Cum sa ating mai repede intaltimea maxima?
- 118 ani, crestere in inaltime
- 2Cresterea in inaltime
Mai multe informații despre: Cresterea adolescentului cresterea in inaltime
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: