De ce psihiatria nu vindeca niciodată nimic?

09-03-2022
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Psihiatria nu a vindecat niciodată aproape nimic
De ce?
De ce nu se mai fac progrese și cercetări astfel încât să se descopere și metode de vindecare?
A trecut 30 de ani aproape de la descoperirea risperidonei și de atunci psihiatria in Romania a rămas la fel
Suntem clienți pe termen îndelungat ale spitalelor și psihiatrilor și ne îndoapă cu pastile care nu vindeca nimic, acoperă doar simptomele parțial și când zic partial mă uit la mine, la Nati colega noastră etc

Psihiatria nu e in stare sa vindece nimic.Psihologul nici atât.
Si atunci înțelegi de ce multi caută ajutor la terapia alternativa.
Am auzit de curând că psihiatria e că un fel de pseudoștiință ambalata frumos in știință și că teoria cu dezechilibrul neurotransmițătorilor ar fi falsa sau nedovedita, dacă e așa, pai normal că nu vindeca nimic niciodată ci doar tine sub clientelat pardon control.
In spitale se sedează mult pacienții acasă se folosesc antipsihotice pentru orice chiar și pt TOC, depresie, anxietate, ce sa mai zic de schizofrenie.Sunt aceleași medicamente, un pachet de psihotrope care se învârt ca o ruleta rusească la pacienți până se potrivesc veste unul dar nici ăla nu vindeca
Psihiatria trebuie să evolueze și pentru asta ar trebui că fiecare stat din UE și chiar din lume sa aloce o suma considerabila pentru cercetare, pentru dezvoltare și modernizarea psihiatriei.

Trebuiesc terapii noi, trebuiesc făcute programe de incluziune socială, profesionala și terapii ocupaționale pentru bolnavi nu sa îi lași așa în vânt.

Dar sincer, ii pasa statului de bolnavii psihologici?În afara de plata decontată tratamentului și pensiile de boala care sunt mici daca te-ai descurcat de unul singur și ai fi doar tu in viața singur pe lume și chiar o sa vina și pentru toți timpul ăla...

Chiar nu se ocupa nimeni de bolnavii psihici?
Chiar statului nu ii pasa de acești oameni?
Cum face statul român incluziune socio- profesionala și terapie ocupațională?

Clara ziceade 24 de ședințe că avem decontat, psihiatrii marea lor parte zic că ori nu au auzit de asta și nu cred că este adevărat ori că nu mai au t fonduri..
In trecut i-am zis doctorului meu acum 2 ani de psiholog și mi-a zis că nu poate suporta spitalul sau nush cine, ca sunt mult prea multi bolnavi și se eschiva deci.

Deci, poate psihiatria vindeca ceva?Sistemul ajuta?Statul ajuta?Că daca nu sa ne ducem toți medicina alternativa, la biorezonanta că aia măcar te mint frumos, îți dau speranțe mai frumoase decât la psihiatrie unde parca îți faci abonament la pastilatie timp îndelungat sau nelimitat.

Vindeca psihiatria ceva?A vindecat vreodată?
Când o să auzim și progres și vindecare din partea psihiatriei?Și vorba lui Costy colegul nostru de pe forum, sa nu îmi spună șa fac sport și să fac eu in primul rand ceva că dacă un tratament psihiatric funcționează și își face efectul mult așteptat normal că fac sport fara sa mi se spună, că am chef și dispoziție, nu ca acum...
11 comentarii
2
09-03-2022, ora 21:21
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Eu mi-am pierdut speranța de mult în psihiatrie..am uitat sa zic asta așa că caut soluții alternative dar iau tratamentul psihiatric așa că sa nu clachez de tot.Dar oricum psihiatria nu mai oferă demult decât speranțe deșarte.Te alegi cu abonamente lungi sau nelimitate la pastile dar vindecarea uita sa vina in cele maiulte cazuri, poate doar o ameliorare și aia total nesatisfacatoare raportat la cum te simți, ce poți să faci că înainte etc.
Psihiatria trebuie upgradata și dacă nu va fi degrabă așa, va continua să ofere oamenilor iluzia vindecarii, sigur e de preferat tratamentul psihiatric că sa nu clachezi de tot dar sa ai speranțe sa fii că înainte de apariția bolilor, simptonelor, problemelor, slabe șanse
1
09-03-2022, ora 22:59
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
Din pacate psihiatria e o pseudo-stiinta. Dar nu ai ce sa faci, rau cu rau dar mai rau fara el.
1
10-03-2022, ora 18:57
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
De ce acum 200 de ani bolnavii psihic erau inchisi pe viata in ospicii si traumatizati si acum nu?
Trebuie sa vorbesti cu psihiatrul tau acum sa iti faci sedintele de psihoteraoie gratuite. Te-ar ajuta. Acum 2 ani nu era legea prin care se acordau.
1
10-03-2022, ora 22:43
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Ba era.Am făcut eu terapie decontata acum 5 ani în București
1
11-03-2022, ora 00:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Inseamna ca psihiatrul nu a avut contract cu un psiholog. Dar acum trebuie sa aiba. Trebuie incercat.
1
11-03-2022, ora 14:48
Emi8
Nu este medic/terapeut
Emi8
Da, confirm, exista sedinte la psiholog decontate prin casa de asigurari. Eu am facut astfel de sedinte.
Ca sa dau un exemplu concret la policlinica Polimed.

Recunosc nu au avut cine stie ce rezultate dar exista sedintele decontate.

Cat despre progresul psihiatriei ce sa spun, este o stiinta destul de grea, de complicata si din cauza aceasta in Romania se gasesc medici buni intr-o proportie mai mica ca in alte state. Nu se implica nici statul, sunt mai multi factori.

Dar ca in orice boala tratamentul nu este garantat. In orice boala fie ea fizica sau psihologica nimeni nu-ti garanteaza vindecarea totala.

Deci e ca o loterie. Unii scapa altii nu.
1
11-03-2022, ora 22:23
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Pai da psihiatria e o loterie-n adevăratul sens.
1
09-04-2022, ora 21:30
med.edu
Nu este medic/terapeut
med.edu
Medicamentele antipsihotice nu urmăresc să vindece ceva. Nu acesta e scopul pentru care au fost create. Psihiatrii de obicei știu asta, pentru că se învață în facultate.

Dacă e unul care zice că antipsihoticele vindecă ceva, ori e incompetent, ori minte.

Antipsihoticele urmăresc doar calmarea temporară a pacientului, prin reducerea activității creierului. Sunt niște tranchilizante. De aceea se mai numesc și neuroleptice.
1
10-04-2022, ora 00:18
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Antipsihoticele nu vindeca schizo, dar o tine sub control cat de cat, nu poate sa nu ia, ca altfel intra in criza si e mult mai rau.
Nu sunt tranchilizante, ele mai normalizeaza putin reactiile chimice din creier, ca dovada ca multi care iau abilify de ex, nu sunt sedati, nu au activitatea creierului redusa, sunt okey in general.
Tranchilizante sunt benzodiazepinele.
1
11-04-2022, ora 11:06
med.edu
Nu este medic/terapeut
med.edu
Nu normalizează reacțiile chimice ci inhibă funcționarea creierului, adică receptorii dopaminei. Poate să fie cu sau fără efect de sedare, dar oricum, inhibă toate funcțiile fizice și psihice, plus starea de mulțumire / fericire,. fiindcă dopamina e și hormonul stării de bine
1
11-04-2022, ora 22:51
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Abilify nu da sedare si nimic, sora prietenului meu are schizo si ia aby si e okey in toate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diagnosticul psihiatric - lipsit de valoare științifică
  • Medicamentele psihedelice ar putea fi eficiente pentru tratamentul bolilor mintale severe, sugerează o cercetare
  • Vizita la psihiatru - semne și simptome de alarmă în tulburările psihice
  • Caracteristicile genetice și trăsăturile ambilor părinți pot prezice evoluția tulburărilor de neurodezvoltare ale copiilor
  • Noi cercetări oferă perspective asupra biologiei moleculare a bolilor neuropsihiatrice
  •