Boala psihică- nu stiu ce este
Buna tuturor. Prietenului meu i-a reapărut o boala psihică de care spune ca a mai suferit si acum 8 ani, pret de 3 ani. Boala defapt nu a plecat niciodată doar ca cred ca a ignorat-o asa cum face si acum. Din păcate nu stiu ce are si nici ce eveniment a declanşat aceasta problema.
Ca simptome:
- se încalţă cu aceeasi pantofi (unii pe care nu i-am vazut pana acum) pe care ii pune intr-un anume loc si de care nu avem voie sa ne atingem, mi-a explicat clar ca nu trebuie sa ii ating sub nici o forma
- se îmbracă cu haine pe care dupa le aseaza pe un scaun una peste alta timp de o săptămana, sunt aceleaşi haine mereu 2 perechi de blugi si 3 tricouri pe care le spală doar el la sfârşitul săptămânii, nu ma lasa sa le ating iar scaunul pe care stau il strânge si il ascunde in casa
- nu iese din casa o data ce a ajuns de la munca, nu poate cobori daca de exemplu nu am eu cum sa urc
- se spală mereu pe mâini
- langa haine isi lasa ţigările si portofelul si nu fumează din ţigările respective pana in ziua următoare
Am încercat sa il rog sa vadă un psiholog dar refuza. Nu stiu ce are si se enervează cand il intreb orice.
Ma puteti ajuta va rog.
Multumesc
Ca simptome:
- se încalţă cu aceeasi pantofi (unii pe care nu i-am vazut pana acum) pe care ii pune intr-un anume loc si de care nu avem voie sa ne atingem, mi-a explicat clar ca nu trebuie sa ii ating sub nici o forma
- se îmbracă cu haine pe care dupa le aseaza pe un scaun una peste alta timp de o săptămana, sunt aceleaşi haine mereu 2 perechi de blugi si 3 tricouri pe care le spală doar el la sfârşitul săptămânii, nu ma lasa sa le ating iar scaunul pe care stau il strânge si il ascunde in casa
- nu iese din casa o data ce a ajuns de la munca, nu poate cobori daca de exemplu nu am eu cum sa urc
- se spală mereu pe mâini
- langa haine isi lasa ţigările si portofelul si nu fumează din ţigările respective pana in ziua următoare
Am încercat sa il rog sa vadă un psiholog dar refuza. Nu stiu ce are si se enervează cand il intreb orice.
Ma puteti ajuta va rog.
Multumesc
6 comentarii
Buna Marinela, din cate spui, la o prima vedere, pare o tulburare de anxietate obsesiv-compulsiva, dar este nevoie de o evaluare amanuntita. Tulburarile de natura psihica pot reveni oricand, chiar si atunci cand s-au remis. De aceea este nevoie mai ales de preventie, deoarece e mult mai usor sa previi o recadere decat sa iesi din una.
Multumesc frumos, tot incerc sa il conving sa meargă la un psiholog dar se enervează si mai tare. Ultimul episod avut a durat 3 ani din ce mi-a zis. Nu stiu cum sa il conving sa vadă pe cineva specializat. Care este tratamentul? Multumesc
Tratamentul este medicamentos si se da de catre psihiatru nu de psiholog !
Asa este, e mai greu de convins o persoama care se identifica cu boala sa. Din pacate ptr el psihiatrul nu va veni la el sa-i dea nici diagnosticul, nici tratamentul si nici nu-l poate lua altcineva in locul pacientului.
Vorbiti cu familia lui - mai multi pot sa-l convinga, macar sa-si solicite medicul de familie.
Vorbiti cu familia lui - mai multi pot sa-l convinga, macar sa-si solicite medicul de familie.
Buna ziua,
Ce fel de ajutor cautati? In ce anume doriti ajutor?
Ce fel de ajutor cautati? In ce anume doriti ajutor?
Buna Marinela!Este posibil ca domnul psiholog Marius Pentilie sa aibe dreptate in ceea ce priveste diagnosticul, insa pentru un diagnostic cert, va recomand cu caldura sa mergeti la un psihiatru. Tratamentul presupune medicatie si psihoterapie cognitiv-comportamentala.
Va recomand sa fiti suportiva si sa incercati sa il intelegeti.
Cu stima,
Dr. Ricean Alina
Va recomand sa fiti suportiva si sa incercati sa il intelegeti.
Cu stima,
Dr. Ricean Alina
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4blocarea psihica pentru cateva secunde
- 419tulburare de panica-atacuri de panica
- 3Cum reactioneaza inima mea la stres!
- 18sindrom anxios depresiv
- 10Anxietate, TOC, fobie sociala? Va rog, ajutati-ma!
- 8sufar de foarte multi ani de atacuri de panica, anxietate, o fobie puternica ca fac infarct
- 17Vreau sa ajut ! :)
- 2Probleme cu inima sau atac de panica?
- 3Atac de panica sau Anxietatea
- 1Viroza sau alt ceva?
- 4Anxietate generalizata, metode de tratament, usile marcate cu exit
- 1Impotenta si anxietate, 20 de ani
- 9depresie, anxietate sau altceva?
- 20Psihiatru bun iasi
- 27Anxietate sau alta boala
- 1TPSV - Simt ca nu-mi pot controla emotiile
- 6durere musculara sau de oase..
- 4Anxietate
- 5anxietate, atac de panica, depresie?
- 2Simptome ciudate si tulburari
Mai multe informații despre: Anxietatea Atacurile de panica bolile psihiatrice blocajul psihic
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: