Cum scap de zgomotele de la masini ?

16-08-2010
andreirusu
Nu este medic/terapeut
andreirusu
Salut,

M-am mutat anul acesta la 50 metri de bulevard si de o luna de zile dorm foarte prost din cauza zgomotului facut de masini.
Am pus termopane si imi pun si dopuri in urechi, dar dorm foarte prost. Nu se mai aud decat masinile tir sau motocicletele (deci foarte rar), dar tot dorm foarte prost.
Prietena mea nu are nici un fel de probleme...

Am ajuns sa ma gandesc deja ca urmeaza sa vina o masina, deci cred ca e deja o problema psihica.

Exista vreo modalitate de a scapa de problema asta, pentru ca ma afecteaza si ziua in timpul serviciului?

Merci,
Andrei.
2 comentarii
0
17-08-2010, ora 23:22
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Buna Andrei,

In primul rand, ar trebui sa ne dam seama daca tu ai de fapt o insomnie (din tot felul de cauze) si pe fondul acestui dormit prost te deranjeaza si zgomotele strazii, sau daca tu oriunde altundeva dormi bine si exclusiv aceste zgomote sunt cauza deranjului tau nocturn.

Dar ca sa luam acum exclusiv acest fond sonor (presupunand ca nu ai nici un fel de alte stress-uri care sa deterioreze calitatea somnului) -ma intreb daca nu cumva ai facut din ele "dusmanul" tau, de care vrei sa scapi cu orice pret. Ei bine, asa se amplifica o obsesie. Ideea este sa le dai voie sa intre in casa ta, sa spui "da, eu locuiesc acum langa un bulevard zgomotos", si sa le accepti in sinea ta, sa le "inviti" sa existe firesc.
Acesta este un pas intermediar din cadrul unei meditatii obisnuite. Daca te atrage ideea, poti invata si alte elemente de relaxare si clarificare a mintii, care pot sa te ajute sa mai dizolvi din insomnie.

Propune-ti sa stai si o noapte treaz si atent la cele mai mici zgomote ale strazii. O sa vezi de ce.

Nu in ultimul rand, poti merge si la un psihoterapeut bun de la tine din oras, impreuna cu care sa dati putin "cu matura" peste aceste insomnii.

Toate cele bune,
Andrei Dumitrescu
0
25-08-2010, ora 14:40
andreirusu
Nu este medic/terapeut
andreirusu
Buna Andrei,

Multumesc pentru raspuns.
A ajuns sa fie obsedant... si ziua la serviciu ma gandesc la zgomotele de acasa. Seara cand ajung acasa inchid toate geamurile.
IN schimb, seara inainte de culcare, daca imi pun dopuri in urechi nu aud decat motocicletele...
Cred ca mai este si faptul ca inainte de a ma muta in apartament am vrut sa gasesc unul fara galagie si acum am esuat (cand am vazut apartamnetul era Duminica dupa-masa si nu mi se parea ca aud zgomote desi am fost atent la subiectul asta)

Cum sa aplic: "da, eu locuiesc acum langa un bulevard zgomotos", si sa le accepti in sinea ta, sa le "inviti" sa existe firesc. " Sau aveti vreun alt sfat?

Da, va rog, puteti sa mai imi recomandati si alte metode de relaxare.

Multumesc,
Cele bune,
Andrei
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul